首页
登录
职称英语
As more schools are set up today, learning is compulsory. It is an Ought, ev
As more schools are set up today, learning is compulsory. It is an Ought, ev
游客
2023-12-05
72
管理
问题
As more schools are set up today, learning is compulsory. It is an Ought, even worse, a Must, enforced by regular hours and rigid discipline. And the young sneer at the Oughts and resist the Musts with all their energy. The feeling often lasts through a lifetime. For too many of us, learning appears to be a surrender of our own will to external direction, a sort of enslavement.
This is mistake. Learning is a natural pleasure, inborn and instinctive, one of the essential pleasures of the human race. Watch a small child, at an age too young to have had any mental habits implanted by training. Some delightful films made by the late Dr. Arnold Gesell of Yale University show little creatures who can barely talk investigating problems with all the zeal and excitement of explorers, making discoveries with the passion and absorption of dedicated scientists. At the end of each successful investigation, there comes over each tiny face an expression of pure heartfelt pleasure.
But if the pleasure of learning is universal, why are there so many dull, incurious people in the world? It is because they were made dull, by bad teaching, by isolation, by surrender to routine, sometimes, too, by the pressure of hard work and poverty, or by the toxin of riches, with all their ephemeral and trivial delights. With luck, resolution and guidance, however, the human mind can survive not only poverty but even wealth.
This pleasure is not confined to learning from textbooks, which are too often tedious. But it does include learning from books. Sometimes when I stand in a big library like the library of Congress, or Butler Library at Columbia, and gaze around me at the millions of books, I feel a sober, earnest delight hard to convey except a metaphor. These are not lumps of lifeless paper, but minds alive on the shelves. From each of them goes out its own voice, as inaudible as the streams of sound conveyed by electric waves beyond the range of hearing, and just as the touch of a button on our stereo will fill the room with music, so by opening one of these volumes, one can call into range a voice far distant in time and space, and hear it speaking, mind to mind, heart to heart.
But, far beyond books, learning means keeping the mind open and active to receive all kinds of experience. One of the best-informed men I ever knew was a cowboy who rarely read a newspaper and never a book, but who had ridden many thousands miles through one of the western states. He knew his state as thoroughly as a surgeon knows human body. He loved it. Not a mountain, not a canyon which had not much to tell him, not a change in the weather that could not interpret. And so, among the pleasures of learning, we should include travel, travel with an open mind, an alert eye and a visit to understand other people, other places, rather than looking in them a mirror image of oneself. If I were a young man today, I should have resolved to see — no, to learn — all the states before I was 35.
Learning also means learning to practice, or at least to aspirate, an art. Every new art you learn appears like a new window on the universe; it is like acquiring a new sense. Because I was born and brought in Glasgow, Scotland, a hideous 19th-century industrial city, I did not understand the slightest thing about architecture until I was in my 20’s. Since then, I have learned a little about the art, and it has been a constant delight...As for reading books, this contains two different delights. One is the pleasure of apprehending the unexpected, such as when one meets a new author who has a new vision of the world. The other is of deepening one’s knowledge of a special field... Learning extends our lives (as Ptolemy said) into new dimensions. It is cumulative. Instead of diminishing in time, like health and strength, its returns go on increasing. [br] Which of the following is NOT the cause of a person’s incuriousness?
选项
A、Bad Teaching.
B、Poverty.
C、Hard labor.
D、Age.
答案
D
解析
事实细节题。根据题干中的关键词incuriousness可将答案定位于第三段。由该段第二句可知,使一个人incurious的因素包括bad teaching、poverty和hard labor,故[A]、[B]、 [C]三者都可排除。且从第二段首句和所举例子都可知道学习是一种天性,一种本能,和年龄无关,故答案为[D]。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3247467.html
相关试题推荐
[originaltext]SANFRANCISCO,California(Reuters)--Californiaschoolscanc
Incognitivepsychology,studiesoflearningstrategieswithfirstlanguage
Incognitivepsychology,studiesoflearningstrategieswithfirstlanguage
Incognitivepsychology,studiesoflearningstrategieswithfirstlanguage
Incognitivepsychology,studiesoflearningstrategieswithfirstlanguage
LearningHowtoLearnI.ViewsonlearningA.Learningi
LearningHowtoLearnI.ViewsonlearningA.Learningi
LearningHowtoLearnI.ViewsonlearningA.Learningi
LearningHowtoLearnI.ViewsonlearningA.Learningi
LearningHowtoLearnI.ViewsonlearningA.Learningi
随机试题
ThatLouiseJohannesisbelievedbymanycriticstobethegreatesttwentiet
ConsideringhowjazzistranscribedinChinese(jueshi),youmaybe【C1】______in
[originaltext]M:Sheila,you’reoneofthespeakersfortheEnglishSpeakingCo
有关费用项目计取的审查要注意的方面不包括()。A.措施费的计算是否符合有关
患者男。65岁,慢性阻塞性肺气肿10余年,为改善透气状况,患者坚持做腹式呼吸锻炼
A.少阴经B.阳明经C.少阳经D.太阳经E.厥阴经与头痛,痛在两侧者有关的经脉是
在混凝土分缝面上出现的剪应力很小,使坝体能保持较好的整体性的是( )。 A、
格列齐特(达美康)的降糖作用机制正确的是A.促进葡萄糖氧化和酵解 B.妨碍葡萄
会分字客学字客所额尝分A.1 B.2 C.3 D.4
频率为100Hz,传播速度为300m∕s的平面简谐波,波线上两点振动的相位差为则
最新回复
(
0
)