首页
登录
职称英语
[originaltext] The expression "a thirst for knowledge" may soon have a new m
[originaltext] The expression "a thirst for knowledge" may soon have a new m
游客
2024-01-23
73
管理
问题
The expression "a thirst for knowledge" may soon have a new meaning for millions of people who have no way to get clean water.
(5)Researchers have developed a book with specially treated pages that can make water safe to drink. The researchers say their invention could improve the lives of many in the developing world. The special book could turn dirty water into clean, drinkable water. The book contains 25 pages. Each page is about one millimeter thick.(6)The pages contain very small particles of silver. The pages can be used as filters to remove harmful microorganisms that can pollute drinking water. The filter kills the organisms that pass through it.(7)Pictures on the pages show the dangers of dirty water and how to use the book for those unable to read. The pages are made of filter paper. They are designed to be torn from the book. Water can be poured through the paper to be decontaminated. Researchers tested the drinkable book in Bangladesh, Ghana and South Africa. The tests proved to be successful.
5. What is the researchers’ new invention?
6. Why can the pages be used as filters?
7. What do we learn about the pages?
选项
A、They contain special bacteria-killing substances.
B、There are 25 pages.
C、Each page is one millimeter thick.
D、They contain small particles of silver.
答案
D
解析
新闻中提到,书页中含有非常小的银粒子,因此书页可以作为过滤器来消除有害微生物,达到净化污水的目的。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3386540.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Hi,Emma’sspeaking.Who’sthis?M:Hi,Emma.I’mPaulfromEm
[originaltext]AmaninHalifax,Canada,wantedtofindoutifpeoplewerethank
[originaltext]AmaninHalifax,Canada,wantedtofindoutifpeoplewerethank
[originaltext]ThevillageofMarefinAlaskavotedonTuesdaytomovetothest
[originaltext]Awaiterhasreturnedacheckworthnearly$424,000totheretire
[originaltext]AmaninHalifax,Canada,wantedtofindoutifpeoplewerethank
[originaltext]AmaninHalifax,Canada,wantedtofindoutifpeoplewerethank
[originaltext]ThevillageofMarefinAlaskavotedonTuesdaytomovetothest
[originaltext]Awaiterhasreturnedacheckworthnearly$424,000totheretire
[originaltext]APhilippinefishermanwasfeelingdownonhisluckwhenahouse
随机试题
A.abandonedB.assumedC.avoidingD.brieflyE.desiredF.d
[originaltext]M:Whyisn’tLucyheretoday?W:She’sillinbed.M:Oh,sorry,
[originaltext]W:2millionhighschoolseniorsaregearingupthisfalltoappl
买入套期保值付出的代价是()。A、降低了商品的品质B、对需要库存的商品来说,可能增加仓储费、保险费和损耗费C、不利于企业参与现货合同的签订D、投
Thewaysofhistoryaresointricateandthemotivationsofhumanactionss
Digitalwalletsandmobilepaymentsolutionsarenowadimeadozen,buthar
【B1】[br]【B9】A、stillB、soC、andD、yetD第二段第四句的前半句是说,这些高级技工mustbetrained;后半句是说
陶行知的生活教育理论注意“教学做合一”,强调( )。A、“学”是中心 B
2,6,12,20,30,() A.38B.42C.48D.56
某债券票面利率为5%,面值100元,每年计息一次,期限2年,到期还本。假设市场利
最新回复
(
0
)