首页
登录
职称英语
An "apple polisher" is one who gives gifts to win friendship or special trea
An "apple polisher" is one who gives gifts to win friendship or special trea
游客
2023-11-09
74
管理
问题
An "apple polisher" is one who gives gifts to win friendship or special treatment. It is not exactly a bribe, but is close to it.
All sorts of people are apple polishers, including politicians and people in high offices—just about everybody. Oliver Cromwell, the great English leader, offered many gifts to win the support of George Fox and his party, but failed.
There are other phrases meaning the same thing as "apple-polishing"—"soft-soaping" or "buttering-up". A gift is just one way to "soft-soap" somebody, or to "butter him up". Another that is just as effective is flattery, giving someone high praise-telling him how good he looks, or how well he speaks, or how talented and wise he is.
Endless are the ways of flattery. Who does not love to hear it? Only an unusual man can resist the thrill of being told how wonderful he is. In truth, flattery is good medicine for most of us, who get so little of it.
We need it to be more sure of ourselves. It cannot hurt unless we get carried away by it. But if we just lap it up for its food value and nourishment, as a cat laps up milk, then we can still remain true to ourselves.
Sometimes, however, flattery will get you nothing from one who has had too much of it. A good example is the famous 12th century legend of King Canute of Denmark and England. The king got tired of listening to the endless sickening flattery of his courtiers. They overpraised him to the skies, as a man of limitless might.
He decided to teach them a lesson. He took them to the seashore and sat down. Then he ordered the waves to stop coming in. The tide was too busy to listen to him. The king was satisfied This might show his followers how weak his power. [br] King Canute of Denmark and England took his followers to the seashore because
选项
A、he was sick of his normal life.
B、he disliked being overpraised any more.
C、he wanted them to realize how wise he was.
D、he wanted them to see how weak he was as a king.
答案
B
解析
文章第6段第3句的got tired点明了卡努特国王此举的原因,由此可确定B为本题答案。本题最具干扰性的是D,虽然该选项可在最后一段的最后一句找到,但只要对比选项和句子就可以发现,选项只包含了句子一半的内容,概括性不够。B在文中未提及;C与原文事实不符。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3171921.html
相关试题推荐
【B1】[br]【B18】A、especiallyB、speciallyC、frequentlyD、rarelyA前句提到“黑猫通常被认为是吉利的”
NewYear’sresolutionsarethosespeciallittlepromisesyou(1)_____tobel
NewYear’sresolutionsarethosespeciallittlepromisesyou(1)_____tobel
NewYear’sresolutionsarethosespeciallittlepromisesyou(1)_____tobel
NewYear’sresolutionsarethosespeciallittlepromisesyou(1)_____tobel
NewYear’sresolutionsarethosespeciallittlepromisesyou(1)_____tobel
NewYear’sresolutionsarethosespeciallittlepromisesyou(1)_____tobel
NewYear’sresolutionsarethosespeciallittlepromisesyou(1)_____tobel
NewYear’sresolutionsarethosespeciallittlepromisesyou(1)_____tobel
NewYear’sresolutionsarethosespeciallittlepromisesyou(1)_____tobel
随机试题
WhydoesRashidcallJudy?[originaltext]MBJudy,thisisRashid.Isentyouthe
[originaltext]M:Goodmorning.W:Goodmorning.HowcanIhelpyou?M:Iunders
[originaltext](22)Askayoungchild"Howwasschooltoday?"andyou’relik
Atattoomaygiveparentsofchildrenwithfoodallergiessomepeaceofmind
包含一日三餐费用的房价属于( )房价。A.美式 B.欧式 C.欧陆式 D
下列选项中,哪些是造成钻孔灌注桩质量事故主要原因()。A.桩端持力层判别错
患者女,28岁。产后高热,面部潮红,呼吸急促,脉快速,医嘱用冰袋降温。当体温降至
把下列句子组成语意连贯的语段,正确的排列顺序是: ①然而,我们的大脑对音乐的感
中国内地某公司与香港地区公司因某一建筑工程承包合同发生争议,双方约定提交中国国
心脏病患者在以下哪种情况下最易并发感染性心内膜炎A.咽喉炎症或行口腔手术 B.
最新回复
(
0
)