首页
登录
职称英语
Because Ireland is an island geographically near the mainland of the United
Because Ireland is an island geographically near the mainland of the United
游客
2023-11-21
82
管理
问题
Because Ireland is an island geographically near the mainland of the United Kingdom, English rulers have fought since the Middle Ages to retain political control over it. Attracted by the lush farmland, English and Scottish landowners settled there, and in time of famine or political unrest, the local workers suffered, while their landlords were cushioned by their wealth. The history of modern Ireland is, in fact, largely a story of antagonism and resentment between the Irish and their English and Scottish rulers.
Since the 1920’s, Ireland has been divided into two parts: Northern Ireland (Ulster) and the Republic of Ireland (Eire). The north is still part of the United Kingdom and is predominantly Protestant; the south is ’an independent republic and is mainly Catholic. The majority in Ulster accept this political compromise, but the active and mainly Catholic minority are fighting for union with the independent republic of Southern Ireland. The IRA, the Irish Republican Army, have mounted bombing campaigns on military and civil targets in Ulster and England; they have sent letter-bombs to public figures; they have shot fellow Irishmen who support the British or belong to opposing,
and now equally militant Protestant groups. As a result of this, the British have stationed an army in Belfast, the IRA have been outlawed, and several of them have spent many years in prison or have died in support of their cause. Whether this level of violence and repression is justifiable, and whether the violence that could result from political change would be .worthwhile are the controversial issues that divide everybody involved. [br] According to the passage, which of the following statements is TRUE?
选项
A、Since the 1930’s, Ireland has been divided into two parts.
B、The south is still part of the United Kingdom.
C、The British have stationed an army in Belfast.
D、Scottish rulers have fought to retain political control over Ireland.
答案
C
解析
本题询问细节,相关信息为文章的第二段。与原文比较可知,A、B、D三项均与文章原意不符。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3206953.html
相关试题推荐
A、Becauseitneedsmedicalequipment.B、Becauseitneedsprofessionalknowledge.
A、Becausehewantstosettledownbipartisandifferences.B、Becausehewantsto
ThecultureoftheUnitedStatesisaWesterncultureoriginallyinfluencedb
ThecultureoftheUnitedStatesisaWesterncultureoriginallyinfluencedb
ThecultureoftheUnitedStatesisaWesterncultureoriginallyinfluencedb
ThecultureoftheUnitedStatesisaWesterncultureoriginallyinfluencedb
[originaltext]J:Becausein1987theDepartmentofEducationandScienceestabl
[originaltext]J:Becausein1987theDepartmentofEducationandScienceestabl
[originaltext]J:Becausein1987theDepartmentofEducationandScienceestabl
PassageTwo[br]Whyis"Gettingjustthegist"soimportant?Becauseitcan
随机试题
Thewaythatpeoplespendtheirmoney,andtheobjectsonwhichtheyspendi
[originaltext]M:We’vegotthreewomenresearchersinourgroup:Mary,Bettyan
[originaltext]CouldIuseyourumbrella?[/originaltext]A、Moveon.B、Pleasedo.
[originaltext]FourAmericanteenagers,allchildrenofU.S.militaryperson
试述完全竞争厂商及市场在存在和不存在行业调整情况下的要素需求曲线
女,27岁。GP,平时月经规律,停经40天,右下腹剧痛4小时伴头晕、肛门坠胀感。
存在欺诈和舞弊行为,在执业经历中受过行政处罚、刑事处罚且未满5年的外审机构,银行
A.铜绿假单胞菌B.莫拉菌属C.产碱杆菌属D.鲍曼不动杆菌E.嗜麦芽窄食单胞菌引
下列有关酶辅助因子中金属离子作用的叙述中错误的是A.是连接酶与底物的桥梁 B.
甲公司与乙公司签订的合同中约定的免责条款表述如下,()是有效免责条款。A.合同履
最新回复
(
0
)