首页
登录
职称英语
LGC Forensics, on a former RAF base in deepest Oxfordshire. (This lab deals
LGC Forensics, on a former RAF base in deepest Oxfordshire. (This lab deals
游客
2023-11-17
70
管理
问题
LGC Forensics, on a former RAF base in deepest Oxfordshire. (This lab deals mainly in chemical and biological traces, and DNA. Half a dozen others across the UK do marks and tracks, drugs, forensic pathology, firearms and digital forensics.)
The company is Britain’s largest single supplier of outsourced forensic science services. It was scientists from LGC Forensics—it employs 675 of them, 225 on this site—who found the evidence that helped convict the killers of Joanna Yeates, Damilola Taylor, Milly Dowler, Vikki Thompson, Rachel Nickell and, most recently and famously, Stephen Lawrence.
For a much-hyped, very modern science that has advanced at breakneck speed since the discovery of genetic fingerprinting by Sir Alec Jeffreys in the mid-1980s and the launch, barely a decade later, of the world’s first national DNA database by Britain’s soon-to-be-defunct Forensic Science Service or FSS, DNA forensics still relies, above all, on painstaking process.
There’s little glamour here, and a lot of methodical, meticulous,
minute
and above all time-consuming graft. Exhibits come in and are logged. Depending on the nature of case and evidence, an appropriate reporter, the senior scientist on the investigation, is allocated.
"The reporter liaises with the police, establishes what has to be looked for, draws up a strategy," Sheriff explains. "They instruct the forensic examiners, review and interpret what they find. And it’s the reporter who stands up in court."
Rigour, continuity, integrity of procedure are all. Everything is recorded: who handles material, where it’s come from, what they do to it, what they find, where it goes next. Stray DNA, any risk of contamination, must be minimised: hence the protective clothing (junked after every session), the brown paper (bagged for eventual debris), the company DNA database that allows any staff DNA found to be swiftly discounted.
Because the thing about DNA evidence, strong as it is, large as it looms in the public’s imagination, is that it connects a human and an object. It doesn’t prove when the two came into contact. Nor does it necessarily prove they were actually in direct contact at all.
"It’s not just the finding of the evidence," says Ros Hammond, a senior scientific adviser who has worked on many high-profile cases. "It’s how did it get there, and can we rule out any other way it did so? And what does it mean?"
You have to be careful, analytical, determined, patient and—as five experts relate, in relation to six major cases—occasionally inspired.
From The Guardian, January 17, 2012 [br] What is the purpose of Ros Hammond’s explanation?
选项
A、To show its preciosity of the procedure.
B、To illustrate its difficulties in the case.
C、To indicate the job is challenging.
D、To help the public know its true function.
答案
D
解析
本题为理解题。Ros Hammond的解释出现在文章倒数第二段, “It’s not just the finding of the evidence,…It’s how did it get there,and can we role out any other way it did so?And what does it mean?”这不只是去找证据,而是关于这是怎么来的,是否能排除其他可能性和这意味着什么等等之类的问题,而这前面的一段提到在公众的想象中,DNA技术的功能被放大了,所以他是告诉大众这个技术的真正作用.所以应当选D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3193920.html
相关试题推荐
Whateverhisformerconduct______,hiscircumstanceshouldexempthimfromreb
AjuryhasfoundformerFrenchofficialMauriceMapontguiltyofcrimesagainst
AjuryhasfoundformerFrenchofficialMauriceMapontguiltyofcrimesagainst
InfrontSportsis[originaltext]AmarketingcompanyledbyformerGermanso
AjuryhasfoundformerFrenchofficialMauriceMapontguiltyofcrimesagainst
AjuryhasfoundformerFrenchofficialMauriceMapontguiltyofcrimesagainst
LGCForensics,onaformerRAFbaseindeepestOxfordshire.(Thislabdeals
LGCForensics,onaformerRAFbaseindeepestOxfordshire.(Thislabdeals
WhowastheBeatles’originaldrummer?[br][originaltext]FormerBeatlesdr
Thepersonheinterviewedwas______hisformerschoolmate.A、nootherthanB、nomo
随机试题
What’saUniversityEducationWorth?I.Studentsgradua
反映房屋各部位的高度、外貌和装修要求的是()。A.剖面图 B.平面图 C.
关于嗜多色性红细胞,下列叙述最确切的是A.红细胞染成蓝色 B.属于尚未完全成熟
A.深反射 B.浅反射 C.病理反射 D.自主神经反射 E.正常反射肱三
下列哪个不是滴眼剂常用的增稠剂()A.PVA B.MC C.HPMC
依据《澳门特别行政区基本法》的有关规定,下列表述哪(一)些是正确的?A.中央人民
抗肿瘤药物在杀死肿瘤细胞的同时,也伤害正常细胞的原因是A.剂量与疗程 B.病人
对产业的分类有许多不同的方法和标准,经常采用的分类方法有( )。A.两大部类分
(2020年真题)下列施工机械工作时间中,属于必需消耗的时间是( )。A.低负
()主要用于管路的快速切断,特点是流体阻力小,启闭迅速,,结构简单,密封性能良
最新回复
(
0
)