首页
登录
职称英语
The world’s greatest snow-capped peaks, which ran in a chain from the Himala
The world’s greatest snow-capped peaks, which ran in a chain from the Himala
游客
2023-11-17
54
管理
问题
The world’s greatest snow-capped peaks, which ran in a chain from the Himalayas to Tian Shan on the border of China and Kyrgyzstan, have lost no ice over the last decade, new research shows.
The discovery has stunned scientists, who had believed that around 50bn tonnes of meltwater were being shed each year and not being replaced by new snowfall.
The study is the first to survey all the world’s icecaps and glaciers and was made possible by the use of satellite data. Overall, the contribution of melting ice outside the two largest caps— Greenland and Antarctica—is much less than previously estimated, with the lack of ice loss in the Himalayas and the other high peaks of Asia responsible for most of the discrepancy.
Bristol University glaciologist Prof Jonathan Bamber, who was not part of the research team, said: "The very unexpected result was the negligible mass loss from high mountain Asia, which is not significantly different from zero."
The melting of Himalayan glaciers caused controversy in 2009 when a report from the UN’s Intergovernmental Panel on Climate Change mistakenly stated that they would disappear by 2035, instead of 2350. However, the scientist who led the new work is clear that while greater uncertainty has been discovered in Asia’s highest mountains, the melting of ice caps and glaciers around the world remains a serious concern.
"Our results and those of everyone else show we are losing a huge amount of water into the oceans every year," said Prof John Wahr of the University of Colorado. "People should be just as worried about the melting of the world’s ice as they were before."
His team’s study, published in the journal Nature, concludes that between 443-629bn tonnes of meltwater overall are added to the world’s oceans each year. This is raising sea level by about 1.5mm a year, the team reports, in addition to the 2mm a year caused by expansion of the warming ocean.
The scientists are careful to point out that lower-altitude glaciers in the Asian mountain ranges—sometimes
dubbed
the "third pole"—are definitely melting. Satellite images and reports confirm this. But over the study period from 2003-10 enough ice was added to the peaks to compensate.
The impact on predictions for future sea level rise is yet to be fully studied but Bamber said: "The projections for sea level rise by 2100 will not change by much, say 5cm or so, so we are talking about a very small modification." Existing estimates range from 30cm to lm.
Wahr warned that while crucial to a better understanding of ice melting, the eight years of data is a relatively short time period and that variable monsoons mean year-to-year changes in ice mass of hundreds of billions of tonnes. "It is awfully dangerous to take an eight-year record and predict even the next eight years, let alone the next century," he said.
From The Guardian, February 8, 2012 [br] Why was the melting ice much less than previously estimated?
选项
A、Lack of loss in Asia’s highest mountains.
B、No satellite data was used previously.
C、The study doesn’t include Greenland.
D、Not mentioned.
答案
A
解析
本题为细节题。文章第三段中提到“the contribution of melting ice outside the two largest caps-Greenland and Antarctica-is much less than previously estimated,with the lack of ice loss in the Himalayas and the other high peaks of Asia responsible for most of the discrepancy.”大意为:总体上,除了格陵兰岛和南极洲,融化掉的冰量远少于之前所估计的量,这主要是由于喜马拉雅山上和其他亚洲高峰上的冰雪并没减少,因此选A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3193943.html
相关试题推荐
Theworld’sgreatestsnow-cappedpeaks,whichraninachainfromtheHimala
Theworld’sgreatestsnow-cappedpeaks,whichraninachainfromtheHimala
Theworld’sgreatestsnow-cappedpeaks,whichraninachainfromtheHimala
Theworld’sgreatestsnow-cappedpeaks,whichraninachainfromtheHimala
Thehumanspeciescameintobeingatthetimeofthegreatestbiologicaldiv
Thehumanspeciescameintobeingatthetimeofthegreatestbiologicaldiv
Thehumanspeciescameintobeingatthetimeofthegreatestbiologicaldiv
ThatLouiseJohannesisbelievedbymanycriticstobethegreatesttwentiet
ThatLouiseJohannesisbelievedbymanycriticstobethegreatesttwentiet
ThatLouiseJohannesisbelievedbymanycriticstobethegreatesttwentiet
随机试题
THEDOMESTICATIONOFANIMALS1Thedomesticationofwildspecies
A______ofsympathysweptthroughJapanyesterdayaspeopleheardtheshockingne
美多巴是()A.卡比多巴与左旋多巴的复方制剂 B.左旋多巴与苄丝肼的复方制
目前临床诊断沙眼衣原体的金标准是A.血清抗体测定 B.核酸检测 C.病原体培
男性,60岁,有呼吸衰竭缺氧伴二氧化碳潴留,采用氧疗时的给氧浓度,下列哪项是正确
下列两个均属于必需氨基酸的是( )。A.苯丙氨酸、酪氨酸 B.缬氨酸、苏氨酸
下列关于建筑外墙装饰材料的做法中,不符合有关规范要求的是()。A.某写字楼,建
物业入住在物业管理中是一项繁琐细致的工作,工作的特点包括()、劳动强度大。A:
甲、乙两人在某银行从事柜台业务,乙为会计主管,工作中两人关系密切、无话不谈。下列
缺乏叶酸和维生素B12。发生贫血的主要机制是A.影响DNA合成,使红细胞生成速度
最新回复
(
0
)