首页
登录
职称英语
The year 1400 opened with more peacefulness than usual in England. Only a few
The year 1400 opened with more peacefulness than usual in England. Only a few
游客
2023-11-22
69
管理
问题
The year 1400 opened with more peacefulness than usual in England. Only a few months before, Richard II, weak, wicked, and treacherous, had been deposed(废黜), and Henry IV declared king in his stead. But it was only a seeming peacefulness, lasting for but a little while; for though King Henry proved himself a just and a merciful man—as justice and mercy went with the men of iron of those days—and though he did not care to shed blood-needlessly, there were many noble families who had been benefited by King Richard during his reign, and who had lost somewhat of their power and prestige from the coming in of the new king.
Among these were a number of great lords who had been degraded from their former titles and estates, from which degradation King Richard had lifted them. They planned to fall upon King Henry and his followers and to massacre(屠杀)them during a great tournament(中世纪的马上比武大会) which was being held at Oxford. And they might have succeeded had not one of their own members betrayed them.
But Henry did not appear at the lists; whereupon, knowing that he had been lodging at Windsor with only a few attendants, the conspirators marched there against him. In the meantime, the king had been warned of the plot, so that instead of finding him in the royal castle, they discovered through their scouts that he had hurried to London, and that he was marching against them at the head of a considerable army. So nothing was left but flight. One and another, they were all caught and some killed. Those few who found friends faithful and bold enough to afford them shelter dragged those friends down in their own ruin. [br] Why did the nobles wish to kill Herry?
选项
A、Henry had taken away power given to them by Richard.
B、Henry was weak, wicked, and treacherous.
C、Henry had needlessly killed members of their families.
D、Henry had killed King Richard.
答案
A
解析
根据文中第一段最后“who had lost somewhat of the power and prestige from the coming in of the new king.”可以得知,贵族们由于被亨利剥夺了权力,决定杀掉他,所以选A项。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3209099.html
相关试题推荐
PassageOne(1)WhentheViaductdeMillauopenedinthesouthofFranc
PassageOne(1)WhentheViaductdeMillauopenedinthesouthofFranc
IntheUnitedStates,thefirstdaynurserywasopenedin1854.Nurseriesw
IntheUnitedStates,thefirstdaynurserywasopenedin1854.Nurseriesw
IntheUnitedStates,thefirstdaynurserywasopenedin1854.Nurseriesw
IntheUnitedStates,thefirstdaynurserywasopenedin1854.Nurseriesw
IntheUnitedStates,thefirstdaynurserywasopenedin1854.Nurseriesw
IntheUnitedStates,thefirstdaynurserywasopenedin1854.Nurseriesw
IntheUnitedStates,thefirstdaynurserywasopenedin1854.Nurseriesw
IntheUnitedStates,thefirstdaynurserywasopenedin1854.Nurseriesw
随机试题
Peopleknewthenatureofwolfverywell.[br]Wecanfindmoreandmoregreywo
Motherinsistedthat______.A、theyaretobebackbeforenineintheeveningB、t
Oneofthemosteminentofpsychologists,ClarkHull,claimedthattheessenc
Becauseshortmessagingserviceisakindofdatacommunication,secondgenerati
Her__________(幼稚的回答)embarrassedeveryone.childishremark
20世纪80年代初,某国W汽车公司开始与我国合资生产汽车,我国为此逐步建立了相应
()属于遗产转移的方式。A:法定继承 B:遗嘱继承 C:遗赠 D:遗赠扶养
2020年,F省全年粮食产量502.32万吨,比上年增加8.42万吨,增长1.7
物质的吸附包括( )机理。A.氧化作用 B.解吸作用 C.分配作用 D.
对快动眼睡眠时相影响小,成瘾性较轻的催眠药物是( )。A.哌替啶 B.地西泮
最新回复
(
0
)