首页
登录
职称英语
Does using a word processor affect a writer’s style? The medium usually doe
Does using a word processor affect a writer’s style? The medium usually doe
游客
2023-11-21
71
管理
问题
Does using a word processor affect a writer’s style? The medium usually does do something to the message after all, even if Marshall McLuhan’s claim that the medium simply is the message has been heard and largely forgotten now. The question matters. Ray Hammond, in his excellent guide The Writer and the Word Processor, predicts that over half the professional writers in Britain and the USA will be using word processors by the end of 1985. The best-known recruit is Len Deighton, from as long ago as 1968, though most users have only started since the microcomputer boom began in 1980.
Ironically word processing is in some ways psychologically more like writing in rough than typing, since it restores fluidity and provisionality to the text. The typist’s dread of having to get out the Tippex, the scissors and paste, or of redoing the whole thing if he has any substantial second thoughts, can make him consistently choose the safer option in his sentences, or let something stand which he knows to be unsatisfactory or incomplete, out of weariness. In word processing the text is loosened up whilst still retaining the advantage of looking formally finished.
This has, I think, two apparently contradictory effects~ The initial writing can become excessively sloppy and careless, in the expectation that it will be corrected later. That crucial first inspiration is never easy to recapture, though, and therefore, on the other hand, the writing can become over-deliberated, lacking in flow and spontaneity, since revision becomes a larger part of composition. However, these are faults easier to detect in others than in oneself. My own experience of the sheer difficulty of committing any words at all to the page means I’m grateful for all the help I can get.
For most Writers, word processing quite rapidly comes to feel like the ideal method (and can always be a second step after drafting on paper if you prefer). Most of the writers interviewed by Hammond say it has improved their style ("immensely", says Deighton). Seeing your own words on a screen helps you to feel cool and detached about them.
Thus it is not just by freeing you from the labor of mechanical retyping that a word processor can help you to write. One author (Terence Feely) claims it has increased his output by 400%. Possibly the feeling of having a reactive machine, which appears to do things, rather than just have things done with it, accounts for this—your slave works hard and so do you.
Are there no drawbacks? It costs a lot and takes time to learn "expect to lose weeks of work", says Hammond, though days might be nearer the mark. Notoriously it is possible to lose work altogether on a word processor, and this happens to everybody at least once. The awareness that what you have written no longer exists anywhere at all, is unbelievably enraging and baffling.
Will word processing generally raise the level of professional writing then? Does it make writers better as well as more productive? Though all users insist it has done so for them individually, this is hard to believe. But reliance happens fast. [br] As far as learning to use a word processor is concerned, the author of the passage feels that Hammond ______.
选项
A、is understating the problem
B、exaggerates one drawback
C、is too skeptical about the advantages
D、overestimates the danger of losing text
答案
B
解析
根据倒数第二段的第三句"Notoriously it is possible to lose work altogether on a word processor, and this happens to everybody at least once"和最后一段的最后一句"But reliance happens fast”,就可推断出B 为正确答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3207454.html
相关试题推荐
Manyayoungpersontellsmehewantstobeawriter.Ialwaysencouragesuch
Manyayoungpersontellsmehewantstobeawriter.Ialwaysencouragesuch
Manyayoungpersontellsmehewantstobeawriter.Ialwaysencouragesuch
Manyayoungpersontellsmehewantstobeawriter.Ialwaysencouragesuch
FollowingarecommentsaboutthebehaviorthatpeopleinKoreausuallyexpectin
SciencewriterTomStandagedrawsaptparallelsbetweenthetelegraphandt
SciencewriterTomStandagedrawsaptparallelsbetweenthetelegraphandt
SciencewriterTomStandagedrawsaptparallelsbetweenthetelegraphandt
SciencewriterTomStandagedrawsaptparallelsbetweenthetelegraphandt
Asawriter,heisvery______andhissciencefictionsareallgoodsellers.A、i
随机试题
Mr.Parkerwasborninasmallvillage.Hisfatherwasso36thathecouldn’
High-qualitycustomerserviceispreached(宣扬)bymany,butactuallykeepingc
[originaltext]M:Isthatamap?Areyougoingsailingorsomething?W:Iwish.
某公司因旗下艺人无故擅自毁约而产生经济损失,到法院起诉后却未能挽回损失,因为该公
下列与观测线有关的叙述错误的是()A.观测线就是牙冠的解剖外形高点线
A.己糖激酶法B.葡萄糖氧化酶法C.尿酮体D.全血乳酸E.胰岛素抗体血糖测定的常
某哮喘患者,呼吸极度困难,一口气不能说完一句话,伴发绀、大汗淋漓。对该患者首先必
C解题指导:图形中的规律是角逐渐少一个。故答案为C。
患者月经紊乱,经色紫暗,胸胁乳房胀痛,脉弦。治疗除主穴外,宜配用( )。A.足
国际上有许多不同的项目信息门户产品,其功能不尽一致,但核心功能包括()。A.项
最新回复
(
0
)