首页
登录
职称英语
The U.S. will come to lose its leading place in technology probably because [ori
The U.S. will come to lose its leading place in technology probably because [ori
游客
2023-11-02
70
管理
问题
The U.S. will come to lose its leading place in technology probably because
The United States is on the verge of losing its leading place in the world’s technology. So says more than one study in recent years. The main reason for this decline is the parallel decline in the number of U.S. scientists and engineers. Since 1976, employment of scientists and engineers has gone up 85 percent. This trend is expected to continue. However, the trend shows that the number of 22-year-olds—the near term source of future PhDs—is declining. Further adding to the problem is the increased competition for these candidates from other fields: law, medicine, business, etc. While the number of U.S. PhDs in science and engineering declines, the award of PhDs to foreign nationals is increasing rapidly. Our inability to motivate students to pursue science and engineering careers at the graduate level is compounded because of the intense demand industry has for bright Bachelor’s and Master’s degree holders. Too often, promising PhD candidates, confronting the cost and financial sacrifice of pursuing their education, find the attraction of industry irresistible.
选项
A、the number of PhD degree holders is declining.
B、the number of scientists and engineers is decreasing.
C、the number of 22-year-olds is declining.
D、scientists and engineers are not employed.
答案
B
解析
细节题。短文一开始点明主题,美国将逐渐失去它在技术方面的领先地位,原因是科学家和工程师在数量上双双减少,接下来分析了减少的原因。B为正确答案。A具有强干扰性,但不是博士生总量少了,而是从事科学和工程方面的博士生少了,故应排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3150474.html
相关试题推荐
AccordingtothisPassage,theumbrellawasprobablyfirstinvented[originaltex
Whereprobablyarethetwospeakers?[br][originaltext]W:Hi,I’mnewhere,so
Whereprobablyarethetwospeakers?[br][originaltext]W:Hi,I’mnewhere,so
Whereprobablyarethetwospeakers?[br][originaltext]W:Hi,I’mnewhere,so
Whereprobablyarethetwospeakers?[originaltext]W:Hi,I’mnewhere,soIwas
Theconversationmostprobablytakesplace[br][originaltext]M:Flightreserva
Thewomanwantstogotothemoviesbecause[br][originaltext]W:I’mtiredof
Thewomanwantstogotothemoviesbecause[originaltext]W:I’mtiredofwatchi
BecauseofIsraeli______onHamasleaders,othercabinetmemberswereswornin
TheU.S.willcometoloseitsleadingplaceintechnologyprobablybecause[br]
随机试题
Answerthequestionsbelow.ChooseNOMORETHANTHREEWORDSfromthepassagefor
[originaltext]Americaisanationonwheels.MostAmericansarecarowners
Sometrytoreasonwiththepoliceofficerwhohaspulledthemoverforsom
Whichonebelowiscorrect?[br][originaltext]FertilityratesintheUnitedSt
【B1】[br]【B20】A、similarB、requiredC、peculiarD、originalD语义衔接题。这句的意思是“他们尊敬Keat
小张同学曾是班长,是班上大小活动的积极分子。学习成绩在班上也是一路领先,多次考试
建筑地面工程中水泥混凝土垫层,当设计无要求,气温长期处于以下何项时,垫层应设置伸
患儿男,5岁,发热、腹泻18小时,诊断为急性细菌性痢疾(普通型)。普通型与中毒型
社会工作者在与社区居民初次接触时,不应()。A.选择话题时.从自己的兴趣入手,
女性,48岁。排便带血3个月,排便有下坠感,里急后重。直肠镜检查距肛缘10cm
最新回复
(
0
)