首页
登录
职称英语
The government has launched its consultation on better measures of child pov
The government has launched its consultation on better measures of child pov
游客
2023-11-12
69
管理
问题
The government has launched its consultation on better measures of child poverty, hut it really has to be asked, better for whom? This is a government that looks set to preside over a truly dramatic increase in child poverty. The Institute for Fiscal Studies projects that after a decade of steady reductions in child poverty rates, 300, 000 more children will be living in poverty in the UK by 2015. Big cuts to tax credits, a three-year freeze in child benefit, uprating out-of-work benefits using CPI rather than the more generous RPI—all will make vulnerable families poor over the course of this parliament.
So what does the government do about it? Rather than review its policies and ask how it can seek to fulfill its legal commitments under the Child Poverty Act 2010, it launches a consultation on the way that child poverty is measured.
Poverty is a complex phenomenon and no single indicator can fully capture the condition. The CPA 20/0 recognizes this, urging governments to make progress against four specific measures; relative poverty, absolute poverty, material deprivation and persistent poverty. Alongside this, we also track numerous other indicators of child wellbeing in the UK such as educational achievement, health outcomes and subjective experience.
Both lain Duncan Smith and David Laws sought to convince the audience at the launch of the consultation that the government was not in retreat from the income measures contained in the CPA 2010. But in truth, the consultation document is peppered with digs at the relative measure, suggesting that changes to this indicator do not tell us anything meaningful about "real" poverty.
The consultation also seeks to dilute the relevance of income by developing a "multidimensional indicator" of child poverty. This indicator will blend together measures of work-lessness, unmanageable debt and family stability among others to produce a single headline number that can be tracked over time.
At best, the government is combining poverty with its many consequences. At worst, it is simply changing the yardstick against which they will be measured.
Consider, for example, the proposal that parental worklessness be a key defining feature of the new child poverty measure. Using current definitions, 60% of children living in poverty today have at least one parent in work. Any measure that insists poverty is about worklessness will simply airbrush these 1.4 million children out of the picture altogether.
Equally worryingly, the consultation insists that any new poverty measure must resonate with the public. The latest British Social Attitudes survey shows just how widespread negative views of vulnerable groups in society are, but also makes clear that much of this shift in public opinion has been caused by current and previous government policies.
So, should we expect better measures of child poverty as a result of the consultation? Not better for the children growing up in low-income families for sure. And given the broader costs to society of child poverty, not better for anyone else—except, perhaps, a government that we suspect may be trying to avoid being held to account. [br] What will NOT lead vulnerable families to poverty according to the first paragraph?
选项
A、Sharp decline in tax credits.
B、A three-year freeze in child benefit.
C、Increasing unemployment benefits.
D、The adoption of RPI instead of CPI.
答案
D
解析
细节题。文章第一段最后一句提到税收抵免的大幅下降、三年儿童津贴的冻结、使用居民消费价格指数而不是更广泛的零售物价指数作为增加失业救济金的依据——在本届议会任期内,这些都会使困难家庭陷入贫困,[D]“使用零售物价指数而不是居民消费价格指数”与文意相反,所以为正确选项。[A]“税收抵免的大幅下降”、[B]“三年儿童津贴的冻结”和[C]“增加失业救济金”在文中均有提及,故排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3179818.html
相关试题推荐
Whatisthepurposeofgovernment’sproposalsintheUnitedStates?[br][origi
Whichofthefollowingcanbeusedtocomplete"You’dbetterdoitbyyourself,_
Youshouldknowbetterthan______yourlittlesisterathomebyherself.A、tole
Thegovernment______outmodedregulationsandirrationalpractices.A、eliminated
Thegovernmentwillgivethevictimswhosehousesaredamaged______torebuildt
Whydoesthewomanfeelbettertoday?[br][originaltext]M:Whyareyouinsuch
Whydoesthewomanfeelbettertoday?[br][originaltext]M:Whyareyouinsuch
Asitwas,theDemocratswouldcontrolthefederalgovernment______becauseofth
Thegovernmentagreestoinstallservices______byresidentsoveraten-yearperi
SprintCorp.launchedapaye-mailservicewithYahooInc.foritsmobileph
随机试题
______enoughpreparations,wedecidedtoputoffthemeeting.A、Havingnotmake
A.swallowB.allowC.omittedD.forcedE.urgentlyF.cookedG.refuse
[originaltext]W:Ireallydon’tunderstandtoday’scollegestudents.Theytake
Wegenerallyviewthefamilyasbeingoneofourmoststableinstitutions:y
对地西泮的描述,正确的是A.不属于苯并二氮类 B.用于镇静催眠 C.又名去甲
患者,女,30岁,2周前左下后牙因龋充填,现出现咬合痛。查:左下第一磨牙近中邻面
硅酸盐水泥技术性质,在下列叙述中正确的有()。A.终凝时间是指从加水拌和到水泥
(2015年)以下属于诉讼时效中断的事由有( )。A.债权人申请支付令 B.
在我国现行城乡规划技术标准体系框架中,下列不属于专用标准的是()。A.城市居住
某一水库的原水悬浮物一般在50~80mg/L,水质稳定,合理的给水处理工艺流程是
最新回复
(
0
)