首页
登录
职称英语
What is the important discovery about seismic waves mentioned by the instructor?
What is the important discovery about seismic waves mentioned by the instructor?
游客
2023-11-02
74
管理
问题
What is the important discovery about seismic waves mentioned by the instructor? [br]
There were several important discoveries in the early part of last century that helped geologists develop a more accurate picture of the earth’s interior.(15 - 1)The first key discovery had to do with seismic waves. Remember they are the vibrations caused by earthquakes. Well, (15-2)scientists found that they travel thousands of miles through the earth’s interior. This finding enabled geologists to study the inner parts of the earth. You see, the studies revealed that these vibrations were of two types: compression, or P waves, and shear, or S waves.(17)And researchers found that P waves travel through both liquids and solids, while S waves travel only through solid matter. In 1906, a British geologist discovered that P waves slowed down at a certain depth but kept traveling deeper. On the other hand, S waves either disappeared or were reflected back. So he concluded that the depth marked the boundary between a solid mantle and a liquid core. Three years later, another boundary was discovered that was between the mantle and the earth’s crust. There is still a lot to be learned about the earth. For instance, geologists know that the core is hot. Evidence of this is the molten lava that flows out of volcanoes. But we are still not sure what the source of the heat is.
选项
A、When the Earth was formed.
B、The composition of the Earth’s interior.
C、Why lava is hot.
D、How often a volcano is likely to erupt.
答案
B
解析
语义理解题。根据句(15—2)、(16)可知,由于地震产生地震波,而地震波可以在地球内部传播数千英里,这使得地质学家们可以利用地震波来研究地球内部的构成情况。因此B为正确答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3151416.html
相关试题推荐
WhatproblemwasNOTmentionedaboutthewoman’scar?[originaltext]M:Whatcan
Whatisthepossibleinfluenceofthesnowmentionedinthenewsitem?[br][or
Theimaginationmentionedatthebeginningistoillustrate______.[br][origin
Theimaginationmentionedatthebeginningistoillustrate______.[br][origin
Theimaginationmentionedatthebeginningistoillustrate______.[br][origin
WhichisNOTmentionedasthereasonwhywomenarepooratpublicspeaking?[br]
WhichisNOTmentionedasthereasonwhywomenarepooratpublicspeaking?[br]
Whatistheimportantdiscoveryaboutseismicwavesmentionedbytheinstructor?
Whatistheimportantdiscoveryaboutseismicwavesmentionedbytheinstructor?
WhichofthefollowingisNOTmentionedinthenews?[br][originaltext]Hea
随机试题
—IwonderwhyMr.Brownhasn’tshowedupatthemeetingyet.—I’mnotsure,bu
SomeSuggestionsforPessimists[A]Obesityandsmokingmayb
Oneafternoonrecently,twounrelatedfriendscalledtotellmethat,well,
下列对重合闸的要求描述正确的是()。A.由值班人员手动操作或通过遥控装置将断路
安装平面垂直于水平面,主要用来防止人或物坠落的安全网称为( )。A.平网 B
乙脑最主要的死亡原因是A、高热 B、肺炎 C、惊厥 D、中枢性呼吸衰
2008~2012年间,全国石油消费量超过全国石油产量2倍的年份有几
父母应该使适龄未成年人依法入学接受并完成义务教育,这主要是在保障未成年人的(
在个案会谈的过程中,社会工作者需要运用一些技巧更好地开展工作,其中支持性的技巧包
最新回复
(
0
)