首页
登录
职称英语
No revolutions in technology have as visibly marked the human condition as t
No revolutions in technology have as visibly marked the human condition as t
游客
2023-12-31
68
管理
问题
No revolutions in technology have as visibly marked the human condition as those in transport. Moving goods and people, they have opened continents, transformed living standards, spread diseases, fashions and folk around the world. Yet technologies to transport ideas and information across long distances have arguably achieved even more they have spread knowledge, the basis of economic growth.
The most basic of all these, the written word, was already ancient by 1000. By then China had, in basic form, the printing press, using carved woodblocks. But the key to its future, movable metal type, was four centuries away. The Chinese were hampered by their thousands of ideograms. Even so, they quite soon invented the primitive movable type, made of clay, and by the 13th century they had the movable wooden type. But the real secret was the use of an easily cast metal.
When it came, Europe-aided by simple Western alphabets-leapt forward with it. One reason why Asia’ s civilizations, in 1000 far ahead of Europe’ s, then fell behind was that they lacked the technology to reproduce and diffuse ideas. On Johannes Gutenberg’ s invention in the 1440s were built not just the Reformation and the Enlightenment, but Europe’ s agricultural and industrial revolutions too.
Yet information technology on its own would not have got far. Literally: better transport technology too was needed. That was not lacking, but here the big change came much later; it was railways and steamships that first allowed the speedy, widespread
dissemination
of news and ideas o-ver long distances. And both technologies in turn required people and organizations to develop their use. They got them; for individual communication, the postal service; for wider publics, the publishing industry.
Throughout the 19th century, the postal service formed the bedrock of national and international communications. Crucial to its growth had been the introduction of the stamp, combined with a low price, and payment by the sender. Britain put all three of these ideas into effect in 1840.
By then, the world’ s mail was taking off. It changed the world. Merchants in America’ s eastern cities used it to gather information, enraging far-off cotton growers and farmers, who found that New Yorkers knew more about crop prices than they did. In the American debate about slavery, it offered abolitionists a low-cost way to spread their views, just as later technologies have cut the cost and widened the scope of political lobbying. The post helped too to integrate the American nation, tying the newly opened west to the settled east.
Everywhere,
its development
drove and was driven by those of transport. In Britain, travelers rode by mail coach to posting inns. In America, the post subsidized road-building. Indeed, argues Dan Schiller, a professor of communications at the University of California, it was the connection between the post, transport and national integration that ensured that the mail remained a public enterprise even in the United States, its first and only government-ran communications medium, and until at least the 1870s, the biggest organization in the land.
The change
has not only been one of speed and distance, though, but of audience. About 200 years ago, a man’ s words could reach no further than his voice, not just in range but in whom they reached. But, for some purposes, efficient communication is mass communication, regular, cheap, quick and reliable. When it became possible, it transformed the world. [br] What can the postal service do?
选项
A、Colleting market prices of goods.
B、Spreading ideas at a low cost.
C、Promoting political lobbying.
D、All of the above.
答案
D
解析
根据文章第六段内容“Merchants in America’s eastern cities used it to gather infor—mation,enraging far—off cotton growers and farmers,who found that New Yorkers knew moreabout crop prices than they did.In the American debate about slavery,it offered abolitionistsa low-cost way to spread their views,just as later technologies have cut the cost and widenedthe scope of political lobbying.”可知,A、B、C三项在文中均有提及。所以,答案是D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3322362.html
相关试题推荐
It’sterriblyhotintheoffice;we’regoingtohaveanair-conditioner______t
Thespaceshuttleprogramentailstheuseofsophisticatedtechnology.A、enhances
Humanistsarguethathumanhistoryismarkedbyacontinuousconflictbetweensc
Apilotcannotflyaplanebysightalone.Inmanyconditions,suchasflyin
Apilotcannotflyaplanebysightalone.Inmanyconditions,suchasflyin
Apilotcannotflyaplanebysightalone.Inmanyconditions,suchasflyin
Apilotcannotflyaplanebysightalone.Inmanyconditions,suchasflyin
Apilotcannotflyaplanebysightalone.Inmanyconditions,suchasflyin
Apilotcannotflyaplanebysightalone.Inmanyconditions,suchasflyin
However,unfulfilled______oftechnologyapplicationhavecreatedagapbetween
随机试题
MargotO’Toole’sallegationsof(i)______practicesamongherscientificcolleagu
[img]2018m9s/ct_etoefz_etoeflistz_201808_0015[/img][br]Whatisthemainpurpos
Overthepastdecade,thousandsofpatentshavebeengrantedforwhatareca
导游人员在讲解时要正确掌握语音、语气和语调,既要有鲜明生动的语言,又要注意语言的
A.异烟肼 B.链霉素 C.阿米卡星 D.司帕沙星 E.庆大霉素易透过血
痰蒙心神与痰火扰神证的共同临床表现是()A.喃喃自语 B.哭笑无常 C
审查库存现金时,应对库存现金进行清查,正确的清查做法有:A、应由出纳员将现金全部
起草工程设计合同的合同条件时应注意()A.合同条件应基于得到行业广泛认可的合同
市场细分的基础是()。A.可衡量性原则 B.可进人性原则 C.差异性原则
下列情形中,当事人提出解除合同,人民法院应于支持的有()。A.发包人提供的建筑材
最新回复
(
0
)