首页
登录
职称英语
For several days I saw little of Mr. Rochester. In the morning he seemed much
For several days I saw little of Mr. Rochester. In the morning he seemed much
游客
2023-11-21
78
管理
问题
For several days I saw little of Mr. Rochester. In the morning he seemed much occupied with business, and in the afternoon gentlemen from the neighborhood called and sometimes stayed to dine with him. When his foot was well enough, he rode out a great deal.
During this time, all my knowledge of him was limited to occasional meetings about the house, when he would sometimes pass me coldly, and sometimes bow and smile. His changes of manner did not offend me, because I saw that I had nothing to do with the cause of them.
One evening, several days later, I was invited to talk to Mr. Rochester after dinner. He was sitting in his armchair, and looked not quite so severe, and much less gloomy. There was a smile on his lips, and his eyes were bright, probably with wine. As I was looking at him, he suddenly turned, and asked me," Do you think I’m handsome, Miss Eyre?"
The answer somehow slipped from my tongue before I realized it:" No, sir."
"Ah, you really are unusual! You are a quiet, serious little person, but you can be almost rude."
"Sir, I’m sorry. I should have said that beauty doesn’t matter, or something like that."
"No, you shouldn’t! I see, you criticize my appearance, and then you stab me in the back! You have honesty and feeling. There are not many girls like you. But perhaps I go too fast. Perhaps you have awful faults to counterbalance your few good points." I thought to myself that he might have too. He seemed to read my mind, and said quickly, "Yes, you’re right. I have plenty of faults. I went the wrong way when I was twenty-one, and have never found the right path again. I might have been very different. I might have been as good as you, and perhaps wiser. I am not a bad man, take my word for it, but I have done wrong. It wasn’t my character, but circumstances which were to blame. Why do I tell you all this? Because you’re the sort of person people tell their problems and secrets to, because you’re sympathetic and give them hope."
It seemed he had quite a lot to talk to me. He didn’t seem to like to finish the talk quickly, as was the case for the first time.
"Don’t be afraid of me, Miss Eyre." He continued. "You don’t relax or laugh very much, perhaps because of the effect Lowood school has had on you. But in time you will be more natural with me, and laugh, and speak freely. You’re like a bird in a cage. When you get out of the cage, you’ll fly very high. Good night."
选项
A、busy.
B、sociable.
C、friendly.
D、changeable.
答案
C
解析
由题干impression定位到第一、二段中Miss Eyre对Mr.Rochester的描述。文章第二句,“早晨他忙着生意上的事务,下午邻家的朋友们经常过来拜访,而且有时会留下来吃晚餐”,说明Mr.Rochester很忙,社交很广,排除A)和B);第二段第一句,“…有时候和我相遇时显得很冷淡,有时候却给我鞠躬,对我微笑”,说明Mr. Rochester喜怒无常,排除D)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3206469.html
相关试题推荐
Itissaidthathisfather_______forseveralyears.A、haddiedB、hasbeendead
Atfirst,the______ofcolorpicturesoveralongdistanceseemedimpossible,bu
Althoughthetownhadbeenattackedbythestormseveraltimes,______wasdone.
Whatarethespeakers?[br][originaltext]M:Goodmorning,ProfessorPerkins,I
Whatarethespeakers?[originaltext]M:Goodmorning,ProfessorPerkins,Ihope
Thenewcolleague____tohaveworkedinseveralbigcorporationsbeforehejoin
Thefollowingfindings,compiledfromseveralsurveysofJapaneseaged10to2
Thefollowingfindings,compiledfromseveralsurveysofJapaneseaged10to2
Howwelldidthespeakerdointhetest?[br][originaltext]Duringthismorning
Howwelldidthespeakerdointhetest?[br][originaltext]Duringthismorning
随机试题
AlltherecentnewsonAIDSisbad.ThedeathofRockHudson【C1】______public
Whichofthefollowingisatypicaltonelanguage?A、Latin.B、French.C、Chinese.
Pageants(露天演出)areusuallyconceivedonafairlylargescale,oftenundert
本保险柜的所有密码都是4个阿拉伯数字和4个英语字母组成,已知:(1)若4个字母不
如无特殊原因,送站的地陪应在( )将离店手续办理完毕。A.当日上午8点以前
患者中度发热,全身毒血症状较轻,2周左右痊愈,可以诊断为A.典型伤寒 B.迁延
银行业金融机构违反审慎经营规则且逾期未改正的,经中国银监会或者其省一级派出机构负
药物致畸的敏感期是()。A.受精后任何时期 B.受精后半个月内 C.受精后
在你看来,人是这样的()。 (A)天下没有不爱钱的人 (B)为了钱,
凹岸突出岩嘴形成的泡漩险滩,可根据河道宽窄情况,可采用()的措施整治。A.在凹
最新回复
(
0
)