首页
登录
职称英语
Which of the following statements is NOT correct? [br] [originaltext] As Asi
Which of the following statements is NOT correct? [br] [originaltext] As Asi
游客
2023-12-24
81
管理
问题
Which of the following statements is NOT correct? [br]
As Asia-Pacific leaders gather in the coming days for the annual summit under this region’s premier economic cooperation framework, hopes are running high that they will inject fresh vigor into regional economic integration.
Particularly, all eyes are on the Free Trade Area of the Asia-Pacific, FTAAP for short, an all-encompassing free trade vision for which the 21-member APEC forum is expected to hash out a roadmap.
It is undeniable that to craft a free trade zone out of a region as vast and diverse as the Asia-Pacific is extremely cumbersome and time-consuming, yet the current trend of fragmentation and incoordination has turned the region’s trading system into a spaghetti bowl.
The recent decade has witnessed a mushrooming of small and medium-sized Free Trade Agreements (FTA for short) in the Asia-Pacific. From the Trans-Pacific Partnership (TPP) to the Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) , it is evident that Asia-Pacific economies are truly eager to open up to each other for the sake of mutual benefit and common development.
However, due to a lack of information-sharing and transparency, such a multitude of varying and overlapping free trade mechanisms might eventually generate a myriad of complex or even contradictory rules governing regional trade, thus creating an even larger barriers for traders and investors.
Thus it is high time that serious attention was paid to the FTAAP idea, which has been around for almost a decade. The overarching arrangement is intended to be open, inclusive and flexible, so as to accommodate all economies in the region and bridge trade deals both in being and in the making.
As such a grand vision draws closer to reality, it is only natural for suspicions and noises to kick in. Some Western media have rushed to hype up a "China-U.S. rivalry" for leadership in the region’s mounting free trade drive. Allegations of this sort are groundless and betray their advocates’ obsession with confrontation or sensation. The FTAAP is by no means a "solo show" of China. Rather, it is the shared aspiration of all APEC members that will bring them a wealth of benefits.
选项
A、launching a platform to facilitate trade among all economies in the region.
B、Helping economies in the region to develop more quickly.
C、Creating a superior trading system to compete with the US.
D、Establishing as many FTAs as possible to tie economies in the region.
答案
A
解析
特定信息的找寻与判断。根据原文“The overarching arrangement…so as to accommodate all economies in the region and bridge trade deals both in being and in the making”可知,FTAAP的目标是要容纳区域内所有的经济体,并为贸易协定的产生和制定牵线搭桥。选项A所述,搭建平台以促进区域内各经济体之间的贸易,与原文相符。其余选项均不是文章体现的内容。因此,本题答案为选项A。根据关键词,确定相关内容,识别随意阐释文章的干扰项。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3300969.html
相关试题推荐
Followingayearoffastdevelopment,bythefirstquarterofthisyear,Chinah
[originaltext]下面你将听到的是一段有关中国经济社会发展的讲话。中国的改革开放已经走过了26个年头。26年来,中国发生了翻天覆地的变化。
[originaltext]下面你将听到的是一段有关经济发展的讲话。Iwouldliketocommentontherelations
[originaltext]下面你将听到的是一段有关全球经济发展的讲话。Theongoingeconomicglobalizationand
[originaltext]下面你将听到的是一段有关儿童发展的讲话。儿童的生存、保护和发展是提高人口素质的基础,直接关系到一个国家和民族的前途与命运
[originaltext]下面你将听到的是一段有关国际局势的讲话。InthewakeoftheColdWar,theworldh
[originaltext]下面你将听到的是一段有关旅游的讲话。旅游是一项集观光、娱乐、健身为一体的愉快而美好的活动。旅游业随着时代进步而不断进步。
[originaltext]下面你将听到的是一段有关中美交流的讲话。中美两国建交以来,人民之间的交往不断扩大。两国已缔结了33对友好省州和123对姊
[originaltext]下面你将听到的是一段有关减轻债务的讲话。Iwanttodaytosetdebtreductioninth
[originaltext]下面你将听到的是一段有关气候变化的讲话。TheevidencethattheEarth’satmosphere
随机试题
Whohasgotapencil?[originaltext]M:Excuseme,LiPing.MayIborrowyourpen
Ensuringaccesstoqualitybasiceducationiscriticalforremovingchildren
【B1】[br]【B8】[originaltext]Asummaryofthephysicalandchemicalnatureofli
If[img]2011q3/ct_egmatqm_egmatqchoose_0454_201121[/img]forallnumbersq,r,s
TheOriginsofPlantandAnimalDomesticationP1:Plantandanimaldomestication
[originaltext]M:Hello,ProfessorJohnson.W:Hello,Tony,sowhatshallwewor
近代密码学认为,一个密码仅当它能经得起()时才是可取的。A.已知明文攻击 B
根据《深圳证券交易所创业板上市公司重大资产重组审核规则》,下列关于审核机构审核的
斯巴达克人为了提高后代的战斗力,对新生婴儿都要进行身体素质测试。他们把出生的婴儿
B该题有两种法。 方法一:对比法。 把图示等腰三角形单元体与纯剪切应力状态对比。把两个直角边看作是纯剪切应力状态中单元体的两个边,则σ和τ所在截面就相当于
最新回复
(
0
)