首页
登录
职称英语
(80)As the Titanic was sinking and women and children climbed into lifeboats
(80)As the Titanic was sinking and women and children climbed into lifeboats
游客
2024-01-18
77
管理
问题
(80)
As the Titanic was sinking and women and children climbed into lifeboats, the musicians from the ship’s band stood and played.
They died when the ship went down.Men stood on the deck and smoked cigarettes. They died, too. This behavior is puzzling to economists, who like to believe that people tend to act in their own self-interest. " There was no pushing," says David Savage, an economist at Queensland University in Australia who has studied witness reports from the survivors. It was"very, very orderly behavior. "
Savage has compared the behavior of the passengers on the Titanic with those on the Lusitania, another ship that also sank at about the same time. But when the Lusitania went down, the passengers panicked (恐慌). There were a lot of similarities between these two events. These two ships were both luxury ones, they had a similar number of passengers and a similar number of survivors.
The biggest difference, Savage concludes, was time. The Lusitania sank in less than 20 minutes. But for the Titanic, it was two-and-a-half hours. " If you’ve got an event that lasts two-and-a-half hours, social order will takeover and everybody will behave in a social manner," Savage says. "If you’re going down in under 17 minutes, basically it’s instinctual. " On the Titanic, social order ruled, and it was women and children first. On the Lusitania, instinct won out. The survivors were largely the people who could swim and get into the lifeboats.
Yes, we’re self-interested, Savage says. But we’re also part of a society. Given time, social norms (规范) can beat our natural self-interest. A hundred years ago, women and children always went first. Men were stoic (坚韧的). On the Titanic, there was enough time for these norms to become forceful. [br] According to the passage, which of the following is NOT TRUE?
选项
A、Both ships were expensive ones.
B、A similar number of women and children from both ships survived.
C、About the same number of people from each ship died.
D、Both ships had a similar number of passengers.
答案
B
解析
根据第二段末句These two ships were both luxury ones…可知A项描述正确,由该句中的they had a similar number of passengers and a similar number of survivors可知,C和D描述正确。因此选择B。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3373161.html
相关试题推荐
[originaltext]Americanschoolchildrenoftenwearuniformsiftheyattendreligi
[originaltext]Americanschoolchildrenoftenwearuniformsiftheyattendreligi
[originaltext]BarbaraSandersisawifeandthemotheroftwochildren,age
[originaltext]BarbaraSandersisawifeandthemotheroftwochildren,age
[originaltext]Arecentstudyfoundthat10percentofBritishchildrensuff
A、Inventnewtechnologicaldevices.B、Helpchildrenrespondquickly.C、Createa
Manyparentsmaythinkthateachnewsibling(兄弟姐妹)offerstheirchildrenth
Manyparentsmaythinkthateachnewsibling(兄弟姐妹)offerstheirchildrenth
Manyparentsmaythinkthateachnewsibling(兄弟姐妹)offerstheirchildrenth
Manyparentsmaythinkthateachnewsibling(兄弟姐妹)offerstheirchildrenth
随机试题
Carolinecouldn’tspeakEnglish.[br]BeforesheWenttoWork,shehadtogotosc
Marketingfirmsrelyheavilyon______information:statisticaldataaboutthesiz
Freedbywarming,watersoncelockedbeneathicearegnawingatcoastalsett
WhydoesthemanwanttovisitNewMexico?[br][originaltext]M:(1)I’vebeen
能够反映施工工序在施工中的机动时间的进度计划图是( )。A.甘特图 B.直方
A.地高辛 B.利尿药 C.手术 D.扩血管药物 E.泼尼松急性肾小球肾
以下情形中需要联合一家无关联保荐机构共同保荐的有()。 Ⅰ保荐机构持有
根据《基础测绘条例》,下列关于基础测绘规划的表述正确的是( )。A.经批准的基
荨麻疹和变应性鼻炎宜选用A、息斯敏 B、克拉维酸 C、安定 D、泼
能够反映项目管理班子内部项目经理、各工作部门和各工作岗位在各项管理工作中所应承担
最新回复
(
0
)