首页
登录
职称英语
As citizens of advanced but vulnerable economies, we must either relentless
As citizens of advanced but vulnerable economies, we must either relentless
游客
2023-11-20
53
管理
问题
As citizens of advanced but vulnerable economies, we must either relentlessly increase the quality of our skills or see our standard of living erode. For the future, competition between nations will be increasingly based on technological skill. Oil and natural resources will still be important, but they no longer will determine a nation’s economic strength. This will now be a matter of the way people organize themselves and the nature and quality of their work. Japan and the "new Japans" of East Asia are demonstrating this point in ways that are becoming painfully obvious to the older industrial countries.
There is simply no way to rest on our past achievements. Today’s competition renders obsolete huge chunks of what we know and what forces us to innovate. For each individual, several careers will be customary, and continuing education and retraining will be inescapable. To attain this extraordinary level of education, government, business, schools, and even individuals will turn to technology for the answer.
In industry, processing the information and designing the changes necessary to keep up with the market has meant the growing use of computers. The schools are now following close behind. Already some colleges in the United States are requiring a computer for each student. It is estimated that 500,000 computers are already in use in American high schools and elementary schools. Although there is an abysmal lack of educational software, the number of computers in schools expands rapidly.
The computer is the Proteus of machines, as it takes on a thousand forms and serves a thousand functions. But its truly revolutionary character can be seen in its interactive potential. With advanced computers, learning can be individualized and serf-paced. Teachers can become more productive and the entire learning environment enriched.
It is striking how much current teaching is a product of pencil and paper technology. With the computer’s capacity for simulation and diverse kinds of feedback, all sorts of new possibilities open up for the redesign of curriculums. Seymour Papert, the inventor of the computer language LOGO, believes that concepts in physics and advanced mathematics can be taught in the early grades with the use of computers. On every-day level, word-processing significantly improves the capacity for written expression. In terms of drill and practice, self-paced computer-assisted instruction enables the student to advance rapidly-without being limited by the conflicting needs of the entire class. In short, once we learn to use this new brain outside the brain, education will never be the same.
Industry, faced with the pressures of a rapidly shifting market, is already designing new methods to retrain its workers. In the United States, a technological university has been set up to teach engineering courses by satellite. And the advances in telecommunications and computational power will dramatically expand the opportunities for national and international efforts in education and training.
Without romanticizing the machine, it is clear that computers uniquely change the potential for equipping today’s citizens for unprecedented tasks of the future. Particularly in Europe and the United Sates, innovation will be the basis for continued prosperity. New competitors are emerging to challenge the old economic arrangements. How successfully we respond will depend on how much we invest in people and how wisely we employ the learning tools of the new technology. [br] Why does further study become indispensable?
选项
A、People want to do more jobs.
B、People want to attain this extraordinary level of education.
C、People would not rest on the past achievements.
D、What we know becomes obsolete.
答案
D
解析
D项意为“因为我们知道的一切变得陈旧”。第二段头几句话“我们决不能吃毫本,当今的竞争使我们的大部分知识变得陈旧,非加以革新不可。对每个人来说,他们将惯常从事某几种职业,并且非继续学习进修和重新接受训练不可……”都说明了进修学习的原因。A项意为“人们要做更多工作”,文内没有提到DB项意为“人们要达到非同一般的教育水平”,这是目的不是原因:C项意为“人们不能吃老本”,这话并没有完全讲清楚全部原因。因此本题正确选项为D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3203220.html
相关试题推荐
Theprisonerhasbeen______ofmanyprivilegesthataveragecitizensenjoy.A、en
【B1】[br]【B4】A、BothB、NeitherC、EitherD、EachB逻辑衔接题。由后面的提示可知,作者与老师的关系有所变化。因此选择
Advancedcomputertechnologyhas______ananswertoaccurateweatherforecastin
Theprisonerhasbeen______ofmanyprivilegesthataveragecitizensenjoy.A、en
CreativityCreativityisneithersometh
CreativityCreativityisneithersometh
E-commerceIsHeretoStayNeitherthe
E-commerceIsHeretoStayNeitherthe
Atthattime,neitherBritainnorFrancewas______inreadinessfortheSecondWo
Neitherhiscolleaguesnorhissupervisor______aboutwhyhequithisjob.A、know
随机试题
Wheredoesthisconversationtakeplace?[originaltext]ManComeon,stopit,don
Theimagemanyofusmayhaveofalanguageteacherissomeonedrillingacl
[originaltext]W:Hello,Patrick,isthatyou?M:YeahJane,whatcanIdofory
Whichcompanyorganizedthemeeting?[br][originaltext]Representativesfromso
Unlikedownturnspast,Europeannationshavekeptunemploymentfigureslowre
下图是一个软件项目的活动图,其中顶点表示项目里程碑,连接顶点的边表示包含的活动,
按照《公路水运工程安企生产监督管理办法》要求,交通运输主管部门要对从业单位及负责
半固体培养基穿刺菌液保存法,在接种、孵育后,再向培养基中加入灭菌的()。A.乙
王师傅工作勤勤恳恳,(),他却谦虚地说自己做得还很不够。填入横线最恰当的一句话
A.如上图所示 B.如上图所示 C.如上图所示 D.如上图所示
最新回复
(
0
)