首页
登录
职称英语
There was one thought that air pollution affected only the area immediately
There was one thought that air pollution affected only the area immediately
游客
2024-01-16
64
管理
问题
There was one thought that air pollution affected only the area immediately around large cities with factories and heavy automobile traffic. At present, we realize that although these are the areas with the worst air pollution, the problem is literally worldwide. On several occasions over the past decade, a heavy cloud of air pollution has covered the east of the United States and brought health warnings in rural areas away from any major concentration of manufacturing and automobile traffic. In fact, the very climate of the entire earth may be infected by air pollution. Some scientists consider that the increasing concentration of carbon dioxide in the air resulting from the burning of fossil fuels (coal and oil) is creating a "greenhouse effect"—conserving heat reflected from the earth and raising the world’s average temperature. If this view is correct and the world’s temperature is raised only a few degrees, much of the polar ice cap will melt and cities such as New York, Boston, Miami, and New Orleans will be in water.
Another view, less widely held, is that increasing particular matter in the atmosphere is blocking sunlight and lowering the earth’s temperature—a result that would be equally disastrous. A drop of just a few degrees could create something close to a new ice age, and would make agriculture difficult or impossible in many of our top fanning areas. Today we do not know for sure that either of these conditions will happen (though one recent government report drafted by experts in the field concluded that the greenhouse effect is very possible). Perhaps, if we are lucky enough, the two tendencies will offset each other and the world’s temperature will stay about the same as it is now. [br] As pointed out at the beginning of the passage, people used to think that air pollution ______.
选项
A、caused widespread damage in the countryside
B、affected the entire eastern half of the United States
C、had damaging effect on health
D、existed merely in urban and industries areas
答案
D
解析
细节题。根据文中第一段第一句“There was one thought that air pollution affected only the area immediately around large cities with factories and heavy automobile traffic.”可知,以前人们都认为空气污染只会影响那些有众多工厂和严重交通堵塞现象的大城市及其周边地区,A、B、C三项都是后来人们才意识到的。故选D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3366843.html
相关试题推荐
______inthought,hedidn’ttakenoticeofmewhenIwaspassingby.A、LoseB、Lo
Onseveraloccasionsoverthepastdecade,aheavycloudofairpollutionhasco
【B1】[br]【B12】A、heartB、mindC、brainD、thoughtB意思是“在头脑中回忆”。
Themostimportantthingtodo______thepollutionassoonaspossible.A、aregot
Inthisthing,hehasno______ofrightandwrong.A、thoughtB、ideaC、conceptD、no
Theyouthoftenget______strangethoughtsanddreams.A、familiartoB、engagedwit
Theotherday,mybrotherdrovehiscardownthestreetat______Ithoughtwasa
—Didyoutakeenoughmoneywithyou?—No,Ineeded______IthoughtIwould.A、not
Asapoliceman,Mr.Brownthoughtthathehadadutyto______thelostchildreni
Firstaidcansaveaperson’slifeif______immediatelyandproperly.A、performB、
随机试题
Whenheleft______college,hegotajobas______reporterinanewspaperoffice.A
BobisfromUnitedKingdom(英国).Helivesinanicefamily.HisfatherismEngl
[originaltext]W:Hello,Peter.HowaboutyourJapaneselearning?M:Oh,Susan,
A.amountedB.appealingC.automaticallyD.epidemicE.existence
设置在疏散走道上的防火卷帘,应在卷帘两侧设置启闭装置,并具有手动、自动和机械控制
某版初中语文教材《安塞腰鼓》选文旁批注:“‘好一个安塞腰鼓!’在文中重复多次,注
意大利作曲家威尔第的歌剧《阿依达》第一幕第一场中的《胜利归来》是( )独唱曲。
(2015年真题)小梁高中毕业应征人伍,从部队复员后应聘多家单位。均因学历低、缺
(2017年真题)直接融资工具包括政府、企业发行的国库券、企业债券、商业票据、公
健康、安全、环境(HSE)管理体系的核心理念有()A:纠偏为主 B:全员参与
最新回复
(
0
)