首页
登录
职称英语
[originaltext] It is the end of the road for these broken, outdated and unwa
[originaltext] It is the end of the road for these broken, outdated and unwa
游客
2024-01-23
73
管理
问题
It is the end of the road for these broken, outdated and unwanted electronics. Seoul city throws out some 10 tons of e-waste each year, and about a fifth of that arrives at this recycling center. (1)But it is not just about earning profits, says the center’s CEO Ji. It is about protecting the environment.
"Our planet has a limited amount of natural resources," he said. "Our company contributes to a sustainable society, by preserving these materials." Ji says about 90 percent of what is brought here gets recycled. Accumulating large piles of electronic trash is not only a concern in technologically-advanced South Korea
(2)The United Nations reports millions of tons of the world’s e-waste winds up in developing countries. There, poisonous materials like lead and mercury pose a severe health risk. That is despite international agreements that ban the export of discarded electronics.
1. What is the purpose of recycling e-waste in Seoul’s recycling center?
2. Why do international agreements ban the export of discarded electronics?
选项
A、They pose great threat to people’s health.
B、They are bad for economic development.
C、They insert negative effects on the environment.
D、They seldom get recycled in developing countries.
答案
A
解析
新闻末尾部分提到,联合国报告称全世界数百万吨的电子垃圾最终流往发展中国家,有毒材料如铅和汞等对这些国家构成了严重的健康威胁。这种行为无视禁止出口这些废弃电子产品的国际协议。可推测国际协议禁止出口废弃电子产品的原因是电子垃圾严重威胁人类健康,A正确。B“对经济发展有负面影响”完全没有在新闻中提到。C“电子垃圾对环境有负面影响”这一说法是正确的,但答非所问,并非新闻中提到的原因。D“在发展中国家很少得到回收”无法从新闻内容推断出来。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3386529.html
相关试题推荐
[originaltext]Anewstudyfoundthat43percentofboyandgirlparticipant
[originaltext]Iliveinasmallvillageinthecountry.MywifeandIrunt
[originaltext]Iliveinasmallvillageinthecountry.MywifeandIrunt
[originaltext]Iliveinasmallvillageinthecountry.MywifeandIrunt
[originaltext]W:Youhavesomethingonyourmind,Philip.M:Yes,Ido.Ihada
[originaltext]W:I’msorry,[8]butyouareonthelibrarychecklistM:Whatdoe
[originaltext]W:I’msorry,[8]butyouareonthelibrarychecklistM:Whatdoe
[originaltext]W:I’msorry,[8]butyouareonthelibrarychecklistM:Whatdoe
[originaltext]EducationexpertssayAfrica’sgrowinghighereducationsyste
[originaltext]EducationexpertssayAfrica’sgrowinghighereducationsyste
随机试题
Archaeologyasaprofessionfacestwomajorproblems.First,itisthepoore
Theresearchersputalltheplantsinagreenhousetogrowundernormalcond
Although"namingrights"haveproliferatedinAmericanhighereducationfor
ThingstoKnowabouttheU.K.FromBuckinghamPalac
HamburgersandFrenchfriescanbegotat______thefastfoodrestaurants.[br]
Youshouldpractise(speak)______Englishmoreoften.speaking本题考查词的用法。practise后边应
[originaltext]Hello,everyone.MynameisBirkeBaehr.Icameheretodayto
从个性心理方面来看,个性特征主要包括()A.需要 B.能力 C.兴趣 D
随着电子银行的兴起,合作机构已经不是银行最重要的个人贷款营销渠道。()
A.肠黏膜静脉B.肝脏实质组织C.小肠D.肺脏E.肝胆管日本血吸虫的寄生部位是
最新回复
(
0
)