首页
登录
职称英语
Children in the UK are not reading enough at home, favouring television and c
Children in the UK are not reading enough at home, favouring television and c
游客
2023-12-15
66
管理
问题
Children in the UK are not reading enough at home, favouring television and computer games instead, according to new research.
The survey conducted earlier this month by Nestlé Box Tops for Books, which asked parents about their children’s reading habits, found that half of UK children spend less than two hours reading per week. A further one in 10 had not read a book in the past month, and of those who do read regularly, one in four avoid non- fiction titles. More than half of the parents surveyed believed their children should read more non-fiction books.
"It is essential that young children read at least one book a week and, in particular, educational books," said family counsellor Jenni Trent Hughes.
But others believe such a stern approach to reading may not help children. "We can turn children off it by simply saying it’s something they must be doing," said Amelia Foster, who runs Reading Connects for the National Literacy Trust, an organisation that encourages reading for pleasure to enhance classroom achievement.
Ms Foster said the survey results might not give children enough credit. Previous studies have found that 75% of 11 to 18-year-olds enjoyed reading, and 83% read in their spare time.
Past reading surveys have found distinct differences in the reading habits of boys and girls. Girls tend to be more enthusiastic about reading in general, but particularly fiction (perhaps helping to explain why Jacqueline Wilson, author of Sleepovers and Bad Girls, is the most borrowed author from public libraries), while boys are drawn to books about a place, subject, or hobby that interests them.
Nicola Davies, author of Poo: A Natural History of the Unmentionable, said while working with underachieving boys she found they responded to non-fiction better than fiction. "You can get them to write poetry but they won’t read it," she said.
Ms Davies would like to see children’s non-fiction take off in the way adult non-fiction has in recent years, thanks largely to titles like Longitude that employ strong narratives. This may encourage boys to read more, she said.
"There’s a lot of really crap non-fiction out there. It’s absolute ’paint by numbers, pile them high, and sell them cheap’. But it’s not really addressing the issue. Non-fiction as it is cutting off a whole route into reading, especially for boys," added Ms Davies.
But the consequences of these trends may run deeper. Some worry that steering clear of non-fiction may effect the development of a child’s imagination, even going so far as to impact their future career choices.
Nicola Jones credits her choice of studying zoology at university to her childhood Encyclopedia Britannica. "There was this fantastic bit in the back on transparencies of human bodies, and it absolutely fired my imagination about the workings of the human body. Children’s imagination needs all sorts of fuel. And that’s what’s going to drive them, give them intrinsic motivation. It’s what makes your intellectual cars go." For this reason Ms Jones is planning a conference next year that will address how non-fiction can be transformed into something more children will want to read. [br] What’s the aim of Nicola Jones by quoting her personal experience in the last paragraph?
选项
A、She emphasized the importance of imagination for children.
B、She wants to prove that reading Encyclopedia is important for children.
C、She wants to tell people how to stimulate children’s motivation.
D、She proves that non-fiction can also fire the imagination of children.
答案
D
解析
此题也要根据上文意思来判断,倒数第二段中作者指出避开阅读非虚构类作品会影响孩子的想象力,最后一段中Nicola Jones就用自身例子证明阅读非虚构作品也能激发孩子想象力,因此与答案D一致。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3275632.html
相关试题推荐
Wemayhearchildrensay"whathewants?".Thisisanexampleof______.A、interfe
Somepeoplesaythatolderpeopleshouldlivewiththeiradultchildren.Othe
Thetelevisioncommerciallookslikeone-minuteversionofthemovieCloseEn
Canadianchildrenareencouragedtolearnboth______and______atschool.A、Eng
TelevisionSinceitsinventionin【1】______,televisionh
TelevisionSinceitsinventionin【1】______,televisionh
TelevisionSinceitsinventionin【1】______,televisionh
TelevisionSinceitsinventionin【1】______,televisionh
[originaltext]Woman:Somepeopleareverycynicalaboutuh...televisionasam
[originaltext]Woman:Somepeopleareverycynicalaboutuh...televisionasam
随机试题
Ittooktheoldcouplealongtimeto______thelossoftheirdearson.A、getover
A…………filmindustryB……………movietheatreC…………first—runcinema
女性,49岁,既往月经规律,近1年来月经周期不规则,经期延长,经量增多,现阴道流
地黄饮子的功用是A.益气健脾,补益肝肾B.滋补肝肾,清退虚热C.健脾止带,清热除
甲房地产开发公司(以下简称甲公司)开发建设某住宅小区,2005年8月1日该小区竣
有A、B、C三支试管,分别装有10克、20克、30克的水。现将某种盐溶液10克倒
盼盼,女,4岁,出生在某城市,父亲是某建筑公司技术总监,母亲是一名公务员。虽然家
某抗菌药物在其疗效、安全性方面的临床资料较少,该药品在临床应用时,应A.按非限制
圆形压力水管直d=200mm,管壁材料的允许拉应力[σ]=147kPa,管内压强
(2019年真题)关于开标的说法,正确的是()。A.开标应当在招标文件确定的
最新回复
(
0
)