首页
登录
职称英语
What is the news mainly about? [originaltext] [7] Voting is taking place in a
What is the news mainly about? [originaltext] [7] Voting is taking place in a
游客
2023-12-07
68
管理
问题
What is the news mainly about?
[7] Voting is taking place in almost half of Mexico’s states amid very tight security after a campaign marred by killings and death threats attributed to drug cartels. There’s widespread nervousness over the violence as the public vote for new mayors and governors.
In the month leading up to the election, candidates in some of the Mexican regions have complained of intimidation by drug cartels, which forced them to adopt extra security measures on the campaign trail. Two local candidates in the state of Chihuahua where Ciudad Juarez, Mexico’s most violent city, is located, [8] admitted to the BBC that they kept their public agenda hidden, used decoys like announcing they were heading for a rally and then going to another, and avoided night-time political activity altogether.
选项
A、Mexico is holding an election.
B、Voting in Mexico is threatened by drug cartels.
C、There is widespread nervousness in Mexico.
D、Election candidates in Mexico are subject to violence.
答案
B
解析
主旨题。新闻主旨往往在开头部分,听音时需注意。新闻首句提到,墨西哥一场选举被贩毒集团制造的谋杀和死亡威胁破坏,安全形势异常紧张,因此答案为[B]。[A]、[D]不具干扰性,[C]过于概括,不具体,不选。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3252720.html
相关试题推荐
ThesharpriseofEuropeanstockmarketsisaresultof[originaltext][9]Eu
[originaltext]Interviewer(W)EdwardFox(M)W:TodayI’dliketowelcomeEdward
[originaltext]Interviewer(W)EdwardFox(M)W:TodayI’dliketowelcomeEdward
[originaltext]Interviewer(W)EdwardFox(M)W:TodayI’dliketowelcomeEdward
WhatsubjectisMr.Pittgoodat?[br][originaltext]Interviewer:Goodmorning
WhatsubjectisMr.Pittgoodat?[br][originaltext]Interviewer:Goodmorning
WhatsubjectisMr.Pittgoodat?[br][originaltext]Interviewer:Goodmorning
[originaltext]DrSimons:Well;asIsaid,therewerethreeareasofinterest,s
[originaltext]DrSimons:Well;asIsaid,therewerethreeareasofinterest,s
[originaltext]DrSimons:Well;asIsaid,therewerethreeareasofinterest,s
随机试题
Children’sliteraturetracesitsbeginningstopreliteratetimes,whenancie
______wasthefirstimportantEnglishwomannovelist.A、CharlotteBronteB、JaneA
DecadesafterMarilynMonroe’sdeath,therewasaburstofspeculationabou
TheNeoplatonists’conceptionofadeity,inwhichperfectionwasmeasuredbyab
Today’skindergartenersareheavierthankidsbroughtupinthe1970sand19
Internationalairlineshaverediscoveredthebusinesstravelers,themanor
[originaltext](22)Askayoungchild"Howwasschooltoday?"andyou’relike
普通话声母按发音部位可以分为7类:(1)双唇音:bpm(2)唇齿音:f
患者,男,56岁。背部突然红肿疼痛5d,伴高热。查体:背部见巨大红肿区,表面多个
指出并改正下面估价报告片段中的错误(本题10分。错处不超过4个。如将正确的内容改
最新回复
(
0
)