首页
登录
职称英语
Napoleon famously described the British as a nation of shopkeepers. These da
Napoleon famously described the British as a nation of shopkeepers. These da
游客
2023-11-22
73
管理
问题
Napoleon famously described the British as a nation of shopkeepers. These days it would be equally true to describe them as a nation of shoppers. Either way, London is the UK’s shopping mecca; if you can’t find it here you probably can’t find it at all.
Some London shops are more or less tourist attractions in their own right. Few visitors come away without popping into Harrods, even if only to gawp. This famous store is a real one-off. The toilets are fab, the food hall enough to make you swoon, and if they haven’t got what you want, it probably doesn’t exist. No other store has such a sense of sheer, outrageous abundance. Since Absolutely Fabulous brought Edina and Patsy streaming onto our screens, Harvey Nichols ("Harvey Nicks") has become another must-see attraction. It boasts a great food hall, an extravagant perfume department and jewellery to save up for. But with all the big names from Miyake to Lauren, Hammett to Calvin Klein and a whole floor of up-to-the-minute menswear, it’s fashion that Harvey Nichols does better than the rest. The selection is unrivalled and the prices high, although the sales offer some great bargains, and the store’s own clothing line is reasonable.
Carnaby Street still reeks of the 60s although it’s had something of a revival since the "Cool Britannia" kick brought Union Jack dresses back into fashion. The last punks have long since slunk away from Chelsea’s King’s Rd but there are still plenty of interesting shops slotted in amid the high-street chains.
The shops and stalls inside the old Covent Garden market building tend to be pricey and tourist-oriented, while the streets running off it remain a happy hunting ground for shoppers, with Neal St and Neal’s Yard in particular offering a range of interesting one off shops.
Oxford St and classier Regent St come into their own in the six weeks running up to Christmas when they’re festooned with lights. At other times of the year Oxford St can be a great disappointment. Selfridge’s is up there with Harrods as a place to visit and the flagship Marks &Spencer at the Marble Arch end has its fans, but the farther east you go the tackier and less interesting it becomes.
Although most things can be bought in most parts of town, there are also streets with their own specialities; Tottenham Court Rd, for example, is one long electrical goods shop (watch out for rip-offs though), while Chafing Cross Rd is still the place to come for offbeat books.
Many tourist attractions have excellent shops selling good-quality souvenirs like mugs, pens, pencils, stationery and T-shirts, often with themes to match their content (war books and videos at the Imperial War Museum). By buying from these shops you help contribute towards the building’s maintenance, especially important in the cases of those without entry charges. [br] The overall purpose of the passage is to______.
选项
A、describe the British as shoppers
B、introduce shopping places in London
C、show how the British have changed from shopkeepers to shoppers
D、indicate the British are better at doing business than other people
答案
B
解析
本题询问文章主题。快速浏览全文可知,文章主要介绍了位于伦敦市中心的购物场所。比较有名的有Harrods,Harvey Nichols,Oxford St,Marks & Spencer等。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3208397.html
相关试题推荐
Governmentreports,examinationcompositions,legaldocumentsandmostbusiness
Yourexplanationdoesn’thold______.A、honeyB、liquidC、reasonD、waterD题意为:你的解释
SlaveryDividestheNationConflictinginter
SlaveryDividestheNationConflictinginter
WhatdidtheInternationalCentersendouttostudents?[br][originaltext]W:A
WhatdidtheInternationalCentersendouttostudents?[br][originaltext]W:A
WhatdidtheInternationalCentersendouttostudents?[originaltext]W:Areyou
IstherenoendtotheDrugPlague?Lastyear,ournation’scapitalpass
NationalParkconservationiststhink______concessionstandsspoilthenaturalb
Angyaldescribedthecaseofamanwithadomineeringfatherwhoshowedext
随机试题
ImaginationThedecayofsenseinmenwakingisnotthedecayofthemotionm
ThesentencethatexpressesOFFERis______.A、Doesshehaveyournumber?B、Howca
Before1965manyscientistspicturedthecirculationoftheocean’swaterm
OldFreddoessomethingstupidhecause______.[br][originaltext]F:Wouldyoup
健康管理过程评价指标包括()。A.知识,态度改变率 B.项目活动执行率
公用电话亭中有两部电话,六个人排队打电话。打完即走,他们的通话时间分别为3分钟、
(2017年11月)根据范围的不同,员工培训可以分为()A.岗前培训 B.企
口服氯化铵用于解救的是A.硝西泮中毒 B.瘦肉精中毒 C.苯丙胺中毒 D.
卡比多巴治疗帕金森病的机制是( )。A.激动中枢多巴胺受体 B.抑制外周多巴
(2018年)根据《固体废物鉴别标准通则》,不作为固体废物管理的物质是()。A.
最新回复
(
0
)