首页
登录
职称英语
According to the news, what is the main reason for China’s rapid economic growth
According to the news, what is the main reason for China’s rapid economic growth
游客
2023-11-02
79
管理
问题
According to the news, what is the main reason for China’s rapid economic growth?
China’s rapid economic growth in recent years has to a large extent been fuelled by business investment in new factories and other commercial premises, many of them producing low-cost manufactured goods. The new figures underline the extent to which that process is continuing. The worry is that it might just be happening too fast. With very high levels of investment there is more risk that some projects might turn out to be unprofitable and lead to business failures, job losses and perhaps serious problems for the banks which have lent money to finance the investment. A senior official in the Chinese central bank said they will, as he put it, "remove fuel from the fire", to reduce the risk. The idea is to constrain commercial banks’ lending. Banks that lend too much may be required to buy low interest financial assets, reducing the amount they have available to lend to business.
选项
A、People’s living standard is rising.
B、The society is steady and secure.
C、Successful business investment.
D、Effective methods of constraining commercial banks’ lending.
答案
C
解析
主旨大意题。这段新闻的导语部分对这个问题可以做出正面的回答,原文说:“中国近几年经济的快速增长在很大程度上要归功于对一些新工厂的商务投资和其他商业前提,它们之中有许多生产出了低成本的成品。”因此,成功的企业投资应是主要原因之一。所以答案选C项。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3150680.html
相关试题推荐
AccordingtotheOxfamreport,thenext20yearswillsee______percentincreas
Whatisthispassagemainlyabout?[br][originaltext]Therearemanyreason
Whatisthispassagemainlyabout?[br][originaltext]Therearemanyreason
Whatisthispassagemainlyabout?[br][originaltext]Therearemanyreason
Whatdidthewomandolastnightaccordingtotheconversation?[br][originalt
Whatdidthewomandolastnightaccordingtotheconversation?[originaltext]W:
Whowillbeimposedsanctionaccordingtotheagreementoftheconference?[orig
Accordingtothespeaker,whydon’tstudentslikestudyinghistory?[br][origi
Accordingtothespeaker,whydon’tstudentslikestudyinghistory?[br][origi
Accordingtothespeaker,whydon’tstudentslikestudyinghistory?[originaltex
随机试题
ReadthetextbelowandanswerQuestions1-7.Clear
[originaltext]NikkiCatsouras,the18-year-oldwoman,waskilledinacarc
陶渊明《归园田居》(其一)原文 少无适俗韵,性本爱丘山。 误落尘网
医疗机构签订药品购销合同的周期一般至少为A三年 B五年 C一年 D四年
A、综合布线系统 B、火灾自动报警及消防联动系统 C、安全防范管理系统
地高辛的半衰期为40.8小时,在体内每天消除的药量是A:33.48% B:40
小儿身体上部量与下部量相等的年龄是A.9岁 B.10岁 C.11岁 D.1
经典会被一代代人重读,这样文化,尤其是作为精髄的文化就有了传承。当然有些也是隔代
下列关于实质性程序时间安排的表述中,错误的是()。A.控制环境和其他相关的
甲公司为某有限合伙企业的有限合伙人,甲拟转为普通合伙人;合伙协议对此没有特别约定
最新回复
(
0
)