首页
登录
职称英语
It’s late in the evening: time to close the book and turn off the computer. Y
It’s late in the evening: time to close the book and turn off the computer. Y
游客
2024-01-23
62
管理
问题
It’s late in the evening: time to close the book and turn off the computer. You’re done for the day. What you may not realize, however, is that the learning process actually continues—in your dreams.
It might sound like science fiction, but researchers are increasingly focusing on the relationship between the knowledge and skills our brains absorb during the day and the fragmented, often bizarre imaginings they generate at night. Scientists have found that dreaming about a task we’ve learned is associated with improved performance in that activity (suggesting that there’s some truth to the popular notion that we’re "getting" a foreign language once we begin dreaming in it). What’s more, researchers are coming to recognize that dreaming is an essential part of understanding, organizing and retaining what we learn.
While we sleep, research indicates, the brain replays the patterns of activity it experienced during waking hours, allowing us to enter what one psychologist calls a neural (神经的) virtual reality. A vivid example of such replay can be seen in a video researchers made recently about sleep disorders. They taught a series of dance moves to a group of patients with conditions like sleepwalking, in which the sleeper engages in the kind physical movement that does not normally occur during sleep. They then videotaped the subjects as they slept. Lying in bed, eyes closed, one female patient on the tape performs the dance moves she learned earlier.
This shows that while our bodies are at rest, our brains are drawing what’s important from the information and events we’ve recently encountered, then integrating that data into the vast store of what we already know. In a 2010 study, researchers at Harvard Medical School reported that college students who dreamed about a computer maze (迷宫) task they had learned showed a 10-fold improvement in their ability to find their way through the maze compared with participants who did not dream about the task. Robert Stickgold, one of the Harvard researchers, suggests that studying right before bedtime or taking a nap following a study session in the afternoon might increase the odds of dreaming about the material. Think about that as your head hits the pillow tonight. [br] What can be inferred about dreaming from the passage?
选项
A、We may enhance our learning through dreaming.
B、Dreaming improves your language ability.
C、All sleepwalkers perform dance moves when they are sleeping.
D、Taking a nap after learning can help you find the way through the maze.
答案
A
解析
推理判断题。通读全文可知,作者介绍了几个与做梦相关的实验研究,指出做梦可能使人们提高学习能力,故答案为A)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3388898.html
相关试题推荐
It’slateintheevening:timetoclosethebookandturnoffthecomputer.Y
It’slateintheevening:timetoclosethebookandturnoffthecomputer.Y
By"somepeople"Imeanme.Whyisitthataneveningstrollleavesmefeeli
By"somepeople"Imeanme.Whyisitthataneveningstrollleavesmefeeli
[originaltext]W:(12)Goodeveningandwelcometothisweek’sBusinessWorld,a
[originaltext]W:(12)Goodeveningandwelcometothisweek’sBusinessWorld,a
A、Changingforanewcomputer.B、Changingforanewmodem.C、Gettingthecompute
[originaltext]W:Goodevening!WelcometoourTalkShowprogram.Ourguesttoda
[originaltext]W:(8)Goodevening,andwelcometothisweeksBusinessWorld,"
[originaltext]W:(8)Goodevening,andwelcometothisweeksBusinessWorld,"
随机试题
[originaltext]PresidentBushhasleftonhisfirstofficialtriptoEurope.
Peoplefromallwalksoflifetookpartinthedemonstration.Theunderlinedpar
[originaltext]M:Well,you’veaskedaratherstrangepersonaprettystandardq
Internetvotinghappensallthetime,butusuallyit’sconfinedtotopicssu
______(无论对于小孩的出生反应如何),itisobviousthattheshiftfromtheroleofhusbandto
一般来说,关于买卖双方对价格的认同程度,下列说法正确的有()。 ①分歧大,成
房地产需要专业估价的基本条件是房地产具有()的特性。A.独一无二和供给有限
有关胺碘酮的叙述,下列哪一项是错误的A.不能用于预激综合征 B.可抑制Ca内流
股票上市对公司可能的不利影响有()。A.商业机密容易泄露 B.公司价值不易确定
衰老红细胞难以通过微小血管和孔隙的主要原因是( )。A.渗透脆性增加 B.细
最新回复
(
0
)