首页
登录
职称英语
The luxury fever has now spread all over China. Buying international brands s
The luxury fever has now spread all over China. Buying international brands s
游客
2023-10-25
75
管理
问题
The luxury fever has now spread all over China. Buying international brands such as Louis Vuitton, Chanel and Gucci has become a fashion for many Chinese people, including those who are not quite affluent. Should people frantically pursue the luxury goods? Read carefully the opinions from both sides and write your response in about 200 words, in which you should first summarize briefly the opinions from both sides and give your view on the issue.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
YES
With the fast development of economy over the past three decades, the consumption habits of Chinese people have changed greatly. For some consumers, many luxury goods are simply high-priced commodities. Cosmetics and perfumes which cost a few hundred yuan, and some expensive watches can be afforded by many middle-income people in China today.
Luxury goods, despite their high price, usually possess high quality and therefore can be used for a long time. Today as the average income increases, people have extra money to pursue high-quality life and to purchase luxury goods. For them, buying luxury goods is not to show off, but simply to enjoy the finest products.
NO
The luxury fever reflects the blind worship of material wealth existing in our current society. By " luxury ", we mean " a pleasant but often expensive thing that is not necessary". Most luxury goods are not necessities, but since they are labeled as "luxury" , owning a luxury product is equal to living a first-class life. So many ordinary people whose salary can barely afford them still follow the trend, which is a total waste of money.
Many consumers buy luxury goods simply to flatter their vanity, because they believe the high price can add to their social status, and they can draw satisfaction from the show-off of luxury goods. If this tendency is not curbed, it will exert an adverse influence on the whole society’s values.
选项
答案
Stop Pursuing Luxury Goods
The current craze for luxury goods is an inevitable result of China’s economic and social development. For many Chinese people, especially the middle class, luxury goods are affordable items. The high quality of the goods makes them the primary choice for these people. In contrast, some hold that this craze should be discouraged for it may breed people’s money worship and vanity.
As far as I am concerned, we should damp the craze for luxury goods. The blind pursuit of luxuries can easily lead buyers to be sucked into commercial traps and deviate from their personal objectives and social values. It will be destructive to our nation and society if young people consider buying luxury goods as the sole meaningful thing in their life. Moreover, the high price of luxury goods will lead to over-consumption. Many young people may become the so-called " Moonlites" who spend all their earnings buying bags or clothes of famous brands before the end of a month. What is worse, if their salary cannot maintain their consumption level, they may be stuck in financial problems.
In conclusion, I believe that luxury goods should not be seen as the Bible of life, and we should carefully measure whether we can afford them or not. As the future of our nation, we should set up lofty ideals and aims instead of indulging ourselves in the pursuit of vanity.
解析
本题讨论当下的奢侈品热潮。在具体行文方面,考生应该首先概述材料中正反方观点。然后给出自己的观点:我们应该遏制购买奢侈品的热潮,并给出理由。最后总结全文。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3128490.html
相关试题推荐
A、PersuadehiswifeintobuyingaJeep.B、Listentohiswifeandbuyasedan.C、
A、Rentingartworksandrenewingthemregularly.B、Buyingsomeartworksandleasi
A、Rentingartworksandrenewingthemregularly.B、Buyingsomeartworksandleasi
A、Tohelpimproveinternationaltrade.B、Toallowaspeakertoholdasimpletal
PASSAGEFOUROpen-minded.从文章第五段德库安所取得的成就以及最后一段第二句中的international—mindedinheritor
(1)Theinternationalspacestationisgettinganew,inflatableroomthatre
(1)Theinternationalspacestationisgettinganew,inflatableroomthatre
achievements本题考查希腊神话对西方文明的影响:“...theEnlightenmentspreadthroughoutEuropeand
Thereisnodoubt______buyingthingsonlinemakeslifealittleeasier.A、wheth
PASSAGETWOUnwantedcurtainsandbedspreads.第4段倒数笫2句中的tunics,robesandskirts都属于
随机试题
BigBenwasnamedafter______.A、ChristopherWrenB、BenjaminHallC、BunyanD、Ben
Ifyoufulfillthis______task,youcouldwelldeserveapromotion.A、desolateB、
MemoTo:Peter,DeputyEditorFrom:DanielThoma
[originaltext]Theaveragepersonlearnsmostofthe30,000-40,000wordswhosem
[originaltext]WelcometotheEdgeClimbingCentre.I’mJasonWhite,manager
Theysparkleandglitterinthelight.Nootherrocksaresohard.Theyarev
Americanarchitectureis(71)itsbestwhenitisconcernedwith(72)tha
1.这是一所大学里学生所购书籍的变化2.你对于学生选择书籍类别变化的评论3.哪类书籍买的比较多?说明原因[img]2021m9x/ct_ve01002j
已知某挖土机挖土,一次正常循环工作时间是40秒,每次循环平均挖土量0.3m3,机
反射时间的长短主要取决于A.刺激的性质 B.刺激的强度 C.感受器的敏感度
最新回复
(
0
)