首页
登录
职称英语
Researchers investigating brain size and mental ability say their work offers
Researchers investigating brain size and mental ability say their work offers
游客
2023-12-16
65
管理
问题
Researchers investigating brain size and mental ability say their work offers evidence that education protects the mind from the brain’s physical deterioration.
It is known that the brain shrinks as the body ages, but the effects on mental ability are different from person to person. Interestingly, in a study of elderly men and women, those who had more education actually had more brain shrinkage.
"That may seem like bad news," said study author Dr. Edward Coffey, a professor of psychiatry and of neurology at Henry Ford Health System in Detroit. However, he explained, the finding suggests that education allows people to withstand more brain-tissue loss before their mental functioning begins to break down.
The study, published in the July issue of Neurology, is the first to provide biological evidence to support a concept called the "reserve" hypothesis, according to the researchers, in recent years, investigators have developed the idea that people who are more educated have greater cognitive reserves to draw upon as the brain tissue to spare.
Examining brain scans of 320 healthy men and women aged 66 to 90, researchers found that for each year of education the subjects had, there was greater shrinkage of the outer layer of the brain known as the cortex. Yet on tests of cognition and memory, all participants scored in the range indicating normal.
"Everyone has some degree of brain shrinkage," Coffey said. "People lose (on average) 2.5 percent adecade starting at adulthood."
There is, however, a "remarkable range" of shrinkage among people who show no signs of mental decline, Coffey noted. Overall health, he said, accounts for some differences in brain size. Alcohol or drag use, as well as medical conditions such as diabetes and high blood pressure, contribute to brain- tissue loss throughout adulthood.
In the absence of such medical conditions, Coffey said, education level helps explain the range of brain shrinkage exhibited among the mentally-fit elderly. The more-educated can withstand greater loss.
Coffey and colleagues gauged shrinkage of the cortex by measuring the cerebrospinal fluid surrounding the brain. The greater the amount of fluid means the greater the cortical shrinkage. Controlling the health factors that contribute to brain injury, the researchers found that education was related to the severity of brain shrinkage. For each year of education from first grade on, subjects had an average of 1.77 milliliters more cerebrospinal fluid around the brain.
For example, Coffey’s team reported, among subjects of the same sex and similar age and skull size, those with 16 years of education had 8 percent to 10 percent more cerebrospinal fluid compared with those who had four years of schooling.
Of course, achieving a particular education level is not the definitive measure of someone’s mental capacity. And, said Coffey, education can be "a proxy for many things". More-educated people, he noted, are often less likely to have habits, such as smoking, which harm overall health. But Coffey said that his team’s findings suggest that like the body, the brain benefits from exercise. "The question is whether by c6ntinuing to exercise the brain we can forestall the effects of (brain shrinkage)," he said. "My hunch is that we can."
According to Coffey, people should strive throughout life to keep their brains alert by exposing themselves to new experiences. Traveling is one way to stimulate the brain, he said; a less adventuresome way is to do crossword puzzles.
"A hot topic down the road," Coffey said, "will be whether education even late in life has a protective effect against mental decline."
Just how education might affect brain cells is unknown. In their report, the researchers speculated that in people with more education, certain brain structures deeper than the cortex may stay intact to compensate for cortical shrinkage. [br]
选项
答案
D
解析
细节题。根据四个选项中的数字和关键信息一一回原文定位、排除即可。文章第六段中明确说明成年人的大脑每10年会缩小2.5%,故选B。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3279618.html
相关试题推荐
[originaltext]Americanresearchershavemadeadiscoverythatmighthelpthe
Asenvironmentalprotectionbecomesaglobalissue,anewterm—"GreenEFL"i
Asenvironmentalprotectionbecomesaglobalissue,anewterm—"GreenEFL"i
Asenvironmentalprotectionbecomesaglobalissue,anewterm—"GreenEFL"i
Ateamofinternationalresearchershasfoundnewevidencethatanendangere
Researchersinvestigatingbrainsizeandmentalabilitysaytheirworkoffers
Researchersinvestigatingbrainsizeandmentalabilitysaytheirworkoffers
Thehumangeneticsequencewillallowresearcherstomakerapidprogressin
Thehumangeneticsequencewillallowresearcherstomakerapidprogressin
Awidelyheraldedbutstillexperimentalcancer-fightingcompoundmaybeuse
随机试题
AccordingtothemostrecentAmericanFreshmansurvey,conductedannuallyby
Videogameshavebecomeincreasinglypopularinbotharcadesandtheaverage
[originaltext]M:WhydidJoeFlandersshowupincourtyesterday?W:Itwassa
[originaltext]WhenpeopletalkaboutAmericanpopularmusic,theydon’tjus
信息系统工程监理工作中,合同管理是监理最主要的任务之一。合同管理的工作内容不包括
不属于细胞免疫现象的是A.病毒免疫 B.抗肿瘤免疫 C.迟发型超敏反应 D
以下选项中不属于股票价格指数的编制方法是( )A.加权平均法 B.移动平均法
根据消费者购买行为的不同态度,消费者的购买行为可以区分为()等性格类型。A.
上海证券交易所对B股(人民币特种股票)实行T+3交收方式的程序中,()日,
基础心理学是研究()。 (A)正常成人心理现象的心理学基础学科 (B
最新回复
(
0
)