首页
登录
职称英语
Lisa began walking up the steep hill leading from the group of shacks where
Lisa began walking up the steep hill leading from the group of shacks where
游客
2023-11-09
46
管理
问题
Lisa began walking up the steep hill leading from the group of shacks where she lived. She wore a small, faded green hat with a rim big enough to shade her eyes from the sun. Looking down, she saw the powdery soil scatter with each of her steps. Every time she stopped, the dust would settle in a thin mist over her dark, bare feet. She reached the top of the hill and stopped to rest on a big rock by the side of the path. Sitting there, she saw her mother come out and stand on the small porch. She was a big woman—not like Lisa, who was small and thin. Lisa took after her father who had also been small, or so her mother said. Lisa didn’t remember her father well enough to recall what he looked like. He left after Lisa’s fifth sister was born.
Lisa looked down again and saw her mother turn in her direction, her hands resting on her hips. "What you doin’ just sittin’ there?" Lisa could imagine her saying. "Girl, don’t you know I’m waitin’ for things from the store?"
"Come on now, stupid. Get up," she told herself. "She’s really gonna be mad if you don’t get going quick! " She walked on hurriedly, over the hill. The dirt path that she had been walking on there turned into a proper pavement with a sidewalk running along each side.
Every time Lisa walked through town she never knew whether she should walk in the road or on the sidewalk. She didn’t want to be noticed. When walking down the clean, tree-shaded street she would always realize she had no shoes on and that she wore a faded dress and hat. Now she stopped and tried brushing some of the dust from her clothes. Seeing that this had no effect on the dull and dirty color of the dress, she gave a sigh and again started to walk.
She walked another ten minutes before she reached the store. Lisa stepped inside and felt the air conditioning all around her.
"Wonder if they’d mind me spending the night here?" she thought, and then laughed. "Let me see—bread, sausage, lettuce. I guess that’s all." As she reached the cashier, she suddenly wondered, "Oh, no! Do I have enough money?"
"Seventy-two cents."
She sighed and handed the man three quarters.
"Seventy-two out of seventy-five. Here you go—three cents."
As she turned to leave the store, a bright poster drew her attention. It read: "Has the heat got you down? Try an ice-cream bar. Only cents." Lisa walked over to the display and stared at the frozen chocolate bars. Her hand held only three cents. She looked up at the sign again, then down at the freezer and pulled one out, just as another customer walked around the corner. Lisa looked up and saw him watching her. She hurried down the aisle, glancing back to see if he was following. The man called out: "Wait! Hey, wait! You didn’t pay for that! " He turned to the cashier. "Hey, that girl—she didn’t pay."
"Huh? Ah—they come in here and do that all the time. Never been taught any better. Oh, let her go." The cashier said.
Lisa ran fast down the black pavement. Her feet burned as they slapped the hard road. She held on tightly to the groceries and to her ice-cream and kept running. She stopped when she reached that rock and sat on it. The groceries slid through her arm onto the ground, but she continued to hold the ice-cream. With her free hand she slowly removed the wrapper. The ice-cream bar, soft from the heat, fell off the stick and onto the ground. Lisa sat very still and stared at the dry ground.
From below a voice called to her.
"Lisa? Come over here! I’ve been waiting for ya. Come on! Girl! " But Lisa didn’t move. [br] What did Lisa remember about her father?
选项
A、She could only recall that he was small and thin.
B、She had a vague memory about her father.
C、She remembered that he had been ill for long.
D、She forgot about her father completely.
答案
B
解析
第1段倒数第2句讲到Lisa并不是十分记得她爸爸长什么样子,B中的had a vague memory与didn’t remember...well enough同义,故为本题答案。由该段中的or so her mother said可知她是从她妈妈口中得知她爸爸很瘦小,她自己并不记得,故A不正确;C没有原文依据;原文表明Lisa对她爸爸的长相只是“记不清”了,而不是“完全忘记了爸爸”,D与原文不符。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3171574.html
相关试题推荐
Thepolicehaveofferedalarge______forinformationleadingtotherobber’sa
Cancerofthelungisstilltheleadingcauseofcancerdeathinmenandwom
Cancerofthelungisstilltheleadingcauseofcancerdeathinmenandwom
AsoneofEurope’sleadingculturalcitiesBerlinoffersmanymuseums,histo
AsoneofEurope’sleadingculturalcitiesBerlinoffersmanymuseums,histo
AsoneofEurope’sleadingculturalcitiesBerlinoffersmanymuseums,histo
Lisabeganwalkingupthesteephillleadingfromthegroupofshackswhere
Lisabeganwalkingupthesteephillleadingfromthegroupofshackswhere
TheU.S.willcometoloseitsleadingplaceintechnologyprobablybecause_____
TheU.S.willcometoloseitsleadingplaceintechnologyprobablybecause_____
随机试题
Ittooktheoldcouplealongtimeto______thelossoftheirdearson.A、getover
Whatisthenextnumberinthissequence:3,12,60,360,...?2520(数列后项与前项的商依次是4
[originaltext]Glasgow’shistorystretchesbackalmosttwothousandyearsan
回购协议实质上是一种长期融资方式,那笔被借款方先售出后又购回的金融资产即是融资抵
根据历史上的真人真事进行文艺创作时,为了使人物表现的更为______,可以对人物
(2015年5月)以下关于绩效考评的说法正确的是()。A.绩效考评是人力资源管理
在市场经济条件下,单个物业租金水平高低的关键取决于()。A:物业出租经营成本B
某人现在购买10万元债券,6年后可得20万元。假设基准收益率为8%,则这项投资的
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
不属于隐蔽性自身抗原的组织成分是( )。A.脑组织 B.晶状体蛋白 C.精
最新回复
(
0
)