首页
登录
职称英语
The Global Economy Imbalances and the US Counterplan The Uni
The Global Economy Imbalances and the US Counterplan The Uni
游客
2023-11-14
85
管理
问题
The Global Economy Imbalances and the US Counterplan
The United States must reduce its budget deficit and Asian nations must encourage more consumption in order to prevent a recurrence of the global imbalances that contributed to the financial crisis. Federal Reserve Chairman Ben Bernanke said Monday. Bernanke, speaking at a conference on Asia and the financial crisis, attributed the global crisis in part to a longstanding pattern in which Asians saved too much and spent too little, while Americans spent too much and saved too little. As the global economy starts to recover, the Fed chairman said that " global imbalances may reassert themselves. "
To keep that from happening, the United States must "increase its national savings rate," Bernanke said at the conference, sponsored by the Federal Reserve Bank of San Francisco. The best way to do that, he added, is to reduce the federal budget deficit. While Americans individually started saving more during the recession, the government has boosted spending and increased borrowing dramatically. The national savings rate combines saving by individuals, businesses and the government. "Although we should deploy, as best we can, tools to increase private saving," Bernanke said, "the most effective way to accomplish this goal is by establishing a sustainable fiscal trajectory, anchored by a clear commitment to substantially reduce federal deficits over time."
When asked later what action the country might take to eliminate those imbalances, he stressed finding ways to wind down efforts to stimulate the economy. "We need to develop a fiscal exit strategy which will involve a trajectory towards sustainability," Bernanke said, which he added is " critically important to maintain confidence in our economy and confidence in our currency."
Bernanke has repeatedly urged Congress and the Obama administration to chart course toward a lower long-term budget deficit, even as he endorsed the idea of a government stimulus program to try to prop up growth in the short-term. Bernanke usually declines to take a stand on specific tax or spending proposals, saying those matters are outside the bounds of his role as an unelected official. But he has argued openly for bringing taxes and spending into better alignment over time. In Monday’s comments, he made that point more explicitly than before, calling the restoration of global fiscal balance as essential to avoiding a repeat of the current crisis.
Asian leaders also have to take action, Bernanke said, to encourage their citizens to spend more. Authorities in countries running trade surpluses, which includes most in Asia, "must act to narrow the gap between saving and investment and to raise domestic demand," he said. "In large part, such actions should focus on boosting consumption."
One step Asian nations could take, he said, would be to strengthen pension systems and government spending on health care and education. That in turn could make Asians feel less inclined to hoard money and more willing to make purchases. Bernanke noted that Asian "policies to contain the crisis and global recession seem to be having their intended effect. In India and Indonesia, he noted, industrial output has already hit new peaks. Generally speaking, the Asian response to the crisis appears thus far to have been effective," Bernanke said. [br] The phrase "that point" in Paragraph 4 probably refers to______.
选项
A、a lower long-term budget deficit
B、the combination of taxes and spending
C、the rejection of a stand on specific tax
D、those matters outside the rights of his role
答案
B
解析
语义理解题。根据题干提示定位到第四段。that point出现在该段末句,由此可推知,其应该是承上指代,而且指代的是某一观点(point);故联系该段倒数第二句But he has argued openly for bringing taxes and spending into better alignment over time,由其中argued可推知,其宾语bringing taxes and spending into better alignment即为其观点,与下文含义相符,综上可知[B]含义与之相符,故为正确答案。该段首句只是提及他要求议会和奥巴马政府chart a course toward a lower long—term budget deficit,他并未对此进行明确解释,故排除[A];该段第二句虽提及Bernanke usually declines to take a stand on specific tax,但是与定位词距离偏远,且无承接指代关系,故排除[C];由该段第二句可知,[D]是其usually declines to take a stand on specific tax的理由,而非下文定位词要说明的,故排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3187490.html
相关试题推荐
______,strongperiodsinaneconomygivewaytorecessions,whichhasbeenjust
Onepuzzleofthissombereconomyistheexistenceofunfilledjobsinthem
Onepuzzleofthissombereconomyistheexistenceofunfilledjobsinthem
Onepuzzleofthissombereconomyistheexistenceofunfilledjobsinthem
Withkeen_____,convincingfactsandaglobalangle,Epsteinvividlyrecordeda
Accordingtothenews,Japan’seconomyisstillweakbecauseofallthereasons
TheGlobalEconomyImbalancesandtheUSCounterplanTheUni
TheGlobalEconomyImbalancesandtheUSCounterplanTheUni
TheGlobalEconomyImbalancesandtheUSCounterplanTheUni
WhatwillJapando?[br][originaltext]Japan’sViceMinisterofEconomy,Tr
随机试题
Iftheseshoesaretoobigforyou,buyasmaller______.A、setB、coneC、copyD、pai
[originaltext]AcourtintheUnitedStateshasrefusedtodelaytheextradit
ManypeopleinvestinthestockmarkethopingtofindthenextMicrosoftan
WhatdidtheIndonesia’smilitaryaskaidgroupstodo?[originaltext]Indone
WhatkindofcompanyisEuroCottonImport?Itisalargebuyerof______.
关于施工单位安全生产责任的说法,正确的是()。A.应当自行提供地下管线资料
目标消费者分析过程包括市场细分、目标市场选择和()三个步骤。(2008年真题
如果向战略投资者配售股票,则战略投资者不得参与首次公开发行股票的初步询价和累计投
下列经济业务所产生的现金流量中,应列入“筹资活动产生的现金流量”项目的是()
工程质量验收时,设计单位项目负责人应参加验收的分部工程有()。A.地基与基
最新回复
(
0
)