首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt on parents’ highly interest in sharing
Read carefully the following excerpt on parents’ highly interest in sharing
游客
2023-10-29
80
管理
问题
Read carefully the following excerpt on parents’ highly interest in sharing their children’s photos online, and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
summarize the main message of the excerpt, and then
give your comment on sharenting.
You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Sharenting? Be Cautious
As social media adoption rates continue to increase around the world, many young parents are keen on posting photos of their children—sometimes on a daily basis—on social networking platforms. In fact, parents sharing cute faces of their children to relatives and friends online even have its own word: "sharenting."
However, oversharing can be dangerous. Recently, the police suggested parents stop sharing photos of their kids online, in order to protect their children’s privacy and avoid child-related crimes. One of the dangers is that abductors or kidnappers may track a kid from a picture’s background, which may threaten the child’s safety. Another is that kids’ photos will be stolen and sold to intermediary agencies for commercial purposes.
"On Weibo, there are some unscrupulous businessmen putting stolen photos on forged search notices for ill-gotten gains," said Zhao, a lawyer with the Beijing Juvenile Legal Aid and Research Center. Even worse, faces, heads or other body parts in the photos might be photo-shopped onto pornography and spread on illegal websites.
Some netizens believe, however, that it is unnecessary to refrain from posting pictures of children altogether. That’s "because no one should feel restricted from participating in what is now a very common way of life," she said, adding, "Social media is meant to be a portrayal of one’s life."
选项
答案
Parents Should Not Do Sharenting
Nowadays, many parents derive pleasure from sharing photos of their children on social networking platforms, but oversharing can be hazardous. For one thing, it arouses the attention of abductors or kidnappers. For another, some intermediary agencies may steal the pictures for commercial usages. Some netizens believe that social media sharing has already become a part of one’s life, but a lawyer warns that these photos may be photo-shopped onto pornography or used for ill-gotten gains. In my opinion, parents had better not share their children’s photos on social networking platforms.
To begin with, apart from being the target of abductors or kidnappers, these photos might also become the target of criticism. Some abhorrent remarks may be imprinted in the children’s mind and inflicts on them irreversibly psychological damage. Besides, sharenting may affect children’s school lives. A child can easily be singled out as the target of mockery if his parents post photos of his foolishness; this inevitably leads to his self-abasement, or even worse, a lack of will for school. Furthermore, sharenting can put at risk not only one’s own children, but also other children. A group photo, for example, can give a train of lead to the kidnappers to stalk these children.
In conclusion, I believe parents had better not post the photos of their children on social networking platforms.
解析
本题的主旨是讨论父母是否应该上传孩子照片到社交网站上。首先应当总结概括材料中内容,再给出自己的观点。文章结构可安排如下:
第一段:简要概括材料内容,提出自己的看法——父母不应该把孩子的照片上传到社交网站上。
第二段:分三点铺陈论述自己的观点。首先,这一做法不仅让孩子成为了绑匪的目标,也把自己的孩子推到批评的风口浪尖。再者,这种做法有可能会影响到孩子的校园生活。更甚地,这一做法危及的不仅仅是这些家长自己孩子的人身安全,而且也置其他孩子于危险之中。
第三段:总结全文,重申观点——父母不应该把孩子的照片上传到社交网站上。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3141027.html
相关试题推荐
WhichofthefollowingsentencesexpressesaPERMISSION?A、Youcan’tparkhere.B
Which"ofinthefollowingphrasesindicatesapredicate-objectrelationship?A、t
ThefollowingsentencesdefinitelyindicatefuturetimeEXCEPT_____.A、Theplane
Thefollowingtwoexcerptsareaboutmusicdownloading.Fromtheexcerpts,y
Whichofthefollowingcanbeusedasastativeverb(静态动词)?A、BuildB、Knock.C、St
Whichofthefollowingisadisjunctivequestion?A、Whatcolouristhenewcarpet
Thefollowingdeterminers(限定词)canbeusedwithbothuncountableandpluralnouns
Thefollowingareallcorrectresponsesto"I’mverypleasedtomeetyou."EXCEP
WhichofthefollowingisINCORRECT?A、I’msorrytohearthatyouresortedtoche
Readcarefullythefollowingexcerptontraditionalcustom,bullfight,andt
随机试题
(1)Itishardformodernpeopletoimaginethelifeonehundredyearsago.No
WaterprojectsintheUnitedStatesgainedanewrationaleinthe1930sas
目前,印刷质量好、分辨率最高的打印机是A.点阵打印机 B.针式打印机 C.喷
根据下列直方图的分布位置与质量控制标准的上下限范围的比较分析,正确的有()。
依据《普通高中美术课程标准(实验)》,下列选项中,不属于“篆刻”模块教学内容的是
目前,我国部分大中型房地产经纪企业的房源管理普遍采用了( )手段。A.信息化
患者女,45岁。近年来月经周期紊乱,持续时间长(>10天),经量大(比原来多1倍
()会从根本上保障薪酬效率目标和公平目标的实现。A.内部一致性 B.薪酬体系
国家机关、事业单位在实施社会公共管理以及提供特定公共服务过程中,向特定对象收取费
某房屋建设工程施工中,模板支撑体系坍塌,导致1人死亡,11人重伤,直接经济损失2
最新回复
(
0
)