首页
登录
职称英语
Twenty-six years ago, Muhammad Yunus, a Bangladeshi economics teacher, was v
Twenty-six years ago, Muhammad Yunus, a Bangladeshi economics teacher, was v
游客
2024-01-18
81
管理
问题
Twenty-six years ago, Muhammad Yunus, a Bangladeshi economics teacher, was visiting a village when he met a woman who made bamboo baskets. She couldn’t afford to buy the bamboo to make the baskets, so she had to borrow the money from the bamboo sellers and then pay them a large part of the profit from each one she sold. There was so little money left for her to keep that she couldn’t afford to buy more bamboo, so she had to borrow more money. And so the cycle continued with no way out for her.
She couldn’t borrow money from friends or family because they were as poor as she was. She couldn’t borrow from the bank because she had no land to guarantee that she would pay back the loan. Yunus went around the village and found 41 people who were in the same position—trapped in a cycle of poverty with no escape. When he added up the amount of money that they needed to break free from the cycle, it came out to just twenty seven dollars. As Yunus says, — I felt ashamed of myself for being part of a society which could not provide even 27 dollars for 41 hard-working, skilled human beings.
He lent them the money and told them to pay it back whenever they could. He got all of it back, so he went to other villages and did the same thing. He always got his money back. The official banks didn’t want to get involved in what he was doing, so Yunus started his own bank. The Grameen bank was born, and with it there is a new approach to lending money-micro-credit.
The bank now lends over a billion dollars to more than two million borrowers, 96% of them women, and involving more than half of the villages in Bangladesh. The repayment is 99%. The rural economy of the country has improved gready since the bank started. And the success has spread. This year it was estimated that there are now over 7 ,000 micro-credit organizations in the world, lending to over 16 million of the poorest people. [br] It can be inferred from the passage that______.
选项
A、the women couldn’t get rid of the poverty trouble unless she borrowed the money from her friends
B、Yunus wanted to lend them the money because he found he could earn a large part of the profit they made
C、the new bank can get back all of the loan money
D、Yunus found it is his responsibility to help the forty-one people out of the poverty circle 29.______is(are)the largest beneficiary of the Grameen bank in
答案
D
解析
(从文中我们可以推断出什么?)选择A(这位妇女只有向朋友借钱才能摆脱贫困)与第一段“She couldn’t borrow money from friends or family becausethey were as poor as she was."不相符;选项C(这个新兴银行可以收回所有贷款)与最后段“The repayment rate is 99%.”不相符。依据原文第二段最后句“As Yunus says,‘I felt ashamed of myself for being part of a society which could not…”’,可以推断选项B(Younus愿贷款给他们,因为他发现可从他们那挣得大部分利润)也是错误的,而选项D(Yunus觉得自己有责任帮助这41人摆脱贫困)是正确的。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3373050.html
相关试题推荐
Sincehisretirement,PeterSmith,whowas______ateacher,haswrittenfournove
Theteacherhashisstudents______acompositioneveryotherweek.A、towriteB、wr
Havingbeenpraisedbytheteacher,thelittlegirlranbackhome,______.A、happ
Theteacherexplainedthedifficultlesson______tothestudents,whostillcould
Allthereferencebooksshouldbemade______totheteachersandstudentsinou
Tomakeupanobjectivetest,theteacherwritesaseriesofquestions,______h
Theteacherdidn’t______tomyquestions.A、answerB、tellC、sayD、replyD本题考查固定搭配
Teachersneedtobeawareofthe______,intellectual,andphysicalchangesthat
Theteacherspokesofastthatitwashardforthestudentsto______whathewas
HowcanEnglishteachersacceleratethelanguagelearningoftheirstudents?
随机试题
AfterWorldWarIImostAustralianswerecautiousaboutprospectsforthefuture
B
当旅游团一天的旅游活动结束后,地陪应在返回饭店的途中对当天参观游览的内容做()。
随着人民生活水平的提高.人们对商品房和家用汽车需求旺盛,拉动了房地产业、汽车制造
对风险的识别和评价可以采用最简单、最易操作的()。A:概率分析法 B:风险解
共用题干 NewFoodsandtheNewWorldInthe
从未来发展趋势看,客房设计的要求不包括( )。A.人性化 B.绿色化 C.
A.系统性红斑狼疮性肾炎 B.多囊肾 C.慢性肾小球肾炎 D.急性肾小球肾
下列关于股利政策的表述中正确的有( )。A.固定股利政策有可能导致公司违反我
(2013年真题)关于轻型井点降水施工的说法,正确的有()。A.轻型井点一般可采
最新回复
(
0
)