首页
登录
职称英语
Some argue that students should stay in their own countries and study. Others
Some argue that students should stay in their own countries and study. Others
游客
2023-12-08
74
管理
问题
Some argue that students should stay in their own countries and study. Others argue that studying in the United States is more beneficial. Which do you think is better?
You are allowed to write an essay of approximately 400 words on the advantages of each situation, explaining which you think is better.
In the first part of your letter you should present your thesis statement, and in the second part you should support the thesis statement with appropriate details. In the last part you should bring what you have written to a natural conclusion with a summary!
Your marks will be awarded for content, organization, grammar and appropriateness. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks. Write your composition on ANSWER SHEET FOUR.
选项
答案
Nowadays, many students of the less developed countries go to the United States to pursue their studies. Some people think that these students are lucky to have the chance while others hold that it would be better for them to study in their own countries. The two views are both right to some ex tent because each situation has its advantages.
Students studying in the United States can make use of the modem educational facilities there, such as advanced laboratories, libraries, and teaching aids. They have the access to advanced knowledge of science and technology and they can learn English more quickly than in their own countries. Besides, their contacts with different cultures and customs can broaden their minds and hence make them have a better understanding of their own countries,
Students studying in their home countries ’have no language barriers in reading books, attending classes, and dis cussing their lessons with their teachers or fellow students. Consequently, they can achieve better results than in the U. S. Besides, they do not lose contact with the cultures of their home countries and they have fewer difficulties in their life. What is more important to most of the students is that education at home is less costly and they can concentrate on their study instead of doing part - time jobs to support their study.
My view is that the two situations have both advantages and disadvantages. To minimize the losses and maximize the gains, we should first of all make a sound decision on the optimum time of departure. It is better to learn the basics of our subjects and achieve a certain degree of English proficiency in our home countries because it saves both time and money. After this stage, it is better for us to go to the United States and pursue our study there. The life in the U. S. may be busier and sometimes hard, but it is a worthwhile sacrifice for the most important consideration--academic achievements.
解析
这是一篇关于是否应该到美国留学的议论文,关于这个问题,有两种不同的看法:有人认为学生应在国内学习;有些认为赴美留学更有益。本题要求考生谈谈这两种情况各自的优点,并说明自己认为哪种学习方法更好。这个题目对每个考生来说都是熟题,但每个人都有自己的想法,有些想法不宜明言,例如生活标准问题,依赖奖学金或打工助学问题,移民问题等。文章应从正面谈,围绕学习本身,学习环境和学习费用等问题进行分析。根据题目要求,重点应放在两种情况的有利方面。不利的方面也要谈,但只应在比较的过程中谈,目的是得出结论,为自己的观点服务。既然大部分考生都想能到外国学习深造,应该取何种观点不言而喻,文中可明确表达。
从范文来看,文章认为留学较好,但这个观点没有在前面表达,而是放在了最后一段,同时,文章的观点并非简单的赞同或反对,避免了绝对化。具体写法与分段如下:
第一段:叙述情况,指出各有优点;第二段:赴美学习的有利一面;第三段:在本国国内学习的有利一面;第四段:指出应在国内打基础,然后到美国深造,同时表示决心。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3254841.html
相关试题推荐
Whetherworkshouldbeplacedamongthecausesofhappinessoramongthecau
Asmoreandmorestudentsareadmittedintouniversities,campusdisciplines
UsingLyricstoDevelopStudents’CriticalLiteracySonglyricscanbeusedeffe
UsingLyricstoDevelopStudents’CriticalLiteracySonglyricscanbeusedeffe
UsingLyricstoDevelopStudents’CriticalLiteracySonglyricscanbeusedeffe
UsingLyricstoDevelopStudents’CriticalLiteracySonglyricscanbeusedeffe
OnaChinesecollegecampus,usuallyseveralcollegestudentsshareadormit
Makinggooduseofthecollegelibrarymightbeamaximalhelptostudents’s
Makinggooduseofthecollegelibrarymightbeamaximalhelptostudents’s
Makinggooduseofthecollegelibrarymightbeamaximalhelptostudents’s
随机试题
AsdetailsofAmericansnooping(窥探)spread,salesof1984,GeorgeOrwell’s
Itis______thattooktheinitiativeinthemerger?[originaltext]After9hou
诚信监理公司承担了某公路桥梁项目的施工监理任务,该工程由甲施工单位总承包。甲施工
“教育有法可依,但无定法可抄”,这说明教师劳动具有()。A.情境性 B.创造
当事人应当自收到医学会的通知之日起几日内提交有关医疗事故技术鉴定的材料、书面陈述
小芳的妈妈可以一边织毛衣一边看电视.小芳妈妈的这种注意活动属于()。A.有意注意
一平面简谐波在t=0时刻的波形如图3所示,波速u=0.08m·s-1,则波动表达
关于职业锚,下列说法正确的是( )。A.是固定不变的 B.不可能提前进行预测
在新产品的市场试销中,消费者第一次购买该新产品的比率称为( )。A.购买频率
关于临终关怀,正确的是A.仍以延长患者生命的积极治疗为主 B.临终关怀是24小
最新回复
(
0
)