首页
登录
职称英语
According to the news item, the military council______. [br] [originaltext]
According to the news item, the military council______. [br] [originaltext]
游客
2023-11-02
88
管理
问题
According to the news item, the military council______. [br]
(21)State media in Egypt are reporting that a former prime minister, Kamal Ganzouri, has provisionally agreed to form a new government after talks with the ruling military council. If he takes the job, Mr. Ganzouri would still be accountable to the military council, which has rejected calls to step down immediately.
Kamal Ganzouri served as Egypt’s planning minister from 1982 under former President Hosni Mubarak.(22 - 1)In 1996, he became the prime minister, a position which he held for under four years when he fell out with his boss, who accused him of mismanaging the country’s economy. Mr. Ganzouri’s cabinet introduced some economic liberalization measures. Many Egyptians still view him as an official who was not corrupt.(22 - 2)He was nicknamed the "minister of the poor" because of his way of looking after the interests of people in low income.
选项
A、He has been Prime Minister since 1982.
B、He was dismissed by Hosni Mubarak for his mismanagement.
C、He resigned the Prime Minister because he misled the country’s economy.
D、He was supported by Egyptian people for his devotion to the poor.
答案
D
解析
本题考查对新闻细节的捕捉。根据句(22—1)可知,Kamal Ganzouri自1996年起任总理,任职四年,后与前总统穆巴拉克闹翻,同时被指控对国家经济管理不当。因此排除A、B、C。根据句(22—2)可知,他在埃及颇得民心,被誉为“贫民总理”,所以D是正确答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3152055.html
相关试题推荐
HowmanyvehicleswillberecalledbyToyota?[originaltext]Drivingalatem
Whyarethebeescalled"AfricanizedHoneyBees"?[br][originaltext]These
Whyarethebeescalled"AfricanizedHoneyBees"?[br][originaltext]These
Wecaninferfromthespeakerthat______.[br][originaltext]Today,Iwant
Wecaninferfromthespeakerthat______.[originaltext]Today,Iwanttotal
Whatisthepurposeofthisconversation?[br][originaltext]M:Hello.Ineedt
Whatisthepurposeofthisconversation?[br][originaltext]M:Hello.Ineedt
Whatisthepurposeofthisconversation?[br][originaltext]M:Hello.Ineedt
Whatisthepurposeofthisconversation?[originaltext]M:Hello.Ineedtotalk
WhichofthefollowingstatementsisCORRECTaboutLisa?[originaltext]W:Now,(
随机试题
Anystudentwho()hishomeworkisunlikelytopasstheexamination.A、reducesB、o
HowdidEnglandcontroltradeinthe18thcentury?[br][originaltext]Ikno
Malepilotsflyinggeneralaviation(专用航空)(private)aircraftintheUnited
He______complainingaboutherbeinglateassoonasshearrived.A、settoB、set
砌体勾缝属于()子分部工程。A.砖砌体 B.抹灰 C.轻质墙 D.小型砌块
耳声发射反映哪一部位的功能状态A.听觉中枢 B.听神经 C.听骨链 D.鼓
患者,男,36岁。因咳嗽发热前来就诊,医嘱给予青霉素80万U肌内注射,每天2次。
五年级学生陈某逃课去网吧上网,学校在得知消息后,应当( )。A、向当地教育行政
某年元旦前,张某给田某寄去一张有奖明信片,并戏称:“得奖了别忘请客”。田某将此明
A.风寒湿痹,风寒表证 B.风湿痹证,骨鲠咽喉 C.风湿顽痹,麻风疥癣 D
最新回复
(
0
)