首页
登录
职称英语
Pierre Omidyar, the son of French-Iranian immigrants, was already a milliona
Pierre Omidyar, the son of French-Iranian immigrants, was already a milliona
游客
2023-10-15
87
管理
问题
Pierre Omidyar, the son of French-Iranian immigrants, was already a millionaire before he launched eBay. Omidyar’s electronics site, e-shop, was bought out by Microsoft in 1996, making him a millionaire before he’d turned thirty. With this money, he set up an online auction company which allowed people to show items they wished to sell; other users then made bids. Omidyar wanted to name the site Echo Bay Technology Group, but this name was already owned by a Canadian mining company, so he shortened the name to eBay, and a legend was born. Almost immediately eBay made a profit. The site sold goods ranging from computers to posters to underwear. The growth of eBay was phenomenal. (79)
It is now the world’s most successful online business and its users consider themselves part of a distinct community.
One hundred and fifty million registered users buy and sell goods worth $ 1 , 050 every second. The website is used by big companies such as Vodaphone and IBM to sell off excess stock, but the majority of goods still sell for less than $50.
In the early 90s, the Internet boom was just beginning, and Jeff Bezos wanted to be a part of this brave, new, forward-thinking community. After leaving his job on Wall Street, Bezos decided to set up an online book selling business. Using his garage in Seattle as an office, Bezos created Amazon, com. The idea was to make the buying of books cheap and easy, and give customers more choice than traditional bookshops could provide. (80)
The site had a number of features which made it attractive to potential users; fast service, search capabilities, low costs for users, tools for comparing prices of books, and personalisation in the form of customer-written book reviews.
As a twenty-four hour virtual bookshop, Amazon was convenient, cheap and reliable. Gradually, through word-of-mouth, the company grew in popularity. Bezos had originally handled customer orders himself, but soon he realised that the company was growing too fast for one man. By 1998 the net sales were $ 540 million and a whole generation of book buyers was hooked.
Ernst Malmsten, an events organiser, and Kajsa Leander, a supermodel, grew up in Lund, Sweden. In the late 90s, they decided to launch boo. com, a website that would create a global fashion community by selling designer clothes all over the world.
From the beginning there were difficulties. Clothing companies didn’t trust the Internet and were reluctant to sell online. Also, no one was sure that people would buy clothes without trying them on first. On 3rd November 1999, the day boo. com was launched, the website had 25,000 hits, but these resulted in only eight actual orders for clothes. Worse, a well-known journalist wrote a negative article about boo. com, explaining how it had taken him eighty-one minutes to order a product. Other problems included viruses and a fraud detection system that rejected customers’ orders. By March 2000, half of boo. com’s workforce had lost their jobs. While most internet startups are run from garages or bedrooms, boo. com had luxurious offices in six of the world’s most glamorous and expensive cities. Fresh fruit and flowers were delivered daily. Malmsten and Lean-der, who always travelled first-class, claimed that companies in the fashion industry needed this image, but boo. com was spending faster than it was earning, and the company was doomed. [br] The founder of eBay was very poor before launching the website.
选项
A、YES
B、NO
答案
B
解析
(文章首句提到Pierre Omidyar was already a millionaire before he launched eBay.)
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3098996.html
相关试题推荐
Thereisalready______cleartoshowthatplantsandanimalsarebeingaffectedb
Communicationsatelliteshavealreadybeenusedforlivingtransmissioninourc
Thelongwaitfornewsofmyexamresultshasalreadysetmynerves__________.A、
Andrew:I’vejustgotoutofbed.Barbara:What!It’salreadypasttwelve.And
TheUnitedStatesisanationofimmigrants.Bytheyear2000,morethan11%of
PierreOmidyar,thesonofFrench-Iranianimmigrants,wasalreadyamilliona
PierreOmidyar,thesonofFrench-Iranianimmigrants,wasalreadyamilliona
PierreOmidyar,thesonofFrench-Iranianimmigrants,wasalreadyamilliona
PierreOmidyar,thesonofFrench-Iranianimmigrants,wasalreadyamilliona
RiftswerealreadyopeningupintheG20asChinahitoutatBritainandthe
随机试题
Everydogthatcame______wasaterrortome.A、insightB、tosightC、onsightD
【C1】______inawarispainfultoanynation.Nonationswantstosenditsyo
Youarerequiredtowriteanemailofnofewerthan80wordstoyourmanager,ac
企业收入总额中的下列收入不属于不征税收入的事()。A.财政拨款 B.国有企业
均质圆柱体半径为R,质量为m,绕与纸面垂直的固定水平轴自由转动,初瞬时静止(θ=
推进党内法规同国家法律的衔接和协调,首先要坚持以()为基本遵循。A.党章 B
A.血尿、蛋白尿、高血压、肾减退 B.发作性肉眼血尿,无水肿与高血压 C.血
根据货币时间价值概念,下列不属于货币终值影响因素的是()。A.计息的方法 B
已知某企业2020年总资产净利率为10%,营业净利率为5%,如果一年按照
某砖混结构住宅一楼墙体砌筑时,监理工程师发现由于施工放线的失误,导致山墙上窗户的
最新回复
(
0
)