首页
登录
职称英语
(1) A massive earthquake struck Haiti just before 5 p.m. on Jan. 12, about 1
(1) A massive earthquake struck Haiti just before 5 p.m. on Jan. 12, about 1
游客
2023-10-22
69
管理
问题
(1) A massive earthquake struck Haiti just before 5 p.m. on Jan. 12, about 10 miles southwest of Port-au-Prince, the country’s capital. The quake was the worst in the region in more than 200 years. A preliminary assessment from Haiti’s government put the body count at 150,000 on Jan. 23.
(2) "I don’t think we will ever know what the death toll is from this earthquake," said Edmond Mulet, the newly appointed head of United Nations operations in Haiti. "People are burying bodies by themselves. Many have been thrown into dumps outside the city and an untold number still lie under the rubble."
(3) The day after the quake, Haiti’s president, Rene Preval, called the destruction "unimaginable." The quake left the country in shambles, without electricity or phone service. Haiti’s shaky infrastructure before the quake meant aid efforts faced steep obstacles. With little food and water to be had, thousands of residents of the capital, Port-au-Prince, where the destruction was centered, fled the city to seek refuge with relatives in the countryside.
(4) Despite scattered looting, the city remained relatively calm, but there was little evidence that the central government was able to function. Ban Ki-Moon, the secretary-general of the United Nations, on Jan. 18 requested that another 3,500 peacekeepers be sent to Haiti to assist in delivering aid and prevent violence. The United States ordered the deployment of 5,000 troops to assist in the relief effort.
(5) The earthquake could be felt across the border in the Dominican Republic, on the eastern part of the island of Hispaniola. High-rise buildings in the capital, Santo Domingo, shook and sent people streaming down stairways into the streets, fearing that the tremor could intensify.
(6) Huge swaths of the capital, Port-au-Prince, lay in ruins, and thousands of people were feared dead in the rubble of government buildings, foreign aid offices and shantytowns. Schools, hospitals and a prison collapsed. Sixteen United Nations peacekeepers were killed and at least 140 United Nations workers were missing, including the chief of its mission, Hedi Annabi. The city’s archbishop, Msgr. Joseph Serge Miot, was found dead in the rubble of the Port-au-Prince cathedral.
(7) Survivors squatted in the streets, some hurt and bloody, many more without food and water, close to piles of covered corpses and rubble. Limbs protruded from disintegrated concrete, muffled cries emanated from deep inside the wrecks of buildings — many of them poorly constructed in the first place. Ten days after the quake, the number of survivors pulled from the rubble stood at 121 as hopes of finding more dwindled. A large aftershock on the morning of Jan. 20, which had a magnitude of 6.1, was centered on Gressier, a village west of Port-au-Prince. As the most powerful tremor to hit Haiti since the initial earthquake on Jan. 12, it caused some additional damage to the ravaged capital and surrounding areas. [br] Where could you most likely find this article?
选项
A、In a pamphlet.
B、In newspapers.
C、In a novel.
D、In a diary.
答案
B
解析
态度题。这是一道隐性的态度题,答题者必须从作者的口吻和态度出发来判断这篇文章的体裁。文章对不少问题都进行了详细的描述,不像是小册子,同时其实事求是的口吻和客观的描述可以看出本文更可能出自一篇新闻报道,而非个人的日记或是非纪实的小说,所以选B。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3120567.html
相关试题推荐
MOOCsAreMovingForward1.MassiveOpenOnlineCourses(MOOCs)■Cours
MOOCsAreMovingForward1.MassiveOpenOnlineCourses(MOOCs)■Cours
MOOCsAreMovingForward1.MassiveOpenOnlineCourses(MOOCs)■Cours
MOOCsAreMovingForward1.MassiveOpenOnlineCourses(MOOCs)■Cours
MOOCsAreMovingForward1.MassiveOpenOnlineCourses(MOOCs)■Cours
MOOCsAreMovingForward1.MassiveOpenOnlineCourses(MOOCs)■Cours
WhatBackpackingBeginnersShouldKnow?1.【T1】______beforebackpacking
WhatBackpackingBeginnersShouldKnow?1.【T1】______beforebackpacking
WhatBackpackingBeginnersShouldKnow?1.【T1】______beforebackpacking
WhatBackpackingBeginnersShouldKnow?1.【T1】______beforebackpacking
随机试题
Dinosaurswerereptileswhichbecameextinctabout65millionyearsago.The
Ifwecontinuetoignoretheissueofglobalwarming,wewillalmostcertainlys
A.providesB.duetoC.constructionD.serving
Likemanyofmygeneration,Ihaveaweaknessforheroworship.Atsomepoin
Forthispart,youareallowed30minutestowriteanewsreporttoyourcamp
()不是业务部门在预算工作中的主要工作。A.根据战略和公司的长远规划,制订预算年
巴戟天质韧,断面皮部厚,易与木部剥离,呈现A.棕黄色 B.红色 C.紫色或淡
下列关于测绘生产作业过程中的质量管理的说法中,错误的是( )。A.生产作业中的
宫颈鳞状上皮化提示为A.宫颈原位癌 B.宫颈上皮内瘤样病变 C.宫颈癌变生浸
正常二尖瓣口面积是A.
最新回复
(
0
)