首页
登录
职称英语
This talk covers each of the following topics EXCEPT ______ [br] [originaltext]
This talk covers each of the following topics EXCEPT ______ [br] [originaltext]
游客
2023-11-13
66
管理
问题
This talk covers each of the following topics EXCEPT ______ [br]
There are over 6,000 million people in the world today, and the total is increasing at the rate of more than 89 million a year.
The population is growing more quickly in some parts of the world than others. The continents with the fastest growth rates are Latin America and Africa. Asia comes third but because its present population is so large it is there that by far the greatest number of people will be added before the end of the century.
The main reason for the population explosion is not so much a rise in birth rates as a fall in death rates as a result of improvements in public health services and medical care.
The sudden increase in the population of the developing countries has come at a difficult time. Even if their population had not grown so fast they would have been facing a desperate struggle to bring the standard of living of their people to the point at which there was enough food, housing, education, medical care and employment for everyone to have a reasonable life.
The most pressing problem created by the rapid increase in population is a shortage of food. Over the past two years the total amount of food has decreased, and of course the total amount of food per person has decreased even more sharply.
As more and more babies born in developing countries have been surviving infancy, there is a shortage of schools and teachers, hospitals and doctors. Farming land is becoming scarce, and there are too few jobs and unemployment leads to further poverty.
选项
A、a fall in death rates
B、a rise in birth rates
C、competition between rich and poor countries
D、an increase in the amount of food per person
答案
A
解析
本题测试对细节内容的理解能力。对文中关键信息“The main reason for the population explosion is not so much a rise in birth rates as a fall in death rates”(人口激增的主要原因不是出生率的增长,而是死亡率的下降)的理解是关键。正确答案为A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3183039.html
相关试题推荐
whereisthemangoing?[br][originaltext]Woman:CanIhelpyou?Man:Sure.I’
Howlonghasthemansufferedfromthesymptomshedescribed?[originaltext]M:G
[originaltext]ThefirstofApriliscommonlyknownasAprilFools’Dayand
Writeanoteofabout50-60wordsbasedonthefollowingsituation:You
Whathappenedtothe22-year-oldRossTruettAshley?[br][originaltext]A2
Whathappenedtothe22-year-oldRossTruettAshley?[originaltext]A22-year
Whatdoestheeggstandfor?[originaltext]Doyouknowhowthecustomofco
WhydidthespeakeroriginallygotoTanglewood?[br][originaltext]When
WhydidthespeakeroriginallygotoTanglewood?[br][originaltext]When
Whatistherelationshipbetweenthespeakers?[br][originaltext]M:Hi,Sue.W
随机试题
65.Usuallywhenacustomerbuyssomething,hewantstopayatalowprice,butt
Iamwritingtoapplyforthe______ofSalesManageradvertisedinlastFriday’s
"VisualMusic"isafine-tuned,highlydiverting,deceptivelyradicalexhibit
Amanis48yearsold.Heaskstheothermanhowoldheis.Theothermananswer
Theoldcouplewereseen(take)______awalkintheparkeverydayaftersupper.
[originaltext]WhenJohnWestonawokethatmorning,herememberedthathism
以下机构可以在证券交易所债券市场上参加记账式国债的招标发行及竞争性定价过程,向财
关于指标体系设计注意事项,下列说法正确的是()A.与企业战略结合 B.对员工保
甲企业是冷饮生产企业,在生产经营淡季,需占用300万元流动资产和400万元长期资
某工厂扩建项目需建设二期厂房,建设单位将一期建设时的勘察成果提供给设计单位,在建
最新回复
(
0
)