首页
登录
职称英语
When I was growing up, I was embarrassed to be seen with my father. He was s
When I was growing up, I was embarrassed to be seen with my father. He was s
游客
2023-12-03
61
管理
问题
When I was growing up, I was embarrassed to be seen with my father. He was severely crippled and very short, and when we would walk together, his hand on my arm for balance, people would stare. I would inwardly squirm at the unwanted attention. If he ever noticed or was bothered, he never let on.
It was difficult to coordinate our steps—his halting, mine impatient—and because of that, we didn’t say much as we went along. But as we started out, he always said, "You set the pace. I will try to adjust to you. "
Our usual walk was to or from the subway, which was how he got to work. He went to work sick, and despite nasty weather. He almost never missed a day, and would make it to the office even if others could not. A matter of pride.
When snow or ice was on the ground, it was impossible for him to walk, even with help. At such times my sisters or I would pull him through the streets of Brooklyn, NY, on a child’s sleigh to the subway entrance. Once there, he would cling to the handrail until he reached the lower steps that the warmer tunnel air kept ice-free. In Manhattan the subway station was the basement of his office building, and he would not have to go outside again until we met him in Brooklyn on his way home.
When I think of it now, I marvel at how much courage it must have taken for a grown man to subject himself to such indignity and stress. And at how he did it—without bitterness or complaint.
He never talked about himself as an object of pity, nor did he show any envy of the more fortunate or able. What he looked for in others was a "good heart" , and if he found one, the owner was good enough for him.
Now that I am older, I believe that is a proper standard by which to judge people, even though I still don’t know precisely what a "good heart" is. But I know the times I don’t have one myself.
Unable to engage in many activities, my father still tried to participate in some way. When a local sandlot baseball team found itself without a manager, he kept it going. He was a knowledgeable baseball fan and often took me to Ebbets Field to see the Brooklyn Dodgers play. He liked to go to dances and parties, where he could have a good time just sitting and watching.
On one memorable occasion a fight broke out at a beach party, with everyone punching and shoving. He wasn’t content to sit and watch, but he couldn’t stand unaided on the soft sand. In frustration he began to shout,"I’ll fight anyone who will sit down with me!"
Nobody did. But the next day people kidded him by saying it was the first time any fighter was urged to take a dive even before the bout began.
I now know he participated in some things vicariously through me, his only son. When I played ball(poorly),he "played" too. When I joined the Navy he "joined" too. And when I came home on leave, he saw to it that I visited his office. Introducing me, he was really saying, "This is my son, but it is also me, and I could have done this, too, if things had been different. " Those words were never said.
He has been gone many years now, but I think of him often. I wonder if he sensed my reluctance to be seen with him during our walks. If he did, I am sorry I never told him how sorry I was, how unworthy I was, how I regretted it. I think of him when I complain about trifles, when I am envious of another’s good fortune, when I don’t have a "good heart".
At such times I put my hand on his arm to regain my balance, and say, "You set the pace. I will try to adjust to you. " [br] We can infer from the passage that______.
选项
A、the author and his father finally came to terms with each other
B、the author regretted having complained about trifles in the face of his father
C、the author began to realize that his father meant a lot to him
D、the author now asks his father to set the pace while taking a walk
答案
C
解析
推理判断题。根据倒数第一、二段可知,文中提到父亲已去世多年,而在写这篇文章时作者是怀着忏悔和思念的心情去写的,可见,作者现在感到sorry,unworthy以及regretted,再根据倒数第二段最后一句可知,当作者为琐事抱怨时,当作者嫉妒别人的好运时,当作者没有一副“好心肠”时,作者就会想到父亲,可见,父亲的影响之大,故[C]正确。在父亲生前,作者更多的是不理解父亲,到底有没有接受父亲,文中未提及,故排除[A];[B]“作者后悔在父亲面前抱怨琐事”是对原文I think of him when I complain about trifles…的曲解,故排除;[D]“现在作者在散步的时候需要父亲设定自己走路的步伐”是对文章最后一段字面意思的曲解,原文是说遇到生活中不如意时他需要父亲的指点,而不是真让已故的父亲设定自己走路的步伐,故排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3241979.html
相关试题推荐
IntheUnitedStates,______isthefastestgrowingfuel.A、naturalgasB、coalC、o
WhenIwasgrowingup,Iwasembarrassedtobeseenwithmyfather.Hewass
WhenIwasgrowingup,Iwasembarrassedtobeseenwithmyfather.Hewass
RecentstudieshaveshownthatagrowingnumberofstudentsinChinaplagiar
Forty-fiveyearsagothisweek,Americanswerealreadygrowingtiredofthe
Forty-fiveyearsagothisweek,Americanswerealreadygrowingtiredofthe
WhenIwasgrowingup,Iwasembarrassedtobeseenwithmyfather.Hewass
WhenIwasgrowingup,Iwasembarrassedtobeseenwithmyfather.Hewass
PASSAGEONEGrowingimmoralactivitiesandweakeningmoralbasis.由题干关键词定位到第二段。该段最
PassageOneGrowingimmoralactivitiesandweakeningmoralbasis.由题干关键词“dilemma”定
随机试题
Thefactthatblindpeoplecan"see"thingsusingotherpartsoftheirbod
Normally,atthebeginningoftheschoolyear,theStudentServicesofuniver
【教学过程】 环节一:导入新课 教师播放关于山海关战役的视频,提出问题:这场战役发生在什么时候?有什么影响?关于这场战役还有一个故事,同学们知道吗?从而
若5条鱼的平均质量为0.8kg,其中3条的质量分别为0.75kg,0.83kg和
下列哪项不是大量心包积液的X线主要表现A.心缘弧度消失 B.心搏动减弱 C.
下列各项,不属猩红热的特殊体征是()A.杨梅舌 B.咽峡炎 C.舌
某工程主体结构混凝土工程量为3200/立方米,预算单价为550元/立方米,计划4
ABC公司面临甲乙两个投资项目,经测算,它们的期望报酬率相同,甲项目的标准差小于
C
王某想去参加教师招聘考试。问及原因,答曰:“教师工作轻松,悠闲,每年还有寒、暑假
最新回复
(
0
)