首页
登录
职称英语
Iran’s government is ready to hold a "large-scale military exercise" to [origina
Iran’s government is ready to hold a "large-scale military exercise" to [origina
游客
2023-12-08
96
管理
问题
Iran’s government is ready to hold a "large-scale military exercise" to
A holy day in Iran marked by violence as protesters clashed with police forces about a week ago. Demonstrators have spoken out against the country’s government for months now, but the clashes on the Muslim holy day of Ashura were the worst so far. At least seven people killed in the violence, though protesters and security forces disagree on how those deaths happened. Meantime, Iran’s government says it’s getting ready to hold a "large-scale military exercise" next month. The country says the goal is to prepare its forces to fight against an attack by the nation’s enemies. There’s been a lot of tension based around Iran’s nuclear program. The country says the program is for peaceful purposes. Other countries, including the U.S., believe Iran might be trying to build nuclear weapons.
选项
A、show its strong military force to the enemies.
B、strengthen its force to attack other nations.
C、get ready to defend the motherland.
D、prepare its forces to protect its nuclear program.
答案
C
解析
事实细节题。新闻中提到,伊朗政府称其准备下个月举行大规模演习,目的是准备军队与攻击伊朗的敌人抗衡,换句话说,即保卫自己的国家,故选C。新闻中.只是说美国与其他国家认为伊朗这样做可能是为了制造核武器,并非是伊朗政府的立场,所以D错误。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3254460.html
相关试题推荐
Itis______whodirectmanyCosaNostra’sactivitiesinPalermo.[originaltext]
[originaltext]TheIraqiSpecialTribunalhasbroughtitsfirstchargesagain
[originaltext]TheIraqiSpecialTribunalhasbroughtitsfirstchargesagain
[originaltext]W:Now,sir,I’msorrytohavekeptyouwaiting.Ihadtolookaf
[originaltext]W:Now,sir,I’msorrytohavekeptyouwaiting.Ihadtolookaf
MikeTysonwasputinprisonlastAugustbecausehe[br][originaltext]Mike
[originaltext]CarSalesman:Oh.Hithere.Abeauty,isn’tshe’?Lady:Well...C
[originaltext]CarSalesman:Oh.Hithere.Abeauty,isn’tshe’?Lady:Well...C
[originaltext]Tom:Kelvin,couldyoutellmesomethingaboutthebars?Ihaven
[originaltext]Tom:Kelvin,couldyoutellmesomethingaboutthebars?Ihaven
随机试题
AsdetailsofAmericansnooping(窥探)spread,salesof1984,GeorgeOrwell’s
Itis______thattooktheinitiativeinthemerger?[originaltext]After9hou
诚信监理公司承担了某公路桥梁项目的施工监理任务,该工程由甲施工单位总承包。甲施工
“教育有法可依,但无定法可抄”,这说明教师劳动具有()。A.情境性 B.创造
当事人应当自收到医学会的通知之日起几日内提交有关医疗事故技术鉴定的材料、书面陈述
小芳的妈妈可以一边织毛衣一边看电视.小芳妈妈的这种注意活动属于()。A.有意注意
一平面简谐波在t=0时刻的波形如图3所示,波速u=0.08m·s-1,则波动表达
关于职业锚,下列说法正确的是( )。A.是固定不变的 B.不可能提前进行预测
在新产品的市场试销中,消费者第一次购买该新产品的比率称为( )。A.购买频率
关于临终关怀,正确的是A.仍以延长患者生命的积极治疗为主 B.临终关怀是24小
最新回复
(
0
)