首页
登录
职称英语
Cultural norms so completely surround people, so permeate thought and actio
Cultural norms so completely surround people, so permeate thought and actio
游客
2023-11-15
66
管理
问题
Cultural norms so completely surround people, so permeate thought and action, that we never recognize the assumptions on which their lives and their sanity rest. As one observer put it, if birds were suddenly endowed with scientific curiosity they might examine many things, but the sky itself would be overlooked as a suitable subject; if fish were to become curious about the world, it would never occur to them to begin by investigating water①. For birds and fish would take the sky and sea for granted, unaware of their profound influence because they comprise the medium for every fact. Human beings, in a similarly way, occupy a symbolic universe governed by codes that are unconsciously acquired and automatically employed. So much so that they rarely notice that the ways they interpret and talk about events are distinctively different from the ways people conduct their affairs in other cultures.
As long as people remain blind to the sources of their meanings, they are imprisoned within them. These cultural frames of reference are no less confining simply because they cannot be seen or touched. Whether it is an individual neurosis that keeps an individual out of contact with his neighbors, or a collective neurosis that separates neighbors of different cultures, both are forms of blindness that limit what can be experienced and what can be learned from others②.
It would seem that everywhere people would desire to break out of the boundaries of their own experiential worlds. Their ability to react sensitively to a wider spectrum of events and peoples requires an overcoming of such cultural parochialism. But, in fact, few attain this broader vision. Some, of course, have little opportunity for wider cultural experience, though this condition should change as the movement of people accelerates. Others do not try to widen their experience because they prefer the old and familiar, seek from their affairs only further confirmation of the correctness of their own values. Still others recoil from such experiences because they feel it dangerous to probe too deeply into the personal or cultural unconscious. Expo sure may reveal how tenuous and arbitrary many cultural norms are; such exposure might force people to ac quire new bases for interpreting events. And even for the many who do seek actively to enlarge the variety of human beings with whom they are capable of communicating there are still difficulties.
Cultural myopia persists not merely because of inertia and habit, but chiefly because it is so difficult to overcome. One acquires a personality and a culture in childhood, long before he is capable of comprehending either of them. To survive, each person masters the perceptual orientations, cognitive biases, and communicative habits of his own culture. But once mastered, objective assessment of these same processes is awkward since the same mechanisms that are being evaluated must be used in making the evaluations. [br] Which of the following statements is TRUE according to the passage?
选项
A、Individual and collective neurosis might prevent communications with others.
B、People in different cultures may be governed by the same cultural norms.
C、People’s visions will be enlarged if only they knew that cultural differences exist.
D、If cultural norms are something tangible, they won’t be so confining.
答案
A
解析
事实细节题。选项B 违反原文意思;参考上一题的解析,人们即使知道文化差异存在,有的人也不愿意打破固有模式,排除C ;选项D 可以根据第二段第二句These...are no less confining simply because they cannot be seen or touched(这些文化参照体系并不因为他们看不见摸不着而降低其限制性),予以排除;根据第二段第三句对于individual neurosis和collective neurosis的分析, both...limit what c
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3187912.html
相关试题推荐
Seventy-four-year-oldsarethemost【C1】______peopleinthepopulation,accor
Seventy-four-year-oldsarethemost【C1】______peopleinthepopulation,accor
Seventy-four-year-oldsarethemost【C1】______peopleinthepopulation,accor
Seventy-four-year-oldsarethemost【C1】______peopleinthepopulation,accor
Seventy-four-year-oldsarethemost【C1】______peopleinthepopulation,accor
Seventy-four-year-oldsarethemost【C1】______peopleinthepopulation,accor
Seventy-four-year-oldsarethemost【C1】______peopleinthepopulation,accor
Seventy-four-year-oldsarethemost【C1】______peopleinthepopulation,accor
Seventy-four-year-oldsarethemost【C1】______peopleinthepopulation,accor
Seventy-four-year-oldsarethemost【C1】______peopleinthepopulation,accor
随机试题
Iwalkedslowlytotheteacher’sofficewondering________shedecidedtotalkwi
Lastyear,mybrotherandIwenttoMiamiforavacation.Someofmyfriends
WelcomeSpeech1.Roomallocation-Roomnumber
Iamoptimisticabouthumanrelationships—inparticular,aboutfriendship.Perha
Judgingfromrecentsurveys,mostexpertsinsleepbehavioragreethatthere
Whatmakesthemurderofsixpeopleatthetemplecatchpeople’sattention?[ori
说明:我公司工程办公室需要一名男职员,大学毕业优先,写明年龄、学历、经验,来函请寄ABC公司.以四川大学一名毕业生的名义写一封求职倌.注意:必须包括对收信人
我国一般效力意义上的法律渊源主要是指A.制定法 B.判例法 C.习惯法 D
下列费用中,不属于物业服务费的是()。A:物业管理区域清洁卫生费用 B:共用部
下列废气治理措施中,适用于治理二氧化硫的措施有()。A.SCR法 B.海水法
最新回复
(
0
)