首页
登录
职称英语
Parenting was never a piece of cake in any age, but probably the greatest so
Parenting was never a piece of cake in any age, but probably the greatest so
游客
2023-12-24
85
管理
问题
Parenting was never a piece of cake in any age, but probably the greatest source of headache for parents today in Japan is the ubiquitous cellphone. Today, 96 percent of senior high school students and 58 percent of junior high school students have cellphones. Even among primary school children, 31 percent have them.
By enabling youngsters to stay connected with their parents at all times, these gadgets help to keep children safe. For the kids, they are fun toys, too, that let them text to or chat with their pals whenever they want, play Internet games, and enjoy blogging for their own profile and diary purposes.
But terrible dangers lurk beneath all that fun and convenience.
Every year about h 000 children become involved in rape and other crimes through dating service sites. Violent and obscene images are only a couple of clicks away. On gakkoura saito, or so-called unofficial school websites where kids can post whatever they want, anyone can fall victim to brutal "verbal mob lynching" by their peers.
Amid today’s urgent need to address these problems, the government’s Meeting on Education Rebuilding has issued a report. In response to the Prime Minister’s recent comments — "I cannot think of one good reason for (letting youngsters) have a cellphone" and "I would like everyone to discuss whether cellphones are really necessary" — the report recommended that "parents, guardians, schools and all parties concerned should cooperate among themselves, so that elementary school pupils and junior high school students do not have a cellphone unless there is a compelling reason for them to do so."
But since many parents believe in the necessity of cellphones as a safety tool, it is unrealistic to expect everyone to do away with them. Rather, it would make more sense for guardians, schools and cellphone companies to consider, from their respective standpoints, how cellphones should be used by children.
We suggest that parents sit down with their offsprings and talk about their "house rules" for cellphone use. For instance, set the hours allowed, so the kids won’t be texting to their friends late into the night, remind them never to give away personal information online, and so on,
But there are limits to what individual families can do, and this is where we also suggest that schools should educate their pupils on the dangers of cellphone use. One way to go about this, for instance, may be for each class to set its own rules on sending e-mail messages. [br] The word "ubiquitous" (para. 1) is closest in meaning to ______ .
选项
A、updated
B、sophisticated
C、prevalent
D、obsolete
答案
C
解析
这是道词义辨析题。认识ubiquitous的同学当然可以轻松选出答案,但是万一不认识,也可以在文章中找到对应的语义,学会猜词的技巧。第一段指出ubiquitous cell phone已经成为日本父母最大的头痛源,后面加以说明,即96 percent of senior high school students and 58 percent of junior high school students have cell phones,这里足见手机的普及,由此可以选出答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3300364.html
相关试题推荐
Accordingtothespeaker,theareaofgreatestexpenditureofinvestmentfundso
Accordingtothespeaker,theareaofgreatestexpenditureofinvestmentfundso
Parentingwasneverapieceofcakeinanyage,butprobablythegreatestso
Parentingwasneverapieceofcakeinanyage,butprobablythegreatestso
[originaltext]You’veprobablyheardtheslogan"savethewhales".Doyoukn
[originaltext]You’veprobablyheardtheslogan"savethewhales".Doyoukno
[originaltext]You’veprobablyheardtheslogan"savethewhales".Doyoukno
[originaltext]You’veprobablyheardtheslogan"savethewhales".Doyoukno
Howwelookandhowweappeartoothersprobablyworriesusmorewhenarein
Howwelookandhowweappeartoothersprobablyworriesusmorewhenarein
随机试题
Soundwavestravelintheairinmuchthesameway________waterwavesspreadon
It’swidelyagreedthatgirlsgenerallystarttalkingearlierthanboys,and
[originaltext]ThecolorfulInternetdrawsustocomputersandbringsusjoy
某项调查确定调查对象为35~65岁,其中一份调查表中的年龄却为20岁,此调查表中
A.应激的行为反应 B.应激的情绪反应 C.应激的生理反应 D.应激的防御
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
与管理承包模式(MC)相比,属于委托代理式管理模式特点的是()。A.主要采用平
温经汤中配伍吴茱萸的主要用意是 A.温胃暖肝B.疏肝下气C.散寒止痛D.
下列关于国土空间的说法,错误的是( )。 A.是各类开发保护建设活动的基本
关于施工进度保证措施的说法,正确的有()。A.严格履行开工、延期开工、暂停施工
最新回复
(
0
)