首页
登录
职称英语
The motor vehicle has killed and disabled more people in its brief history t
The motor vehicle has killed and disabled more people in its brief history t
游客
2023-10-10
83
管理
问题
The motor vehicle has killed and disabled more people in its brief history than any bomb or weapon ever invented. Much of the blood on the street flows essentially from uncivil behaviour of drivers who refuse to respect the legal and moral rights of others. So the massacre on the road may be regarded as a social problem.
In fact, the enemies of society on wheels are rather harmless people—just ordinary people acting carelessly, you might say. But it is a principle both of law and common morality that carelessness is no excuse when one’s actions could bring death or damage to others. A minority of the killers go even beyond carelessness to total negligence(疏忽).
Researchers have estimated that as many as 80% of all automobile accidents can be attributed to the psychological condition of the driver. Emotional upsets can distort drivers’ reactions, slow their judgment, and blind them to dangers that might otherwise be evident. The experts warn that it is vital for every driver to make a conscious effort to keep one’s emotions under control.
Yet the irresponsibility that accounts for much of the problem is not confined to drivers. Street walkers regularly violate traffic regulations, they are at fault in most vehicle-walker accidents, and marty cyclists even believe that they are not subject to the basic rules of the road.
Significant legal advances have been made toward safer driving in the past few years. Safety standards for vehicle have been raised both at the point of manufacture and through periodic(定期的)road-worthiness inspections. In addition, speed limits have been lowered. Due to these measures, the accident rate has decreased. But the accident experts still worry because there has been little or no improvement in the way drivers behave. The only real and lasting solution, say the experts, is to convince people that driving is a skilled task requiring constant care and concentration. Those who fail to do all these things present a threat to those with whom they share the road. [br] According to the passage, traffic accidents may be regarded as a social problem because______.
选项
A、civilization brings much harm to people
B、people usually pay little attention to law and morality
C、automobiles have become most destructive to mankind
D、the lack of virtue is becoming more severe
答案
D
解析
由题干中的a social problem定位至文章第一段末句。根据句中信号词So可知,其原因在前一句,该句指出许多人不尊重他人的生命权利,道德缺失,因此答案为D)。B)具有一定的干扰性,但是其主语是人们,范围过大,不可选择。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3086524.html
相关试题推荐
[originaltext](18)Weoftenhearpeopletalkingaboutagenerationgap.The
[originaltext](16)Thesocksthatpeoplewearontheirfeetarenotveryex
[originaltext](16)Thesocksthatpeoplewearontheirfeetarenotveryex
Manypeoplewronglybelievethatwhenpeoplereacholdage,theirfamiliesp
Manypeoplewronglybelievethatwhenpeoplereacholdage,theirfamiliesp
Manypeoplewronglybelievethatwhenpeoplereacholdage,theirfamiliesp
Manypeoplewronglybelievethatwhenpeoplereacholdage,theirfamiliesp
Manypeoplewronglybelievethatwhenpeoplereacholdage,theirfamiliesp
Manypeoplewronglybelievethatwhenpeoplereacholdage,theirfamiliesp
Manypeoplewronglybelievethatwhenpeoplereacholdage,theirfamiliesp
随机试题
情景:你是李明,一家服装公司同意招聘你,你将马上去工作,从事制衣(dressmaking)方面的工作。任务:请你用英语给经理写一份50字左右的感谢信,信中
[originaltext]M:WecontinuewiththeWorldofInvestigation.Susan,anidentic
InancientGreeceathleticfestivalswereveryimportantandhadstrongrelig
在均值一方差模型中,如果不允许卖空,由两种风险证券构建的证券组合的可行域( )
财政政策工具中,()是财政政策的一个有力工具,主要用来实现经济稳定和收入合理分
根据阿特金森(J.W.Atkinson)的成就动机理论,高成就动机者在面对不同难
阅读材料回答下列问题:一般资料:求助者,男性,27岁,某公司职员。案例介绍:求助
根据《建设项目环境影响评价行为准则与廉政规定》,承担建设项目环境影响评价工作的机
哪项不是构成抗原的条件A.大分子物质 B.必须与载体相结合 C.非经口进入机
患儿,2岁。低热,盗汗,乏力半个月余,头痛,间断抽搐5天,体检精神萎靡,颈强,克
最新回复
(
0
)