首页
登录
职称英语
More than any other poet Lord Byron has been identified with his own heroes w
More than any other poet Lord Byron has been identified with his own heroes w
游客
2023-12-17
18
管理
问题
More than any other poet Lord Byron has been identified with his own heroes with Childe Harold, the romantic traveller; with Manfred, the outcast from society; with Don Juan, the cynical, heartless lover. Although Byron did use his own life as the material for much of his poetry, it is by no means purely autobiographical. It is, however, in his long poems that Byron’s genius most truly resides rather than in the lyrics which usually represent him in selections.
Byron was born into an aristocratic family of doubtful reputation. His father died of drink and debauchery when Byron was 3, and when he was 10 his great uncle-Lord Byron-also died. Byron inherited the title, a vast house called New stead Abbey, and estates already mortgaged or in decay.
Byron’s father, by his first marriage, had a daughter, Augusta, Byron’s half-sister. His father’s second wife, Byron’s own mother, was a proud Calvinistic Scotswoman named Catherine Gordon of Gight. He was born with a malformed foot-a disability which tortured him with self-consciousness in his youth. He went to Harrow and to Trinity College, Cambridge, where, amongst other eccentricities, he kept a bear. While an undergraduate he published his first book of poems, Hours of Idleness. The adverse criticism it deservedly got stung Byron not to despair but to revenge, and he replied with a satire in the manner of Pope called English Bards and Scotch Reviewers. After Cambridge, Byron went on the grand tour of Europe, traditional for men of his education; but owing to the Napoleonic Wars, his route took him, not overland, as was usual by way of Paris to Rome, but by sea to Lisbon, Spain, and the Mediterranean. For nearly 2 years he wandered about Greece and the Aegean Islands. This was the shaping time of his imagination.
When he was 23, his mother died, and he came home, an extremely handsome young man, to install himself boisterously at New stead Abbey. He entered London society and spoke in the House of Lords.. It was now that he showed his friend, R. C. Dallas, a new satire, Hints from Horace. Dallas, secretly not much impressed, asked if he had anything else; Byron quite casually said that he had a lot of Spenserian stanzas. Dallas read them with astonishment and delight, showed them to Murray the publisher, and on 20 February 1812, the first two cantos of Childe Harold were: published. They took the town by storm. Byron became famous overnight. He could not now write fast enough, and in the next 4 years appeared a series of romantic poems, the best among them being The Corsair and The Bride of Abydos. It is said that 14,000 copies of The Corsiar were sold in a day.
Byron had always been susceptible to women and attractive to them; now that he was successful, they threw themselves at his head. For 3 years he lived in the limelight, and then, quite unaccountably, married Ann Milbanke, a frigid, correct, intellectual woman, entirely unsuited to him but with a lot of money. She bore him a daughter and left him within a year, hinting that he had an immoral relationship with his half-sister Augusta. Society turned against him, as lavish now with calumny and spite as it had been with praise and flattery. Byron would not stay to be insulted; he left England for good.
The next few years were spent mostly in Venice, where Byron established himself with a menagerie of strange animals and conducted various love affairs. It was in Italy that his masterpiece Don Juan was written. This brilliant, caustic, rambling satire is written in a colloquial style which is the result of a mastery of technique. Byron, always a fluent writer, was not over-critical of his own work; but Beppo, A Vision of Judgment, and Don Juan more than justify his reputation as a great poet. His influence on European literature--both by what he wrote and by the general idea of the romantic figure of Childe Harold--the typical Byronic hero-was very great.
Like many poets, Byron was at heart a man of action. He loved the idea of freedom, and threw himself with intense energy into the Greek struggle for independence from Turkey. In 1823, he left Italy for Greece, but the next year, worn out with the ardors of the campaign, he caught rheumatic fever and died at Missolonghi, mourned as a national hero by the Greeks. [br] From the passage, we can learn that Don Juan______.
选项
A、is the self-image of Byron, a romantic lover
B、is one of the typical Byronic heroes who fights for freedom
C、is an outcast from society, just like Byron himself
D、is unwilling to believe that people have good reasons for their actions
答案
D
解析
本文两处提及Don juan。第一段第一句“with Don Juan,the cynical,heartless lover”是说他是一个愤世嫉俗的、无情的恋人。第六段第二、三句指出Don Juan是一部漫谈性的讥讽文(caustic rambling satire)。选择D是因为该选项表达了cynical的意思。A不正确,因为Don Juan不是个浪漫的恋人。B不正确,因为文章中并未提及Don.Juan为自由而抗争。C也不正确,因为文章第一句里只说Manfred是浪子。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3280159.html
相关试题推荐
Usingnewlyobtainedpetroleumindustrydata,scientistshaveidentifiedapr
Usingnewlyobtainedpetroleumindustrydata,scientistshaveidentifiedapr
MorethananyotherpoetLordByronhasbeenidentifiedwithhisownheroesw
MorethananyotherpoetLordByronhasbeenidentifiedwithhisownheroesw
MorethananyotherpoetLordByronhasbeenidentifiedwithhisownheroesw
MorethananyotherpoetLordByronhasbeenidentifiedwithhisownheroesw
[originaltext]Interviewer:Inyourstudy,youidentifiedstudentswhostoodout
[originaltext]Interviewer:Inyourstudy,youidentifiedstudentswhostoodout
[originaltext]Interviewer:Inyourstudy,youidentifiedstudentswhostoodout
______wasidentifiedasthespokesmanoftheLostGeneration.A、EdwinArlingtonR
随机试题
Englishservesasafunctionalalternativelanguageinseveralareasofpub
HowMuchHigher?HowMuchFaster?A)Sincetheearlyyearsof
Frankly,Ihopethatwecandevelopa______qualityproduct.A、durableB、lasting
下列照明方式中,哪项不是建筑立面的照明方式?( )A.轮廓照明 B.泛光照明
合作游戏一般适合( )的孩子。A.2~3岁 B.3~4岁 C.4~5岁以上
在学习“特异性免疫”时。教师结合现实生活中热点话题“HINI甲流”,并将流感疫苗
以形态命名的外科疾病是A.颈痈 B.委中毒 C.蛇头疔 D.丹毒
工程建设项目质量的影响因素有()。A、人员储备B、施工方法C、决策过程D、
将教育学的研究对象界定为教育现象及其规律,反映了人们在教育学建构中的A.科学取向
智力技能形成的最初阶段是________,最高阶段是________ 。
最新回复
(
0
)