首页
登录
职称英语
"We are observing more and more that other languages are taking over the Inte
"We are observing more and more that other languages are taking over the Inte
游客
2023-12-18
71
管理
问题
"We are observing more and more that other languages are taking over the Internet," said Victor Montviloff, who is responsible for information policy in the communication and information sector at the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization.
"Languages like German, Russian and Spanish are spreading at rapid speed on the Web," Mr. Montviloff said. "French has lagged relatively behind, because France until now has seemed more preoccupied with protecting its language against foreign invasion than promoting it. But now, the number of French-language sites also is fast multiplying. "
Because the Internet makes it possible, other languages are also starting to challenge the hegemony of English in distance education. The Internet is helping to revive minority languages and cultures by bringing together widely scattered linguistic communities.
An estimated 320 million people speak English as a mother tongue-fewer than those who speak Spanish or Mandarin-and demographic trends indicate that native English speakers will decline as a proportion of. the world’s population. Probably more than 1 billion people speak English with varying degrees of proficiency as a second language.
David Graddol, a language researcher and lecturer at the Open University in Britain, said that, on the one hand, English is becoming a language of everyday usage in some countries in Northern Europe. "Something like 70 percent of the Dutch population claim now that they can hold a conversation in English quite comfortable," Mr. Graddol said. "For them, it is not a textbook-based foreign exercise. They are already exposed to English in the environment. People have learned a little bit of it before they even get to school, and they can see immediately that it has some use in their lives. In courtiers like the Netherlands, Sweden or Denmark you need English to complete your education."
"In other countries; however, English is more truly a foreign language," said Mr. Graddol, whose consulting firm, The English Company, produced a worldwide report titled "The Future of English" for the British Council a few years ago, "In some countries, there is not very much English in the environment and people may be learning it from teachers who may not speak English very well themselves."
In some countries, like India and Nigeria where English has been used a long time, distinct local varieties of the language are emerging, complete with their own dictionaries, textbooks and literature.
"English is so important in these countries that people use it in part to create their own social and even national identity," Mr. Graddol said. "When that happens, the language starts going its own way. The variety of English that proficient speakers in such countries are learning may not be terribly useful in an international context."
Bertrand Menciassi, of the European Bureau for Lesser Used Languages in Europe, said the use of a world language both helps and hinders linguistic diversity. People can use English for their outside contacts, while cultivating their own tongue or dialect for use at home. On the other hand, he added, English is tending to push European national languages like Dutch or Danish into a corner.
Maintaining linguistic diversity is an important aim of the European Commission, which is concerned that the increasing acceptance of English as the European lingua franca should not detract from the vitality of other languages. The commission argues that the ability to speak two or three tongues will give the Europeans economic and technical advantages over their monolingual American rivals in the world of diversity, and is about to kick off "The European Year of Languages". [br] We may draw a conclusion from the report "The Future of English" that ______ .
选项
A、Dutch people may not need to study English at school
B、English teachers in some countries are not qualified
C、Indian English may not be understood in international communication
D、None of the above
答案
C
解析
第五段最后一句明确指出在荷兰需要用英语来完成学业,因此A不正确。B也不正确,因为第六段虽然谈到有些国家的英语老师水平可能不太好,但并没有说这些老师都不称职。第八段最后一句的意思是:这些国家中,英语水平高的人正在学习的异体英语在国际环境中不一定非常有用。这就暗示印度英语作为一种异体英语在国际交流中可能不被人理解,因此C正确。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3282974.html
相关试题推荐
Insomelanguageslike______,pitchvariationsaremeaningdistinctive.Therefo
Insomespeechcommunity,twolanguagesareusedsidebysidewitheachhavinga
ThecitizensofFranceareonceagaintakingapastingontheop-edpages.Th
Alinguisticsituationinwhichtwostandardlanguagesareusedeitherbyanind
ThecitizensofFranceareonceagaintakingapastingontheopedpages.The
Insomelanguageslike______,pitchvariationsaremeaningdistinctive.Therefo
WhichofthefollowinglanguagesbelongstothesamelanguagefamilyasEnglish?
Note-takingSkillsNote-takingrequiresahighlevelofabili
Note-takingSkillsNote-takingrequiresahighlevelofabili
Note-takingSkillsNote-takingrequiresahighlevelofabili
随机试题
GeneticTestingGenetictestingistransformingmedi
WhenpeoplesaythatCambridgeisauniversitytown,theydonotmeanthati
患者,男,36岁,因右侧肢体活动障碍,言语不利1个月入院,诊断为脑出血。入院时患
据最新研究发现,内皮素在皮肤中分布不均,是造成色斑的主要原因。内皮素拮抗剂进入皮
下列哪项不属于中药炮制的研究内容A.炮制文献整理B.炮制原理C.炮制方法D.药物
某投资者拥有一个证券组合P(只有两种证券A和B),其将一笔资金以XA的比例投资于
对具体的药物治疗活动,评价用药是否合理的指标不包括A.人均用药品种. B.注射
在百花齐放的季节到花丛中散步,如果我们闭上眼睛可以听到蜜蜂在花间飞来飞去,但却无
下列有关问卷调查的表述,哪项是正确的?()(2018年真题)A.调查样本的
关于社会保障制度的说法,正确的有()。A:社会保险是现代社会保障制度的核心内容
最新回复
(
0
)