首页
登录
职称英语
Many people today use electronic dictionaries instead of printed ones. Will
Many people today use electronic dictionaries instead of printed ones. Will
游客
2023-10-25
78
管理
问题
Many people today use electronic dictionaries instead of printed ones. Will printed dictionaries be replaced by electronic dictionaries? The following are the supporters’ and opponents’ opinions. Read carefully the opinions from both sides and write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should first summarize briefly the opinions from both sides and give your view on the issue.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization, language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
YES
In the past decades, the development of new technology promotes the increasing need of students and other customers, electronic dictionaries are becoming more and more popular.
Electronic dictionaries are extremely portable and light, and numerous words and messages are stored in a small gadget less than 100 grams. If a paper dictionary contains the same messages, it will be much larger and heavier.
Electronic dictionaries work very fast. When we want to check the words, we can type in the words, and then the words can be found in no more than three seconds, how convenient it is!
Giving the advantages, electronic dictionaries will surely replace printed ones.
NO
In spite of the popularity of electronic dictionaries, many people still prefer the use of printed dictionaries.
A printed dictionary usually costs less than ¥100, while an electronic one may cost ten times the price. For many students, who financially rely on their parents, can hardly afford an expensive electronic dictionary. Therefore, the printed ones are exactly what they need.
Second, holding a thick, heavy dictionary brings the users the pleasure that can’t be replaced by using an electronic one, so they will like to keep using printed dictionaries.
选项
答案
Will Electronic Dictionary Displace Printed Dictionary
Electronic dictionary is widely used and highly valued in this high technology world for its convenience and portability. Some people hold that the electronic dictionary will take the place of the printed one because the former is more portable and works faster. However, other people believe printed dictionary is much cheaper and brings users special pleasure. In my opinion, printed dictionary will not be displaced by e-dictionary.
Firstly, the constant use of such an electronic device may cause many side effects. For instance, there are not enough explanations, patterns, or examples to illustrate the correct usage of a word. In addition, due to the limitation of the electronic screen, users have to press "page down" many times to browse all the explanations and examples of the word, which cause great inconvenience for users. Comparatively speaking, printed dictionary is more legible and straightforward. Secondly, electronic dictionary will cause heavy pollution to the environment in the manufacturing process. What’s more, if disposed improperly at the end of its life, electronic dictionary may affect human and environmental health because many of these products contain toxic substances such as lead, mercury and cadmium. Instead, printed dictionary made of paper can be recycled easily and thus it’s more environmental friendly.
Considering the legibility and less pollution of the printed dictionary, we can safely arrive at the conclusion that printed dictionary is still needed and will not be replaced by electronic dictionary.
解析
考生在下笔之前应先审题,明确写作要求:针对“电子词典是否会取代纸质词典”这一热议话题.首先总结正反方的意见,然后给出个人观点。文章结构可安排如下:
第一段:简要概括认同电子词典会代替纸质词典和赞同使用纸质词典的观点,并提出自己的观点——电子词典在短时间内不会代替纸质词典。
第二段:分两点论证观点。第一,电子词典里的解释不够全面,由于屏幕小,使用者翻页看解释和例句很麻烦;第二,电子词典不环保,如果弃用,会污染坏境。
第三段:总结全文,重申观点——人们还是需要纸质词典,电子词典不会代替纸质词典。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3127852.html
相关试题推荐
Thereweretwentypeopleattheveryoutside.Theunderlinedpartmeans_______.
(1)Ihadknownforalongtimethatthepeoplearoundmeusedamethodofcom
(1)Ihadknownforalongtimethatthepeoplearoundmeusedamethodofcom
Thepsychologicalimprovementsof______Facebooksuggestthatpeoplemaybeusing
Theratesofpeoplewithdrawingmoneyfromthiscompanyhavesoaredbymorethan
Veryfewpeoplecouldunderstandthelecturetheprofessordeliveredbecauseits
Suchpeopleas_____byhimwereprofessorsoftheuniversity.A、theywererecomm
Mostpeopleagreethatvolunteerworkbringsmorebenefitsthanproblemsto
Canpeoplestudyorworkonlineathomewithoutgoingtoschoolorworkplace
Datingacoworkerusedtobeataboo.Butnowmanypeoplebelieveofficerom
随机试题
Apilotwouldbemost______,if,onhearingofimminentbadweather,hesentf
Letussupposethatyouaminthepositionofaparent.Wouldyouallowyour
多种毒物作用于人体表现出不同于每种毒物分别作用的总和为A.相加作用 B.协同作
某进度款支付申请报告包含了下列内容:①累计已完成的合同价款;②累计已实际支付的合
()指采用小型座谈会的形式,挑选一组有代表性的消费者或客户,在一个装有单面镜和
被动型投资策略的理论依据主要是投资理性人假说。()
止血药的分类有A.凉血止血 B.温经止血 C.化瘀止血 D.收敛止血 E
下列有关资产减值的表述中,不正确的是()。A.因企业合并形成的商誉无论是否存在
为了保证人员流动、车辆行驶、设备和材料输送以及灭火救灾的需要,机械制造企业的厂区
投资项目W的净现金流量如下表: 则项目W的静态投资回收期为:A.3.6
最新回复
(
0
)