首页
登录
职称英语
Restricting the problem of Third World countries to hunger alone—although not
Restricting the problem of Third World countries to hunger alone—although not
游客
2023-12-20
66
管理
问题
Restricting the problem of Third World countries to hunger alone—although not all people who live in poverty are permanently starving—is a manipulation. This way the unjust division of the world is disregarded. And so we hear that out of six billion people in the world, only 800 million are starving. The reality is that two-thirds of the earth’ s population, or four billion people, lives in poverty.
The gravest manipulation limits the problem to providing food for the starving alone. This reduces a man to his digestive system. To feel better, international organizations initiate projects aimed at providing food for starving people. From time to time they send some rice or corn here and there.
The real problem is that hunger is connected with terrible living conditions, disease, lack of basic education, aggression, lack of family ties or social structures, no prospects and unproductiveness. What we see on TV—masses of people receiving help in a remote place on earth—does not show the real problem. The problem is that those who live in refugee camps were deprived of their work-place and tools. I have seen that many times, mainly in the tropics, where, once the soil is not cultivated for a short while, it dies. And people in the camps, mainly peasants, have no cattle or tools, not even a plow. All they have are mats on which they sleep. They will surely live such lives as long as they receive international help.
With a little bit of good will and I with today’s technology, hunger can be limited. But how can we reduce poverty?
Education in Third World countries is dying because children cannot afford inexpensive pens. In Africa I have often met such children, who begged me for neither bread, water, chocolate nor toys, but for a pen because.they go to school and have nothing to write with.
Such societies accept innovations very reluctantly: if I have $100 and invest $10, I can risk it because even I lose it, I will still have $90 left. But if I only have $10, invest it and lose it, I risk my life.
This proves that it is not only the problem of capital, but of a lack of good will and interest. The developed world surrounds itself with a sanitary cordon of indifference. It is putting up a global Berlin Wall since it sees the Third World as a world of barbarians. Any news from behind that wall is about wars, crane, murders, drugs, robberies, disease, refugees and famine—about things that constitute a danger for the developed nations.
If we accept the fact that all people around the world, despite geography, history, climate ,and culture, deserve lives of dignity, then we have a moral obligation to change the mentality of the people brought into the culture Of poverty. New ideas about how to gain more independence and new visions of development have to be born within this culture. For this the people need a new generation of intellectuals and politicians, similar to those who granted them political independence. This does not mean, though, that the developed world can forget about the world of poverty and give up trying to help. [br] It could be inferred from the last four paragraphs that______.
选项
A、third world countries are very conservative
B、third world countries lack education fund
C、developed countries are reluctant to take a risk in investing Third world countries
D、developed countries are expected to give more help to Third world countries
答案
D
解析
倒数第二段提到发达国家建立了全球性柏林墙,对落后地区漠不关心,最后一段提到发达国家要平等对待其他民族。所以选D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3290575.html
相关试题推荐
WhyMenExplodeAlthoughwomengetangryjustasofte
WhyMenExplodeAlthoughwomengetangryjustasofte
WhyMenExplodeAlthoughwomengetangryjustasofte
WhyMenExplodeAlthoughwomengetangryjustasofte
Archaeologyasaprofessionfacestwomajorproblems.First,itisthepoores
Archaeologyasaprofessionfacestwomajorproblems.First,itisthepoores
Insomecountrieswhereracialprejudiceisacute,violencehassocometob
Insomecountrieswhereracialprejudiceisacute,violencehassocometob
Howmanyreallysufferasaresultoflabormarketproblems?Thisisoneof
Howmanyreallysufferasaresultoflabormarketproblems?Thisisoneof
随机试题
[originaltext]Moderator:Goodevening,ladiesandgentlemen.It’smygr
Weoftenhearthe【B1】______,"Everybodytalksaboutweather,butnobodydoes
Becausehisdoctorfailed____________.[originaltext]Whydidthefarmerdecide
[originaltext]TodayIwilltalkaboutnursinghomeneglect.Theproblemcan
TherewilleventuallycomeadaywhenTh
下列有关金属的说法错误的是()A.铜能导电 B.银能与稀盐酸反应 C.
患者,女,38岁,甲状腺功能亢进,为协助测定其甲状腺功能,需进行I试验饮食。患者
某学校的校园改造工程由甲乙两个工程队承包,若甲队单独施工需要30天完成,若乙队单
学生小龙放学回家途中乱穿马路。被汽车撞倒在地,导致肋骨骨折。对于小龙所受伤害,下
将纳税人、扣缴义务人审查期间的账表资料和账面同历史的、计划的、同行业的、同类的相
最新回复
(
0
)