首页
登录
职称英语
Learning a second language is tricky at any age (and it only gets tougher the
Learning a second language is tricky at any age (and it only gets tougher the
游客
2023-12-31
39
管理
问题
Learning a second language is tricky at any age (and it only gets tougher the longer you wait to crack open that dusty French book). Now, in a new study, scientists have pinpointed the exact age at which your chances of reaching fluency in a second language seem to plummet: 10.
The study, published in the journal Cognition, found that it’s "nearly impossible" for language learners to reach native-level fluency if they start learning a second tongue after age 10. But that’s not because language skills start to go downhill. "It turns out you’re still learning fast, " says study co-author Joshua Hartshorne, an assistant professor of psychology at Boston College. "It’s just that you run out of time, because your ability to learn starts
dropping at around 17 or 18 years old." People who start a few years after age 10 may still become quite good at a language, the authors say, but they are unlikely to become fluent.
Kids may be better than adults at learning new languages for many reasons. Children’s brains are more plastic than those of adults, meaning they’re better able to adapt and respond to new information. "All learning involves the brain changing, " Hartshorne says, "and children’s brains seem to be a lot more adept at changing." Kids may also be more willing to try new things (and to potentially look foolish in the process) than adults are. Their comparatively new grasp on their native tongue may also be advantageous. Unlike adults, who tend to default to the rules and patterns of their first language, kids may be able to approach a new one with a blank slate.
These findings may seem discouraging, but it was heartening for scientists to learn that the critical period for fluent language acquisition might be longer than previously thought. Some scientists believed that the
window
begins to close shortly after birth, while others stretched it to early adolescence. Compared with those estimates, age 17 or 18 — when language-learning ability starts to drop off— seems relatively old.
For the study, the researchers created an online quiz promising to guess people’s native language, dialect and home country based on their responses to English grammar questions. At the end of the quiz, people entered their actual native language, if and when they had learned any others and where they had lived. The quiz went viral: almost 670, 000 people took it, giving the researchers huge amounts of data from English speakers of many ages and backgrounds. Analyzing the responses and grammar mistakes allowed them to draw unusually precise conclusions about language learning.
The findings also offer insights for adults hoping to pick up a new tongue. People fared better when they learned by immersion, rather than simply in a classroom. And moving to a place where your desired language is spoken is the best way to learn as an adult, says Hartshorne.
If that’s not an option, you can
mimic
an immersive environment by finding ways to have conversations with native speakers in their own communities, Hartshorne says. By doing so, it’s possible to become conversationally proficient — even without the advantage of a child’s brain. [br] Which of the following is NOT the reason for kids to learn foreign languages more easily than adults do?
选项
A、Kids’ brains seem to be a lot more adept at changing.
B、Kids’ brains are more plastic than those of adults.
C、Kids are more willing to try new information.
D、Kids are more likely to follow the rules and patterns of their native language.
答案
D
解析
A项为儿童的大脑似乎更擅长改变,B项为儿童的大脑比成人的大脑更具可塑性,C项为儿童更愿意尝试新事物,在第3段中,三项均有提及;第3段最后一句话提到,成年人已经形成了第一语言固定的规律和模式,而不是儿童,因此D项不是儿童比成人更擅长学习新语言的原因,故选D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3320168.html
相关试题推荐
WhenDanceSpeakstheUnspokenandNoLanguageIsRequired
WhenDanceSpeakstheUnspokenandNoLanguageIsRequired
WhenDanceSpeakstheUnspokenandNoLanguageIsRequired
Nineteenth-centuryscholarstriedtotracetheoriginsofmodernlanguagestoan
Theexperienceofforeigncountriesisworthlearningfromandtakingforrefere
Studentsofhowchildrenlearnlanguagegenerallyagreethatthemostremarkable
Manythingsaboutlanguageareamystery,andmanywillalwaysremainso.Bu
Manythingsaboutlanguageareamystery,andmanywillalwaysremainso.Bu
Manythingsaboutlanguageareamystery,andmanywillalwaysremainso.Bu
Manythingsaboutlanguageareamystery,andmanywillalwaysremainso.Bu
随机试题
WhichofthefollowingisacontemporaryBritishpoet?A、TedHughes.B、WilliamWo
Hisdislikeofthecoursemayprovetobea(n)______barrierhecannotovercome
Ourbodiesexperienceanebbandflowofenergythroughouttheday.Thisis
(一)导入新课 教师提问:如何输出10以内的奇数?学生借助以前学过的顺序结构会使用print语句写出程序: PrivateSubCommand1_Cli
通信网的核心技术是()。A.光纤技术 B.终端技术 C.传输技术 D.交换
快诱导气管插管时静注利多卡因之主要目的()A.抑制心率升高 B.抑制血压升
产业结构政策的主要内容不包括()。A.主导产业的选择政策 B.战略产业的扶植
1)秦时明月汉时关(2)唯向深宫望秋月 (3)海上明月共潮生(4)受降城下月
圆明园:八国联军:义和团( )。A.钱包:小偷:警察 B.抢劫:土匪:英雄
甲公司为一家电子科技公司,2018年7月甲公司A栋1楼和B栋2楼的冰水机有故障。
最新回复
(
0
)