首页
登录
职称英语
It is generally believed that the greatest damage of old age is the loss o
It is generally believed that the greatest damage of old age is the loss o
游客
2023-11-11
69
管理
问题
It is generally believed that the greatest damage of old age is the loss of mental faculties. With the near doubling of life expectancy in the past century has come a mixed blessing. A few great thinkers and artists remained productive in their later years—Galileo, Monet, Shaw, Stravinsky, Tolstoy but even they were not what they had been in their primes. In sciences, the boom falls sooner still: "A person who has not made his great contribution to science before the age of 30 will never do so," said Einstein.
Imagine if we could transplant old brains into younger bodies: would our minds stay young, or would we be senile teenagers, scaling mountains and skateboarding at 120, but forgetting where we put the car’s keys ①. Is the brain uniquely vulnerable to the ravages of time? Can anything be done?
Indisputable evidence from many studies shows that a higher level of education and greater mental activity throughout life correlated with lower cognitive losses in old age. These benefits apply to all sorts of cognitive losses, including those associated with dementia. Some researchers believe that mental application in early life produces complex neural connections that provide a reserve later on; others argue that education merely gives people the means to cope with and compensate for their losses. K. Warner Shay, a professor of human development and psychology at Pennsylvania State University, has studied age-related change in more than 5,000 people, some for more than 40 years. Comparing earlier with later recruits, Mr. Shay concludes that the rate of mental decline is slowing, a change he attributes to better education, healthier diet, lessened exposure to serious disease, and more mental activity. "You’ve got to practise," Mr. Shay says. "If you don’t solve problems, you no longer can solve problems. ’ Retirement can be particularly hard, he adds, because for many people, work is their most challenging activity. "Retirement is good for people who’ve had routine jobs—they may find something more stimulating. But it’s disadvantageous for people in high-level jobs, who are less likely to find something as stimulating as the job they had."
K. Anders Ericsson, a psychology professor at Florida State University, confirms Mr. Shay’s emphasis on the ’virtue of practice. Initially interested in expert performance like musicians, he found that many geniuses aren’t really so different from everyone else—they just practise harder and longer, benefiting from sheer labor, rather than from some special gift②. Professional musicians who continue to practise assiduous ly as they age continue to play well, while amateurs who just play for pleasure show age-related declines.
Mr. Ericsson’s studies failed to show significant generalized fitness from mental exercise. If you play tennis, you improve your general fitness, but the greatest improvement is specific to tennis, not to other sports. It’s the same with cognitive exercise. You have to look at your life and pick what you want to improve. [br] According to the text, retirement can benefit those who ______.
选项
A、have always had very busy work in their lives
B、have previously had depressing work experiences
C、can find more stimulating activities than they had through work
D、have had high-level jobs or very stimulating work experiences
答案
C
解析
事实细节题。根据第四段倒数第二句话可以知道选项C 为正确答案:那些平时做固定工作的人退休后可以找一些更有刺激性的事,所以退休对他们有利。选项B 为干扰项,但是depressing跟文章中的routine含义不一样,所以排除。根据第四段最后一句话:(retirement) is disadvantageous for people in high-level jobs,who are less likely to find something as stimulating as the job they h
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3178095.html
相关试题推荐
We’ll______youforanydamagedonetoyourhousewhileweareinit.A、compensa
Itisgenerallybelievedthatthegreatestdamageofoldageisthelosso
Itisgenerallybelievedthatthegreatestdamageofoldageisthelosso
Theprotectiondevicecaneliminatethefaults______theycausemoredamage.A、unl
TheBritishCourtofAppealhascutlibeldamagesawardedtoMcDonald’s,the
TheBritishCourtofAppealhascutlibeldamagesawardedtoMcDonald’s,the
TheBritishCourtofAppealhascutlibeldamagesawardedtoMcDonald’s,the
ItisbecauseofhisplaysthatShakespeareisnowconsideredthegreatest
ItisbecauseofhisplaysthatShakespeareisnowconsideredthegreatest
Governmentactivitiesmayhavedamagedenvironmentalimpacts.Awholerange
随机试题
Whenwillthedinnerpartystart?[originaltext]M:Thedinnerpartybeginsat7:
[originaltext]W:Whatarethemajorchallengesthatyouhavefacedinyourcare
在图层调板上背景层是不能上下移动的,只能是最下面一层。
A.气虚证 B.血热证 C.血虚证 D.血瘀证 E.肾虚证患者经行量多,
以太网帧格式如下图所示,其中"填充"字段的作用是 () 。 A.可用于表示
患者,女,10岁,替。磨牙近中关系。前牙反4mm,下颌前突。下颌体稍长,下颌位置
GB/T19000-2008中质量管理八项原则之一的“管理的系统方法”强调将相互
处理头部创伤时必须遵循的外科原则A.头皮下出血点必须一一结扎 B.尽量切除可能
关于甲状腺结节的叙述,正确的是 A.绝大多数温结节都是髙功能腺瘤B.几乎所有
关于委托加工应税消费品计税依据的说法,正确的有()。A.委托加工应税消费品的
最新回复
(
0
)