首页
登录
职称英语
The manuscripts of the eight extant Latin tragedies identify the plays as th
The manuscripts of the eight extant Latin tragedies identify the plays as th
游客
2024-01-10
40
管理
问题
The manuscripts of the eight extant Latin tragedies identify the plays as the Marci Lucii Annei Senecae Tragoediae. Since nobody of that name is known, modern scholars believe the dramas to be the work of Lucius Annaeus Seneca the Younger, the well-known philosopher, orator and politician. Clearly the tragedies were written during Seneca’s lifetime: internal references to earlier poets, most notably Ovid, indicate that the dramas cannot have been composed prior to the second decade C.E., and the plays must have been written by 96 C.E., when Quintilian quotes Medea, one of the tragedies.
It is remarkably, however, that Seneca himself never mentions the plays, since there are certain passages in them that could be used to illustrate points of his philosophy. There are at least two possible explanations. In the early Roman Empire, playwrights were sometimes exiled or executed for line constructed as directed against the emperor; thus, Seneca’s silence may be simple prudence. But if anyone could safely attach his name to dramas, surely it would be Seneca, the emperor’s tutor. And although Herrmann offers Seneca’s modesty as an explanation, Seneca is not averse to referring to his other writings. The evidence for equating Seneca with the author of the tragedies seems circumstantial. [br] The author of the passage makes which of the following claims about the eight extant Latin tragedies?
选项
A、There is only circumstantial evidence that the plays were all written by the same author.
B、Scholars have persistently attributed the plays to Seneca despite evidence that some of them may have been composed prior to his lifetime.
C、Evidence in the manuscripts of the plays identifies them as having been written by Lucius Annaeus Seneca the Younger.
D、The plays contain some lines that have been construed as being directed against the emperor.
E、The plays contain material that could illustrate certain aspects of Seneca’s philosophy.
答案
E
解析
对应第二段第一句,这是作者说的,因此正确。A项本文讨论的是这些作品是否由塞涅卡完成,而非是否由同一人完成。B项文中未提及。C项关于这些作品是否为塞涅卡创作的,在文中一直都是推测,没有确凿的证据去证明;另外,作者的观点是证明塞涅卡是作者的证据是circumstantial。D项作者认为,因为塞涅卡是国王的老师,所以就算他写了一些针对国王的话,也不需要保持沉默。至于作品中到底有没有针对国王的台词,作者并没有说。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3349735.html
相关试题推荐
Within20yearsitwillprobablybepossibletoidentifythegeneticsusceptibil
In1971researchershopingtopredictearthquakesintheshorttermbyidentifyi
In1971researchershopingtopredictearthquakesintheshorttermbyidentifyi
In1971researchershopingtopredictearthquakesintheshorttermbyidentifyi
Distressedbyhisownpersonaltragedies,theRomanphilosopherCiceroonceaske
EXTANT:A、additionalB、removableC、broadD、vanishedE、irrelevantD
FLEDGE:A、reproduceB、releaseC、identifyD、moltE、lookforD
SEXTANT:NAUTICAL::A、octet:musicalB、therapy:physicalC、forceps:surgical
Whileforensicscientistscommonlyrelyonfingerprintstohelpidentifya
EARMARK:FUNDS::A、identify:culpritB、export:productC、schedule:timeD、em
随机试题
中国加强基础研究和前沿探索,突破一批关键核心技术,填补了多项重大产品和装备的空白。Chinastrengthened/boostedbasicresea
Earthquakesareprobablyoneofthemostfrighteninganddestructivehappeni
(1)Itisrareforataleofacademicmismanagementinasmallinstitutiont
Thetotallynew-brandedprinteris______withallleadingmicrocomputersoftware
下列蛋白质中属于骨非胶原蛋白的是A.碱性磷酸酶 B.酸性磷酸梅 C.C-反应
修建性详细规划中建设条件分析不包括()。A.分析区域人口分布,对市民生活习惯
A.高温低压 B.低温高压 C.高温高压 D.低温低压
如图所示,直角刚杆AO=2m,BO=3m,已知某瞬时A点的速度vA=6m/s,
下列疾患不会造成舌乳头萎缩的是A.扁平笞藓 B.天疱疮 C.地图舌 D.
矩阵组织形式的主要特点有()。A.一名员工有一位领导 B.组织内部
最新回复
(
0
)