首页
登录
职称英语
[originaltext] Have you ever heard of the Vikings? They were sea travellers
[originaltext] Have you ever heard of the Vikings? They were sea travellers
游客
2024-01-23
68
管理
问题
Have you ever heard of the Vikings? They were sea travellers from Norway. More than a thousand years ago, they made three important geographical discoveries.
(19) The Vikings’ first major discovery occurred in the ninth century. A man called Naddod was on his way from Norway to the Faroe Islands, north of England, when his ship was caught in a storm. The storm blew the ship west for several days. When the weather cleared, Naddod found himself on the coast of a new land. Later, Viking travellers named it Iceland.
In 982, a Viking called Eric the Red sailed west in search of new land. (20) Five hundred miles west of Iceland, he and his men reached an icy rocky mass of land. They sailed around it until they reached the western side. Here, they found some green areas, so they named the island Greenland.
Then, in 1001, the Vikings made their most important discovery. The son of Eric the Red, named Leif Ericson, had heard rumors about land west of Greenland. He sailed west and soon found it. He and his men landed in three places. They called the first one Helluland, which means land of flat stones. The Vikings then sailed south and made their second landing. They named this place Markland. The third landing was at a place they called Vinland. Leif Ericson and his men were the first Europeans to walk on the shores of North America, almost 500 years earlier than Columbus.
Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.
19. What do we learn about the Vikings?
20. What does the passage say about Greenland?
21. What does the speaker mainly talk about?
选项
A、They were the first settlers in Europe.
B、They were the conquerors of Norway.
C、They discovered Iceland in the ninth century.
D、They settled on a small island north of England.
答案
C
解析
短文中提到,维京人的第一个重大发现发生在9世纪。一个名叫Naddod的人要从挪威到英格兰北部的法罗群岛(Faroe Islands),但他的船遇到了暴风雨,被吹向了西方并行驶了几天,等天气晴朗之后,他们发现自己到了一片新陆地,之后维京人将其命名为Iceland。因此答案为C)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3388386.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Lisa,whydidyoupayforyourmealwithcashinsteadofth
[originaltext]M:Lisa,whydidyoupayforyourmealwithcashinsteadofth
[originaltext]W:Hello,Mr.Brown.Iwasexpectingyourcall.Mysecretaryt
[originaltext]M:Lisa,whydidyoupayforyourmealwithcashinsteadofth
[originaltext]M:Lisa,whydidyoupayforyourmealwithcashinsteadofth
[originaltext]M:Lisa,whydidyoupayforyourmealwithcashinsteadofth
[originaltext]W:I’mgoingtostartlookingforanotherjob.Ican’tseemys
[originaltext]M:Howdoyoulikeyournewflexibleworkingarrangement?Doy
[originaltext]M:Howdoyoulikeyournewflexibleworkingarrangement?Doy
[originaltext]M:Hi,Emily,IhearyouareleavingforItalysoon.Doyouplan
随机试题
HeseemsnottohavegraspedwhatImeant,______greatlyupsetsme.A、itB、which
Thehorseandcarriageisathingofthepast,butloveandmarriagearesti
团购是一种新型的购物方式,顾名思义就是指很多人一起购买同一产品,旨在加大与卖方的谈判能力以获得优惠的购买价格。随着中国电子商务的繁荣和发展,网络团购在中
Whomcanyoutrustthesedays?ItisaquestionposedbyDavidHalpernofC
[originaltext]Ilovetreesbecausetheyhavemanydifferentshadesofgreen
中国新一轮的改革涵盖政治、经济、文化、社会、生态文明五大方面。我们对于中国改革的成功充满自信。这种自信来自于中华民族5000年自强不息的优秀传统和博大精
大面积烧伤休克期输液治疗的起算时间应为A.受伤时间 B.入院时间 C.静脉输
以下属于劣药的是:A.未标明有效期或者更改有效期的 B.不注明或者更改生产批号
某男,43岁,近日头晕耳鸣、腰膝酸软、骨蒸潮热、盗汗遗精,中医诊断为消渴肾阴亏损
(2020年12月真题)关子钢筋加工的说法正确的是()。A.钢筋的切断口不应
最新回复
(
0
)