首页
登录
职称英语
Topic Will High Technology Eliminate Cultural Diversity? For this part, yo
Topic Will High Technology Eliminate Cultural Diversity? For this part, yo
游客
2024-01-22
52
管理
问题
Topic Will High Technology Eliminate Cultural Diversity?
For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled Will High Technology Eliminate Cultural Diversity? following the outline given below. You should write at least 120 words but no more than 180 words.
1.高科技的发展给人们带来了不少影响
2.一些人担心高科技发展会抹杀文化差异性,另一些人却认为不会
3.我对此的看法是……
选项
答案
Thanks to high technologies, the earth has become "flat". People of different nationalities and colors can know about each other through the Internet and even interact with each other by means of communication equipment.
People’s view differs toward this phenomenon. Some of them are afraid that cultures of different nations may converge as one due to more interaction brought about by high technologies. Whereas, some others hold that people seem to have a lot more in common under the impact of high technologies, but their inner worlds are in fact deeply rooted into different soils and their cultures will not merge together easily.
In my opinion, high technology has indeed provided a platform for cultural exchanges. Nevertheless, cultural diversity won’t be eliminated because it is a complex of conception, customs, languages and so on, which is too strong to be assimilated. Instead, culture needs development, and it can develop better by learning from other cultures with the help of high technology.
解析
本文是一篇议论文,讨论高科技对文化多样性的影响,文章内容安排如下:
第一段简述高科技对人们的影响。
第二段描述人们对高科技是否会抹杀文化多样性的不同看法。
第三段发表个人观点。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3384730.html
相关试题推荐
[originaltext]Technologycanbringlastingchangetosociety,andonechangeit
[originaltext]Technologycanbringlastingchangetosociety,andonechangeit
[originaltext]Technologycanbringlastingchangetosociety,andonechangeit
[originaltext]Agriculturalexpertssaycropdiversityisimportanttofeed
[originaltext]Agriculturalexpertssaycropdiversityisimportanttofeed
Volumeshavebeenwrittenabouttechnology’sabilitytoconnectpeople.
Volumeshavebeenwrittenabouttechnology’sabilitytoconnectpeople.
Volumeshavebeenwrittenabouttechnology’sabilitytoconnectpeople.
Volumeshavebeenwrittenabouttechnology’sabilitytoconnectpeople.
Beinganinformationtechnology,orIT,workerisnotajobIenvy.Theyare
随机试题
Howmenfirstlearnedtoinventwordsisunknown;inotherword,theorigin
Inthissection,youwillhearashortpassage.Thereare10missingwordsorph
[originaltext]Theworld’sfirstcompletelyautomaticrailwayhasbeenbuilt
Theemployeeswereallveryexhausted,but______ofthemwouldstoptotakeab
某售楼部对上个月销售业绩(销售商品房套数)的统计显示:销售员人均销售商品房不少于
男性,10岁,经血液检查,其血红蛋白为120g/L,游离原卟啉上升,血清铁蛋白下
以下说法不正确的是A.根据胃肠充盈剂在胃内的超声成像效果将其分为无回声型和有回声
修订后的《合伙企业法》自2007年6月1日起施行,增加了( )企业这种新的合伙
年龄*7+70(cm)的身高计算公式适用的小儿年龄是A:0-3岁 B:1-6岁
无论是抖音的口号“记录美好生活”,还是快手的口号“记录世界记录你”,无不在强调短
最新回复
(
0
)