首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt on social network and then write your r
Read carefully the following excerpt on social network and then write your r
游客
2023-10-25
82
管理
问题
Read carefully the following excerpt on social network and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
summarize the main message of the excerpt, and then
comment on people’s addiction to social network.
You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Addicted to "likes"?
How many times do you check your Moments or Facebook page in a day to see whether your latest post has got another "like" or "thumbs up"? Although you might be embarrassed to admit how many times you do this, don’t worry—psychological findings have shown it’s completely normal.
According to the findings of the UCLA Brain Mapping Center, which observed 32 teens aged between 13 and 18, the feedback circuit in the teens’ brains are particularly sensitive, and the ’’social" and "visual" parts of their brains were activated when they received "likes" on an Instagram-like social network. The research also showed that though the thumbs up might come from complete strangers, the good they derive from it worked all the same.
So, does it mean we should try our best to win as many thumbs up as possible? In fact, too much desire for attention can create anxiety, and in turn ruin your happiness even when you get it.
选项
答案
Say No to Social Network Addiction
When teens receive "likes" or "thumbs up" on social networks, researches show the "social" and "visual" parts of their brains become very sensitive and they themselves become pretty happy. However, anxiety will be created if teens place too much importance on getting attention. In my opinion, addiction to virtual social networks does great harm to teenagers both physically and mentally.
To begin with, addiction to virtual social network physically hurts teenagers’ eyes as they spend more and more time scrolling through social network page on their smart phones. As a result, the rate of nearsightedness among teens has gone up rapidly. Besides, teens tend to mentally depend on "likes" or "thumbs up" to fulfill their desires for self-esteem. This worsens their addiction to social networks and may have a negative influence on their values in a way like this: nothing is more significant than getting "likes" as much as possible.
To sum up, addiction to virtual social network is harmful to teens’ physical and mental health, and parents should control the time their children spend viewing Face-book page.
解析
本题主要是讨论青少年沉迷社交网络。首先应当概括材料中的内容,再给出自己的观点——沉迷虚拟社交网络会对青少年造成伤害。文章可安排如下:
第一段:简要概括材料,并引出自己的观点——沉迷虚拟社交网络会对青少年造成伤害。
第二段:论证自己的观点。第一,身体上的伤害,青少年近视率上升;第二,精神上的伤害,依赖“赞”,造成价值观的扭曲。
第三段:总结全文,提出建议。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3128167.html
相关试题推荐
Whichofthefollowingsentencesexpresses"oughtnotto"?A、Ifyouseeanything
"ThewomancleaningthefloorisTom’smother"hasallthefollowingpossibleme
Whichofthefollowingsentencesindicatespermission?A、Lighteningcanbedanger
WhichofthefollowingsentencesisgrammaticallyINCORRECT?A、Itistruethatpr
Thefollowingdeterminers(限定词)canbeusedwithsingularcountnounsEXCEPT_____.
WhichofthefollowingcontainsaCOMPARISON?A、Astherewasnoanswer,Iwrotea
AllthefollowingsentenceshaveanappositiveEXCEPT_____A、Theyeachwanttoso
Whichofthefollowingitalicizedpartsisanappositiveclause(同位语从句)?A、Hesaid
WhichofthefollowingwordscanNOTbeusedtocompletethesentence"Ican’tr
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Thefindingsofthecourthaven
随机试题
Continuous(连续的)paininthehead.[br]Conditionofaperson’sbodyorMind.G一个人
Readthetextbelowabouttheuseofgold.ChoosethecorrectwordfromA,B,C
[originaltext]W:Letmeturnitontothemanwhomayendupthewinner,Mr.As
[originaltext]M:Hello,Nancy.Iknowyouareoneofthewomentaxidriversin
(1)Askedwhatjobtheywouldtakeiftheycouldhaveany,peopleunleashth
AustralianminingentrepreneurClivePalmeronTuesdayunveiledblueprintsf
关于故意的认识内容,下列选项中正确的是( )。A.成立受贿罪,要求行为人认识到
含生物碱类有效成分常以下列哪组辅料炮制以增强药效A.酒、醋B.生姜汁、食盐水C.
产品责任是( )因该产品的缺陷致使消费者遭受损失时应承担的经济赔偿责任。
施工平面图的内容有()。A.主要结构物平面位置 B.施工防排水临时设施 C
最新回复
(
0
)