首页
登录
职称英语
[originaltext] In a statement, the US president says he is taking the action
[originaltext] In a statement, the US president says he is taking the action
游客
2024-01-20
69
管理
问题
In a statement, the US president says he is taking the action, because the conflict in Darfur threatens the national security and foreign policy of the United States. The asset freeze is being imposed on four Sudanese identified by the U.N. Security Council as being involved in organizing and carrying out cruel and violent actions in Darfur. The president’s order comes days before rallies are planned in Washington and throughout the United States to protest the three-year war in Darfur.
Celebrities such as Academy Award winning actor George Clooney are scheduled to speak at the rally. Clooney, who just returned from a trip to the Darfur region, told reporters in Washington the world’s attention needs to be focused on what he called the "first massive murder of the 21st century.”
1. Why is the U.S. president taking actions in Darfur?
2. Who is scheduled to speak at the rally?
选项
A、The asset of the US there has been frozen.
B、The conflict there threatens the U.S. national security.
C、Rallies are planned to protest the war there.
D、The U.N. Security Council is involved in the issue there.
答案
B
解析
新闻开头提到,美国总统表示,他正在采取行动,因为在Darfur的冲突已经威胁到美国的国家安全和外交政策(threatens the national security and foreign policy of the United States),B中的threatens the US national security提到了其中一点,故为正确答案。A“美国财产被冻结”张冠李戴,新闻是说4个苏丹人的财产被冻结。美国总统的声明发表在集合之前(days before rallies are planned),故C所说的集会不可能是总统采取行动的原因。D只是胡乱拼凑了新闻中的U.N.Security Council和involved,“联合国参与其中”并非美国总统采取行动的原因。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3379705.html
相关试题推荐
[originaltext][3]FriendsReunited—oneoftheUK’sfirstsocialnetworks—has
[originaltext][3]FriendsReunited—oneoftheUK’sfirstsocialnetworks—has
[originaltext]FriendsReunited—oneoftheUK’sfirstsocialnetworks—hasan
[originaltext]FriendsReunited—oneoftheUK’sfirstsocialnetworks—hasan
[originaltext]Pupilsinthepoorestcountriesaresufferingfromalackofb
[originaltext]Pupilsinthepoorestcountriesaresufferingfromalackof
[originaltext]Pupilsinthepoorestcountriesaresufferingfromalackofb
[originaltext]IntheseasidetownofBrightoninsouthernEnglandtheruling
[originaltext]IntheseasidetownofBrightoninsouthernEnglandtheruling
[originaltext]IntheseasidetownofBrightoninsouthernEnglandtherulin
随机试题
Whataregutfeelings?[br]Onmoodcontrol,theauthorseemstosuggestthatwe
Itisgenerallyacceptedthateveryexperienceteachesthechildsomethinga
Judgingbythewildlycheeringaudienceattheorgyofconsumerismthatwas
[originaltext]About25millionchildrenindevelopingcountrieshavenohome
设某人的肺通气量为7500ml/分,呼吸频率为20次/分,无效腔容量为125ml
流行性出血热的“三痛”是A、头痛、全身痛和腰痛 B、头痛、关节痛和腰痛 C、
为了使行车产生附加的振动小,避免车辆颠簸,提高行车速度和舒适性,且不增加运行费用
安全工器具应统一分类()。编号$;$定置存放$;$随意摆放$;$区分
他多次到这一带农村地区(),研究这里的风土人情。 A.考查B.考察C.
某房地产开发企业在研究一绿色住宅项目的可行性时,对绿色住宅技术的可获得性进行了专
最新回复
(
0
)